Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:49, 05 mar 2013

monteverde napisał(a)

Dzisiaj dostały nie zamierzenie 2 blachy płatków, bo po niedzieli mi zabrakło innego jadła, a słoninka, dzisiaj 2 grube powiesiłam po piątku znowu i pędzlują aż się patrzy do żywej skórki, mazurki też im w tym ochoczo pomagają, no i dzisiaj dokupiłam 3 kg karmy i kilogram drobnego słonecznika A pytałam się dlatego, że wróble i mazurki nigdzie po jedzeniu nie odlatują tylko obsiadają berberysy i płot i czekają na następne jedzenie, sikorki dolatują i są bardziej ruchliwe miłego tygodnia Bogdziu

Wróble i mazurki chętnie postołują sie u Ciebie przez cały rok bo to takie domowe ptaki , ale dwie blachy to ja wątpię czy sa w stanie zjeśc bo to bardzo dużo. Pozdrówka Aniu.
Bogdzia 16:52, 05 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Bożenko, ja też czekam na głos trąbki, bo nawóz i oprysk florovitem mus zrobić; chyba skimmię też opryskam, bo one podobne warunki lubią
sople stopniały, ale mrozik jest, mimo to jak co rano buszowałam w ogrodzie, 1,5 godzinki dotleniania było i frajda wielka
miłego dnia

Jeszcze trochę trzeba poczekac aż ziemia rozmarznie .Skimmię pewnie tez można ale jeśli jest zielona i ładna to nie pryskaj. Też dziś w ogrodzie popracowałam ale juz tempo u mnie nie to co dawniej, a na dodatek halny wiał to ja trup jestem więc i huśtawke zaliczyłam i to mi się najbardziej podobało.
Bogdzia 16:54, 05 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Ach różaneczniki - sama arystokracja u Ciebie, Bogdziu. Moje mają jeszcze za bardzo zwartą ziemię. Mam wielkie obawy co do ich samopoczucia. Zrobię dokładne zdjęcia jak zejdą śniegi. Bo teraz to odwracałam wzrok, jako, że pomóc na razie nie mogę. I azalie - ja nie popuszczę im. One muszą chcieć być u mnie.

Poczekam na zdjęcia . U mnie też jeszcze ziemia zamarznięta tylko w najbardziej słonecznych dwóch miejscach rozmarzła na tyle że pieliłam troche.
eliza3 17:03, 05 mar 2013

Bożenko, czytam, że Ty już też w ogrodzie dzisiaj pracowałaś. Ja jeszcze nie pracowałam, ale już za chwilę będzie pora. Czekam, aż ziemia rozmarznie, bo według Twoich zaleceń trzeba podkarmić rh i przyciąć moją brzozę płaczącą. Chociaż nie wiem czy nie jest za późno, w ubiegłym roku też się spóźniłam i płakała, ale na szczęście jej to nie zaszkodziło.
Bogdzia 17:13, 05 mar 2013

eliza3 napisał(a)
Bożenko, czytam, że Ty już też w ogrodzie dzisiaj pracowałaś. Ja jeszcze nie pracowałam, ale już za chwilę będzie pora. Czekam, aż ziemia rozmarznie, bo według Twoich zaleceń trzeba podkarmić rh i przyciąć moją brzozę płaczącą. Chociaż nie wiem czy nie jest za późno, w ubiegłym roku też się spóźniłam i płakała, ale na szczęście jej to nie zaszkodziło.

W zasadzie drzewa powinno sie ciąc zanim rusza soki a już ruszyły. Ja dziś klonowi palmowemu gałazkę uciełam i tez płacze ale bardzo przeszkadzała , może jakos się rana zasklepi?A ja sobie tek trochę dla relaksu popieliłam.Rh jeszcze nie pokarmiaj , niech ziemia rozmarznie i wtedy już tak. Myśle ze to kilka dni tylko i będzie mozna.
Milka 17:23, 05 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Jeszcze trochę trzeba poczekac aż ziemia rozmarznie .Skimmię pewnie tez można ale jeśli jest zielona i ładna to nie pryskaj. Też dziś w ogrodzie popracowałam ale juz tempo u mnie nie to co dawniej, a na dodatek halny wiał to ja trup jestem więc i huśtawke zaliczyłam i to mi się najbardziej podobało.

wcześniej u nas wiało, w końcu i do was chyba doszło, tak lata po całej Polsce
obwieszczę u ciebie, ja lubię plewić
Bogdzia 17:32, 05 mar 2013

irena_milek napisał(a)

wcześniej u nas wiało, w końcu i do was chyba doszło, tak lata po całej Polsce
obwieszczę u ciebie, ja lubię plewić

Ja też lubiłam ale ostatnio jakoś nie mogę dłużej schylona pracowac wiec musze częsciej a krócej , poza tym to mam pielenie na ogól w gąszczu między krzakami , ciężko tam dłużej wytrzymac, nie ma jak się obrócic i trzeba uważac żeby czegoś nie podeptac.
Milka 17:49, 05 mar 2013

ja w bereciku, bo potem włosy poczochrane i nie mogę rozplątać
póki co, nie mam sensacji, mogę się schylać, ale ostatnio, okropnie było, nadmiar ciśnienia w postaci krwotoku z nosa, pani doktor powiedziała, że tak lepiej
Bogdzia 17:59, 05 mar 2013

irena_milek napisał(a)
ja w bereciku, bo potem włosy poczochrane i nie mogę rozplątać
póki co, nie mam sensacji, mogę się schylać, ale ostatnio, okropnie było, nadmiar ciśnienia w postaci krwotoku z nosa, pani doktor powiedziała, że tak lepiej

Ja mam kilka polarowych czapeczek które uwielbiam bo są milutkie i cieplutkie no i oczywiście chronią włosy przed krzakami.To najlepsze nakrycia głowy ze wszystkich jakie w zyciu miałam.Irenko a te krwotoki to nie z przeziebienia , bo ja tak mam , nawet nie wiem że bede chora , żadnych objawów a juz krwotok z nosa . teraz to i tak jest lepiej ale miałam takie ze mnie do szpitala brali bo niczym nie dało się zahamowac.
hanka_andrus 18:33, 05 mar 2013

Jakie krwotoki, kobietki! Odstawcie wędliny i konserwy w puszce. Pozdrawiam, Bożenko!