Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:25, 04 mar 2013

Kasiek napisał(a)
Bogdziu,przyszlam osobiscie podziekowac za dobre slowo...Dziekuje

Kasiu gratuluje i nadal bedziemy Ci dopingowac.
Madzenka 20:37, 04 mar 2013

Jaki ślimak, Ania bój się Boga, że sportowy to się zgadzam I pogotowie rododendronowe. Muszę się zaopatrzyć we florowit. Moje rh wyjątkowo zieloniutkie po zimie
Bogdzia 20:41, 04 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jaki ślimak, Ania bój się Boga, że sportowy to się zgadzam I pogotowie rododendronowe. Muszę się zaopatrzyć we florowit. Moje rh wyjątkowo zieloniutkie po zimie

Jak zielone to nie opryskuj tylko jak ziemia rozmarznie to daj nawóz dla rh i koniec.
anula_wn 20:44, 04 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Przymrozki już im nie zaszkodza i można przesadzac ale musi ziemia rozmarznąc bo inaczej nie dasz rady wykopac.Jak tylko rozmarznie to wykop najlepiej przed ruszeniem wegetacji bo wtedy nie odczuje przesadzania no i nie zapomnij o podlewaniu.Daj kwaśny torf ale w pierwszym roku nie dawaj nawozów no chyba ze dolistne jeśli będzie taka koniecznośc i pamiętaj żeby nie posadzic głębiej niż dotąd rósł.

dziękuję Bogdziu ! tak zrobię
mam nadzieję, że nie zmarnuję , bo to duży krzak już jest...
barbara_kraj... 20:50, 04 mar 2013

Chyba lepszego poradnika dotyczącego rh, jak u Ciebie Bogdziu, nie spotka się nigdzie! Mnóstwo sprawdzonych informacji, nie tylko dla początkujących
Urszulla 22:33, 04 mar 2013

Bogdziu
wlazłam do Ciebie i wyjść nie mogę 8 stron do nadrobienia
wreszcie wierszyk mi powiedział co się na Ogrodowisku od kilku dni dzieje
i przywołał nie do końca wiosenne nadzieje
poradnik więc rododendronowy poczytałam dokładnie
żeby było na przyszły rok- i u mnie- tak przykładnie

monteverde 23:20, 04 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Moim zdaniem jeszcze karmić bo ciągle jeszcze ziemia zamarznięta i trzeba szczególnie zwrócić uwagę na ptaki które przylecą a są owadożerne. Jeśli będzie tak chłodno to nie znajdą pożywienia i płatki owsiane bardzo im pomogą. u mnie sikorek już coraz mniej, same rezygnują z karmienia. Na pewno już mniej pokarmu można sypać. Moim zdaniem pora zrezygnować ze słoniny bo będzie się już szybko starzec.

Dzisiaj dostały nie zamierzenie 2 blachy płatków, bo po niedzieli mi zabrakło innego jadła, a słoninka, dzisiaj 2 grube powiesiłam po piątku znowu i pędzlują aż się patrzy do żywej skórki, mazurki też im w tym ochoczo pomagają, no i dzisiaj dokupiłam 3 kg karmy i kilogram drobnego słonecznika A pytałam się dlatego, że wróble i mazurki nigdzie po jedzeniu nie odlatują tylko obsiadają berberysy i płot i czekają na następne jedzenie, sikorki dolatują i są bardziej ruchliwe miłego tygodnia Bogdziu
Milka 11:10, 05 mar 2013

Bożenko, ja też czekam na głos trąbki, bo nawóz i oprysk florovitem mus zrobić; chyba skimmię też opryskam, bo one podobne warunki lubią
sople stopniały, ale mrozik jest, mimo to jak co rano buszowałam w ogrodzie, 1,5 godzinki dotleniania było i frajda wielka
miłego dnia
Pszczelarnia 12:33, 05 mar 2013

Ach różaneczniki - sama arystokracja u Ciebie, Bogdziu. Moje mają jeszcze za bardzo zwartą ziemię. Mam wielkie obawy co do ich samopoczucia. Zrobię dokładne zdjęcia jak zejdą śniegi. Bo teraz to odwracałam wzrok, jako, że pomóc na razie nie mogę. I azalie - ja nie popuszczę im. One muszą chcieć być u mnie.
Mala_Mi 12:56, 05 mar 2013

Bogdzia, nie połączyli mi zmówienia i przysłali tylko pierwsze zamówienie
42 lilie.... część dla mamy... uff teraz główka pracuje gdzie ja to posadzę