Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:34, 10 mar 2013

ka1sia napisał(a)
Bogdziu, pięknie, ale aż trudno uwierzyć, że to prawie połowa marca jeszcze chwilunia i będzie ciepełko Pozdrawiam i miłego dnia życzę, Kasia

Kasiu czy pięknie to kwestia gustu , ja bym wolała kwitnące krokusy , ranniki i przebiśniegi ale jak jest śnieg to i tak sie cieszę bo one sa bezpieczne, o ile nie mają teraz za ciepło bo ja je jeszcze obsypałam grubo liscmi zanim spadł ten śnieg ale tylko te wczesne cebulowe.
hanka_andrus 10:37, 10 mar 2013

Bożenko, jeszcze zakwitną Twoje krokusy, ranniki i przebiśniegi
Pozdrawiam
Bogdzia 10:37, 10 mar 2013

baraga1904 napisał(a)
.....i gdzie ta wiosna??? przeciez to zima w pełni..ale to jej ostatnie podrygi...na bank...

Wiosna u mnie już prawie była bo były pączki krokusów, ranników i chyba najmniej przebiśniegów ale też były a teraz no pełnia zimy ale ja też wierzę ze to tylko na chwilę.
zbigniew_gazda 10:37, 10 mar 2013

Bożenko to niesamowite! Normalna zima jest u Ciebie. Ciekawe dane są w poniższym linku. Można śledzić temperatury w najbliższych dniach. Widać u nas wpływ ciepełka z Południa. Trzymaj się.

http://www.yr.no/kart/#lat=51.17573&lon=18.83574&zoom=7&laga=temp&proj=900913
Bogdzia 10:38, 10 mar 2013

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, jeszcze zakwitną Twoje krokusy, ranniki i przebiśniegi
Pozdrawiam

Jak taka dobra wróżka jak Ty tak mówi to ja bez zastrzeżeń wierzę.
Bogdzia 10:44, 10 mar 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko to niesamowite! Normalna zima jest u Ciebie. Ciekawe dane są w poniższym linku. Można śledzić temperatury w najbliższych dniach. Widać u nas wpływ ciepełka z Południa. Trzymaj się.

http://www.yr.no/kart/#lat=51.17573&lon=18.83574&zoom=7&laga=temp&proj=900913

U Was południe ale i wschód , też różnej pogody mozna sie z tego powodu spodziwac ale jak ma byc ciepło to tylko się cieszyc. Mnie mój śnieg bardzo nie martwi bo w tamtym roku dobrze do niego teskniłam jak wszystko marzło a nawet jednego płatka śniegu nie było. Co tam niech sobie polezy a wiosna i tak zaraz bedzie.
Bogdzia 10:46, 10 mar 2013

malgocha1960 napisał(a)
Bozenko,witaj niedzielnie.U mnie snieg za oknem,ale mam nadzieje,że niedługo wiosna bedzie pełną gęba.Kilka dni było pięknych,ciepłych i słonecznych,co pozwoliło zrobic porządki pozimowe.Teraz trzeba czekac na przyjscie prawdziwej wiosny.
Miłej niedzieli zyczę.

Małgosiu to chyba tylko chwilowe wahanie pogodowe. Wiosna musi już teraz szybko przyjśc jest przecież prawie połowa marca. Pozdrówka.
Bogdzia 10:48, 10 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Oglądałam i od razu poznałam
Pozdrawiam i życzę ciepełka !

Słoneczka nie ma ale jakoś tak jaśniej się zrobiło , będzie sie pewnie ocieplac.
agniecha973 10:48, 10 mar 2013

Bogdziu, niesamowita ilość śniegu. U mnie wiosennie +6 w tej chwili. Ptaszki trelują ale słońca brak.

Mam zagadkę dla Ciebie. Nie wiem jaki jest stopień trudności, czy z poziomu "pomaluj drwala" czy wręcz przeciwnie. Kilka dni temu znaleźliśmy na śniegu takie ślady ptaka. Zaciekawiły nas, bo dość spore. Na zdjęciu ręka 8-latka dla porównania.

agniecha973 10:58, 10 mar 2013

Bogdziu, jeśli to trudna zagadka,, to się nie kłopocz. Taka tam ciekawostka tylko. Ja sobie nie zdaję sprawy czy ślady ptaków mocno się od siebie różnią i czy łatwo je dopasować do gatunku.