Deszczu nie było , trochę tylko mgły. U mnie krokusy już mają pąki . Jakby ze dwa dni była ładna pogoda to by zakwitły a tu mrozy zapowiadają.Kazałam M wszystko przykryc liścmi bukowymi , może to coś pomoże? Czy te liście ich nie przygniotą do ziemi?
Grażynko nie wszystko musisz kupic w tym roku, spokojnie .Widziałam gdzieś na Ogrodowisku ten żywopłot i też mi sie podobał ale tam są same azalie z ciepłymi kolorami a połączenie azalii i rh jest w tych kolorach nie do zniesienia.
Wierzyc mi się nie chce ale patrzę w kalendarz i np w 2010r w tą noc która była było -14 stopni, a z 11na 12marca tego samego roku -10 stopni więc jednak jest to mozliwe.
Z powodu zapowiedzi mrozów niczego nie ruszam w ogrodzie, chociaż nienajlepiej wygląda i zostawiam wszystkie chabazie, bo one jednak trochę przykrywają i chronią młode rośliny.
Myślę że rośliny jeszcze nie rozwinęły się tak bardzo i nawet ten większy mróz ich nie zniszczy, poza tym jak będzie mokro, to dodatkowa warstwa lodu też będzie ochroną.
Szkoda tylko, że do końca miesiąca wszystkie właściwie noce będą na minusie, przynajmniej u mnie.