Witaj!
zima, zima a o wiośnie trzeba mysleć bo czas do przodu się toczy - wiec gdzie i jakie lilie zamówiłas bo mnie nabrało
Zamówiłam w trzech sklepach internetowych Lilypolu , Benexie i Kwiatyllo, ale z jednym z nich wogóle nie mogę się dogadac i juz przestałam się z nimi kontaktowac bo mam dośc a na dodatek to co chciałam od nich kupiłam już gdzie indziej
W lilypolu zamówiłam lilie martagon i orientpedy:Lilie martagon zamówiłam wszystkie gatunki jakie mają a z orientpedów Big Prother, Miss Feya, Baruta, Conca Dor. Cyclone, Yelloween i Garden Afaire zmawiałm tez na jesieni głównie Triumfator i White triumfator i jeszcze jakieś drobniejsze jak czosnki, krokusy zawilce i szachownice
a w Kwiatyllo lilie drzewiaste -kolekcję cynobrówki i piwonię Krinkled White
łał Bogdziu jakie piękne zakupy - chyba gdzieś czytałam , że nie masz już miejsca
dzieki zaraz nurkuję w te adresy - z ciekawością
Miruś naprawdę nie mam miejsca ale opanowac się nie mogę . jak na mnie to maleńkie te zakupy.
Bogdziu, Kwiatyllo masz sprawdzone zakupowo? Wiesz, że też szukam tej piwonii i nie wiem gdzie się zdecydować
Jeszcze mam pytanie o lilie. Do tej pory myślałam, że w gruncie mogą zimować tylko azjatyckie, a tymczasem czytam, ze zamawiasz z przeróżnych grup. Mogę Cię prosić o skrót, które sobie radzą bez żadnych dodatkowych zimowych zabiegów? Wystarczy, że podpowiesz nazwę grupy lub może łątwiej będzie wskazać te grupy, któe się nie nadają.
Twoje lilie martagon mnie oczarwały! Nie spodziewałam się, że takie cudeńka istnieją.
Pozdrawiam. U nas tak jak we Wrocłąwiu wczoraj sypnęło nieźle, ale dobrze, bo zapowiadają -10. Kołderka wskazana. Rudzik przylatuje, chyba ma się dobrze.
A! Jeszcze miałam powiedzieć, że znalazłąm swój wpis z jesieni o przysłowiu ludowym, że jeśli na Andrzeja zima, to 100 dni trzyma. U nas było zimowo na Andrzejki, czyli wychodzi na to, ze do połowy marca zima. Wygląda na to, że są duże szanse na sprawdzenie się mądrości ludowych.
Poczytałam o zakupach... pozdrawiam i uciekam ...bo dziś i tak na forum zabałaganiłam.... trochę tu i trochę tam zajrzałam... zajęło mi to 2 godziny.... a nie byłam tam gdzie jeszcze chciałam..
Miłego dnia.....
Bogdziu, Kwiatyllo masz sprawdzone zakupowo? Wiesz, że też szukam tej piwonii i nie wiem gdzie się zdecydować
Jeszcze mam pytanie o lilie. Do tej pory myślałam, że w gruncie mogą zimować tylko azjatyckie, a tymczasem czytam, ze zamawiasz z przeróżnych grup. Mogę Cię prosić o skrót, które sobie radzą bez żadnych dodatkowych zimowych zabiegów? Wystarczy, że podpowiesz nazwę grupy lub może łątwiej będzie wskazać te grupy, któe się nie nadają.
Twoje lilie martagon mnie oczarwały! Nie spodziewałam się, że takie cudeńka istnieją.
Pozdrawiam. U nas tak jak we Wrocłąwiu wczoraj sypnęło nieźle, ale dobrze, bo zapowiadają -10. Kołderka wskazana. Rudzik przylatuje, chyba ma się dobrze.
A! Jeszcze miałam powiedzieć, że znalazłąm swój wpis z jesieni o przysłowiu ludowym, że jeśli na Andrzeja zima, to 100 dni trzyma. U nas było zimowo na Andrzejki, czyli wychodzi na to, ze do połowy marca zima. Wygląda na to, że są duże szanse na sprawdzenie się mądrości ludowych.
Agnieszko ja w Kwiatyllo kupuję pierwszy raz ale Irenka już kupowała i jest zadowolona .Mam nadzieję ze i ja się nie zawiodę a wolę u nich niż na allegro.Natomioast kupowałam w Lilypolu i byłam zadowolona. Cieszę sie z rudzika bardzo. Zimę do połowy marca bez problemu zniosę za to potem będzie niczym nie zmącona wiosna. Zawsze wiosną mniej jest przykrych niespodzianek jak zima jest wtedy kiedy powinna.Co do lilii to ja niezbyt wiele o nich wiem . Słyszałam że z zimowaniem jest tylko problem z orientalnymi nie wiem czy tak jest ale na wszelki wypadek ich nie kupuję, pozostałe zimują bez problemu. Martagony i mnie sie podobają choc to lilie botaniczne i mają małe kwiaty w porównaniu z hodowlanymi do tego cenę za którą można kupic 7 cebulek innych liliii z ogromnymi kwiatami ale ja na to nie patrzę bo są urocze.
Poczytałam o zakupach... pozdrawiam i uciekam ...bo dziś i tak na forum zabałaganiłam.... trochę tu i trochę tam zajrzałam... zajęło mi to 2 godziny.... a nie byłam tam gdzie jeszcze chciałam..
Miłego dnia.....
Ja też dziś mam pracowity dzien i dużo biegania. Będę wieczorem. Pozdrawiam zaglądających.