Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:23, 06 mar 2013

monteverde napisał(a)
fiolet i niebieski ciemny, mam Gibraltar w warmińskim, bardzo podoba mi się jego "żarówka" pozdrawiam Bogdziu, śliczny wierszyk napisałaś Pszczółce

A napisałam , tak mi jakoś samo się napisało. Ja też tą zarówe lubie . Mam jeszcze inne dwa gatunki pomarańczowe też piekne ale już nie taki ciemny kolor.
Bogdzia 21:24, 06 mar 2013

Juzia_G napisał(a)

Dziękuję bardzo!
Juziam

)
Krys 21:24, 06 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Cudna ta kompozycja a jak sie nazywają azalie zółta i fioletowa?
Bogdzia 21:25, 06 mar 2013

ka1sia napisał(a)
Mnie też bardzo się podoba ten pomarańcz, nie mialabym nic przeciwko, gdyby takie cudo zagościło u mnie w ogrodzie. A mąż byłby zachwycony, bo to jego ulubiony kolor

Kasia kup m na imieniny lub z innej okazji, jestem pewna że bedziesz nią zachwycona.
an_tre 21:26, 06 mar 2013

Bożenko znowu mam u ciebie poślizg ale powolutku wpadnę w rytm pozdrawiam cię i życzę miłego wieczoru
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:27, 06 mar 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu teraz siedzę przy kompie, mam otwarte okno i słyszę klekot gęsi, lecą

Ja dziś cały dzień byłam na dworzu i nie leciały , zazdroszcze Ci , jak ja lubie te ich geganie, poleciałabym chętnie z nimi tak mi się to podoba.
Bogdzia 21:28, 06 mar 2013

an_tre napisał(a)
Bożenko znowu mam u ciebie poślizg ale powolutku wpadnę w rytm pozdrawiam cię i życzę miłego wieczoru

Aniu u ilu osób ja mam zaległosci aż mi głupio bo bardzo bym chciała zajrzec ale nie mogę zdązyc.Pozdrawiam.
monteverde 21:32, 06 mar 2013

Już 3 klucze przeleciały teraz w oddali pojedyncze glosy słychać, ale jestem przerażona mrozem, jak przeczytałam co napisałaś u Irenki zaraz wlazłam w pogodynkę swoja i w warmińskim od niedzieli mrozy nawet do - 10 a odczuwalna - 19st. calutki tydzień, tu nad morzem lepiej bo do -7 i krócej tylko do środy a tam cały tydzień
Bogdzia 21:40, 06 mar 2013

Gabriela napisał(a)

Dokładnie taki sam mam problem i posadziłam głupio trzy pomarańczowe azalie Gibraltar z japońskimi - białą i różową. Ten róż z pomarańczem to koszmar i nic nie pomogło przełamanie kolejną białą odmianą, bo ma żołty środek i też źle. Zdecydowałam że pomarańczowe azalie wylatują na tzw. zółtej rabacie, gdzie utworzą rządek w okolicach oczaru i będzie naturalne następstwo kwitnienia i kolorów. Przynajmniej taką mam nadzieję. W dodatku to są jedyne moje azalie.
Pomarańczowe azalie dobrze by wyglądały koło fioletowych, też tak myślę i wydaje mi się że u Ciebie widziałam coś takiego.
Pozdrawiam.

Pewnie musisz przesadzic bo będzie Cię to denerwowało , ja do jednej azalii robiłam kilka lat podchody. M ze trzy lata odkopywał ją i mówił ze nie da rady aż w tamtym roku na jesieni jakoś nam sie udało . Rosła za jeziorkiem na górce i przez to było trudno wykopac ale tak mnie raziła ze nie odpuściłam. Mam połaczenie pomarańczu i niebieskiego czy fioletu jak to nazwac. Chciałam znalec zdjęcie ale znalazłam tylko z żółtym a takie same azalie japońskie są przy pomarańczu.

Bogdzia 21:42, 06 mar 2013

monteverde napisał(a)
Już 3 klucze przeleciały teraz w oddali pojedyncze glosy słychać, ale jestem przerażona mrozem, jak przeczytałam co napisałaś u Irenki zaraz wlazłam w pogodynkę swoja i w warmińskim od niedzieli mrozy nawet do - 10 a odczuwalna - 19st. calutki tydzień, tu nad morzem lepiej bo do -7 i krócej tylko do środy a tam cały tydzień

To by była tragedia dla roślin bo soki już zaczynaj krążyc. Też jestem przerazona.