Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:00, 26 sty 2013

Tess napisał(a)
Bożenko, buziaki przesyłam i kawałek wiosny w doniczce

Kwiczoł cudo.

Tereniu bardzo dziękuje ,śliczne są . Ja takie i jeszcze jasniejsze tez mam ale te jaśniejsze już zaczynają przekwitac. Szkoda.Pozdrawiam .
Urszulla 16:04, 26 sty 2013

Zmartwienia są częścią naszego życia........smutny ten weekend ........
życzę Ci żeby choroba wnusi szybko ustąpiła i uśmiech zawitał u Ciebie
Bogdzia 16:05, 26 sty 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu ale fajny ten kwiczoł, a u mnie jabłek nie jedzą na stołówce, dzisiaj w warmińskim miałam różne sikorki, sójkę, ale odfrunęła do ogrodu i nie wyraźne zdjęcie ma i dzwońca , ale się cieszę pozdrawiam

sójka pewnie jutro wróci to będzie nowa okazja do zrobienia zdjęcia a dzwońcom zdjęc nie lubię robic bo zawsze sa złej jakości bo one tak szaro buro ubarwione , jedna plama na zdjeciu się robi. Poluj jutro Aniu na ta sójkę..Jabłka to głównie kwiczoły pałaszują i jak by się trafiły to jemiołuszki, duzo mniej kosy choc tez lubią. Jeśli akurat tych ptaków nie ma to tylko modraszki troche podskubia, inne nie jedza.Miłego dnia jutrzejszego .
Bogdzia 16:05, 26 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Zmartwienia są częścią naszego życia........smutny ten weekend ........
życzę Ci żeby choroba wnusi szybko ustąpiła i uśmiech zawitał u Ciebie

Dzięki Ula.Miłej niedzieli i bez chorób.
Bogdzia 16:16, 26 sty 2013

gusiarz napisał(a)
Bogusiu - jak ja Tobie i Adze zazdroszczę tego grubodzioba... Piękny papug z niego. Marzę też o dzwońcach. Ale może kiedyś się doczekam . Pozdrawiam cieplutko - dbaj o częta

Dzwońce to bardzo popularne ptaki o tej porze . Na pewno sie ich doczekasz a na razie małe stadko Ci podeśle.

A żeby zobaczyc grubodzioba troszke szczęścia trzeba miec ale ostatnio był na balkonie u Basi w środku dużego miasta więc szanse i na niego są.Życzę Ci tych ptaszków w Twoim ogrodzie, tylko wtedy nie zapomnij o aparacie.
Bogdzia 16:24, 26 sty 2013

Toszka napisał(a)
Agnieszko, "mam" dzwońca pierwszy raz i to dla naszej rodziny jest numer 1 absolutny. Juz przed świtem urzęduje i włada jabłkami... on rządzi teraz całą okolicą. Zabawny jest niesamowicie. Żarłoczny też Porozwieszaj dużo jabłek na drzewach, one ściagają ptaki. Tylko jabłka muszą być tak rozwieszone, by z bocznych gałązek ptaki mogły korzystać, czyli siadać i z nich zająć sie konsumpcją.

Toszka obawiam sie ze go żle nazwałas , jak taki żarłoczny to pewnie kwiczoł a nie dzwoniec bo one jabłek nie jedzą. Kwiczoł fajny ptaszek więc miłych obserwacji i może jakies zdjecia sie uda zrobic?
Bogdzia 16:26, 26 sty 2013

wiunia napisał(a)

Bogdziu, pozdrawiam serdecznie i życzę miłej niedzieli

A ja życzę miłej soboty

No oczywiście soboty również, coś mi się doby poprzestawiały

Chyba podświadomie odgadłas że miłej soboty nie będzie wiec może uda sie by niedziela była lepsza. dzięki Kasiu i równiez życze wszystkiego dobrego.
monteverde 16:27, 26 sty 2013

Bogdzia 16:29, 26 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Nie wiem czym bardziej się zachwycać..dubelkiem..z tą masą kwiecia, czy ptaszkami, jedno i drugie wyjątkowe
u nas dziś piękny dzionek, teraz coś się chmurzy, temperatura idealna, drogi suche, niech już tak zostanie do 10 lutego, a potem powoli odtaje i zaraz wiosna!

winka jest więcej, po prostu na raty zlewaliśmy do butelek i pierwsze sfociłam ku pamięci
miłego weekendu..u nas test wina, jedno do syna, a drugie do córci, ciekawe co powiedzą, Waligóra będzie w stresie

Co do pogody jestem tego samego zdania choc zapowiadają większy mróz, a jeśli chodzi o wino jestem pewna że bedzie super i niech sie Waligóra nie stresuje. Bardziej bym sie martwiła ze za szybko zniknie. Pozdrówka Irenko.
Mala_Mi 16:48, 26 sty 2013

A u mnie w małym krmniczku...upchały się dwa papugi i jeden mały czyżyk Widok niesamowity... M gdzieś to sfocił..ale na razie odkładam forum na potem......