Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 17:00, 13 lut 2013

Historia odnalezienie opakowania u mnie.... to opakowanie z moich Luciferków.... z piekła rodem... w każdym markecie tej firmy sprzedają cebulki.
Bogdzia 17:22, 13 lut 2013

asc napisał(a)
Historia odnalezienie opakowania u mnie.... to opakowanie z moich Luciferków.... z piekła rodem... w każdym markecie tej firmy sprzedają cebulki.

U mnie w żadnym markecie nie widziałam cebulek z tej firmy a jej marketów też nie ma. Tak łatwo jest kupic tylko w Rzeszowie.
ZbigniewG 17:41, 13 lut 2013

Bogdzia napisał(a)
.. dziś zrobiłam wypad do Łodzi i byłam w kilku, nigdzie nie było, wogóle nic ciekawego nie ma , podstawowe nasionka i kwiaty które już wszyscy chyba mają.Nawet nawozu do trawy nie mogę kupic , nie wiem czy jeszcze za wcześnie na takie zakupy? wprawdzie nawozy malutkie były ale ja potrzebuję ze trzy worki po 25 kg to nie będę kupowac paczek po 1 kg.

Bogdzia ja zaopatruje się w składnicach dla rolników worki 25-30kg
mocznik -czysty azot mam na wiosenny trawnik i do oprysków drzewek na jesień i zimę(w słabszym stężeniu dolistnie)
fosforowo potasowe i wapienne wg zaleceń i w miarę jak poszczególne worki sie kończą

wychodzi znacznie taniej

Urszulla 18:18, 13 lut 2013

Witaj Bogdziu, ten nawóz rozpuszczasz w wodzie czy sypiesz?
popcorn 18:31, 13 lut 2013

Bożenko zaglądam do Ciebie!

Zbyszku dobry pomysł, też się przejadę do sklepu rolniczego, mam niedaleko - zaraz obok GS-u Na pewno taniej wyjdzie. To mówisz że trawnik można tym potraktować??

pozdrawiam!
popcorn 18:34, 13 lut 2013

Bożenko jakie zakupy! Czyli wszystkie prócz orientalnych można spokojnie kupować? Lilie uwielbiam, a te martagon są urocze! Może się skuszę, ale raczej na żywo, mam dość na razie zakupów w sieci...
pozdrawiam!!
ZbigniewG 18:40, 13 lut 2013

Karola mocznik rozpuszcza się bardzo łatwo można sypać lub pryskać (podlewać) dolistnie 0,3-0,5%w sobotę słuchałem audycji -najpierw środkami na mech(siarczan żelaza itp.) i po wygrabieniu pierwsza dawka azotem
Bogdzia 19:14, 13 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)

.. dziś zrobiłam wypad do Łodzi i byłam w kilku, nigdzie nie było, wogóle nic ciekawego nie ma , podstawowe nasionka i kwiaty które już wszyscy chyba mają.Nawet nawozu do trawy nie mogę kupic , nie wiem czy jeszcze za wcześnie na takie zakupy? wprawdzie nawozy malutkie były ale ja potrzebuję ze trzy worki po 25 kg to nie będę kupowac paczek po 1 kg.

Bogdzia ja zaopatruje się w składnicach dla rolników worki 25-30kg
mocznik -czysty azot mam na wiosenny trawnik i do oprysków drzewek na jesień i zimę(w słabszym stężeniu dolistnie)
fosforowo potasowe i wapienne wg zaleceń i w miarę jak poszczególne worki sie kończą

wychodzi znacznie taniej

Nie znam ani jednego takiego sklepu i dlatego dotad kupuję głównie w OBI nawóz Florowitu.Muszę tutejszych ludzi popytac o taki sklep ale gdzie tu rolnika znaleźc?
Bogdzia 19:16, 13 lut 2013

Urszulla napisał(a)
Witaj Bogdziu, ten nawóz rozpuszczasz w wodzie czy sypiesz?

Ja kupowałam Florowit do trawników w granulkach i nie rozpuszczałam tylko posypywałam trawnik, oczywiscie latem najlepiej robic to przed samym deszczem a jak deszczu nie ma to po rozsypaniu podlac.
Bogdzia 19:17, 13 lut 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko zaglądam do Ciebie!

Zbyszku dobry pomysł, też się przejadę do sklepu rolniczego, mam niedaleko - zaraz obok GS-u Na pewno taniej wyjdzie. To mówisz że trawnik można tym potraktować??

pozdrawiam!

Trochę za daleko mam do Ciebie musze szukac bliżej.