Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:08, 12 lut 2013

Urszulla napisał(a)
Gdyby nie O. nie znałabym walorów jego wczesnego kwitnienia,
zresztą na moją gliniastą ziemię też się nadaje. Same plusy, posadzę w marcu.

Ciemierniki kupowałaś Bogdziu przez internet?
Ładnie się u Ciebie rozrastają?

A wogóle u Ciebie śnieg okrył rośliny?

Moje ciemierniki pochodzą z Obi -2 szt a zielony (poprawnie cuchnący) dostałam.Są już stare bo mają z osiem lat i nie były specjalnie zadbane . Mnóstwo młodych roślinek rozdałam i dlatego już u kogoś pisałam że z rozdawaniem ostroznie bo one sie starzeja i już potem tak sie nie wysiewają jak na początku. Śnieg jest ale cienka warstwa i bardzo zmrożona, nie wiem na ile ona chroni rośliny bo na pewno lepszy jest puszysty śnieg ale mrozy są poniżej 10 stopni wiec nie jest źle.
Bogdzia 18:09, 12 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam z zasypanego śniegiem Wroclawia doigrały się Zdolnoślązaczki

Nie macie co narzekac . Taki puszysty snieżek jest super a jak stopnieje to ogródki wam podleje.
Pszczelarnia 18:55, 12 lut 2013

Też tak twierdzę. Nie mam nic przeciwko opadom.
popcorn 19:07, 12 lut 2013

U mnie jak u Bożenki - resztki lodo-śniegu cieniutką warstewką. Ale Wrocek zasypało, dzwonił kolega pracy po południu stał w mega korku próbując wyjechać w stronę Zielonej Góry... ciekawe kiedy do nas przyjdzie zawierucha
Dobrze że zima łagodna jak do tej pory, może nie będzie dużych strat?

Bozenko pokażesz Twoje ciemierniki? Na cuchnącego mam ochotę, jeszcze nie mam, on też się rozsiewa?

pozdrawiam!!
mira 19:35, 12 lut 2013

Witaj!
zima, zima a o wiośnie trzeba mysleć bo czas do przodu się toczy - wiec gdzie i jakie lilie zamówiłas bo mnie nabrało
Madzenka 19:38, 12 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

Nie macie co narzekac . Taki puszysty snieżek jest super a jak stopnieje to ogródki wam podleje.

Oby puszysty śnieżek zawsze był w czasie przymrozków.
Bogdzia 20:09, 12 lut 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Też tak twierdzę. Nie mam nic przeciwko opadom.

Ewciu miło Cie widziec. Ja też chciałabym zeby toszkę śniegu dopadało ale niestety nie ma padac.
Bogdzia 20:19, 12 lut 2013

popcarol napisał(a)
U mnie jak u Bożenki - resztki lodo-śniegu cieniutką warstewką. Ale Wrocek zasypało, dzwonił kolega pracy po południu stał w mega korku próbując wyjechać w stronę Zielonej Góry... ciekawe kiedy do nas przyjdzie zawierucha
Dobrze że zima łagodna jak do tej pory, może nie będzie dużych strat?

Bozenko pokażesz Twoje ciemierniki? Na cuchnącego mam ochotę, jeszcze nie mam, on też się rozsiewa?

pozdrawiam!!

Myslisz że może do nas przyjśc śnieg? W łodzkich wiadomościach go nie zapowiadali niestety. Zdjęc ciemierników nie pokażę bo w tym roku wogóle im zdjec nie robiłam a z innych lat mam w pamięci zewnętrznej i sporo bym musiała szukac, ani dziś ani jutro tego nie zrobię bo mam inne zajecie, ten zielony tez się rozsiewa ale u mnie rósły pod wielkim, jałowcem i nie miały tam najlepiej. w tym roku na tej grządce były duże zmiany i nawet nie wiem czy mój m odpowiednio się obchodził z nimi i przy okazji ich nie zniszczył. spodziewam sie że będą jednak ale zdjęc najwcześniej mogę poszukac w czwartek a jak śnieg stopnieje powiem jak wyglądają . Mój M nie jest niestety entuzjastą drobnych kwiatków i przy dużej robocie umiarkowanie o nie dba.Prawdę mówiąc ja też wiele uwagi im nie poświęcałam.
Bogdzia 20:30, 12 lut 2013

mira napisał(a)
Witaj!
zima, zima a o wiośnie trzeba mysleć bo czas do przodu się toczy - wiec gdzie i jakie lilie zamówiłas bo mnie nabrało

Zamówiłam w trzech sklepach internetowych Lilypolu , Benexie i Kwiatyllo, ale z jednym z nich wogóle nie mogę się dogadac i juz przestałam się z nimi kontaktowac bo mam dośc a na dodatek to co chciałam od nich kupiłam już gdzie indziej

W lilypolu zamówiłam lilie martagon i orientpedy:Lilie martagon zamówiłam wszystkie gatunki jakie mają a z orientpedów Big Prother, Miss Feya, Baruta, Conca Dor. Cyclone, Yelloween i Garden Afaire zmawiałm tez na jesieni głównie Triumfator i White triumfator i jeszcze jakieś drobniejsze jak czosnki, krokusy zawilce i szachownice

a w Kwiatyllo lilie drzewiaste -kolekcję cynobrówki i piwonię Krinkled White
Bogdzia 20:32, 12 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Oby puszysty śnieżek zawsze był w czasie przymrozków.

No właśnie , ogrodnicy muszą doceniac śnieżek bo żadne okrycie nie jest tak dobre jak on.Pozdrawiam Marzenko i Wszystkich pozostałych równiez .