Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:01, 10 mar 2013

Nie ma kwiatków to pokażę kosa.

barbara_kraj... 19:09, 10 mar 2013

No i doczekałam się śniegu! Warstwa niewielka ale zabezpieczenie jakieś jest.
Kleome dziś posiałam
barbara_kraj... 19:13, 10 mar 2013

Obserwowałam dziś kosa, jak buszował wśród irg, co przed blokiem sadziłam. Odrzucając kolejno liście pożywienia szukał.
agata_chrosc... 19:18, 10 mar 2013

O! Ja też takie mam u siebie Dwa lata temu miały młode i te głuptasy kilka razy mi do domu wlatywały! A rok temu chyba im kawki albo wrony pożarły pisklęta Mam nadzieję, że w tym roku się uchowają bo to jednak miło mieć własne pisklaki I pięknie te kosy śpiewają, prawda? pozdrawiam Bogdziu.
dajana 20:08, 10 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Dajanko no fajnie jak potwierdzasz że to bazant. Co do ludzi to ja myslę e to kwestia czasu i zaczną karmic , może nie w tym roku bo wiosna blisko a to jednak trzeba karmnik przygotowac ale pozazdroszczą Ci tych ptaków i też będą karmic.A że częśc zdjęc Ci nie wychodzi to się nie martw, ja też sporo wyrzucam , różnie to z nimi bywa , nie zawsze sie uda.

Bożenko u sąsiadów karmików jest sporo ale puste stoją, nigdy nawet ziarenka nie wsypali. Kiedy zapytałam dlaczego nie sypną choćby słonecznikiem usłyszałam że nie każdy jest taki zboczony jak ja i wszystko karmi. To aluzja do kota i psa któremu daje jeść no i ptaszków .Jeśli to zboczenie to nie mam nic przeciw niemu. Sąsiedzi są grzeczni ani bardzo skąpi i strasznie mnie obserwują chyba z nudów bo to w sumie pustkowie Mnie to miejsce odpowiada a oni chyba się nudzą
dajana 20:17, 10 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Śliczne Lubię je obserwować mam takie dwa w pracy przylatują na mój parapet, nie wiem co jedzą bo trudno trafić w ich gust Nawet rodzynki im sypię, suszone owoce bo słonecznika chyba nie jedzą Za to Gawrony wciąz przewracają trawę do góry nogami i coś pod nią wyjadają no i mój suchy pokarm dla kotów uwielbiają Kosy przepięknie śpiewają szczególnie wieczorem
AgnieszkaW 20:22, 10 mar 2013

Bogdziu, my dokarmialiśmy ptaki całą zimę, głównie slonecznikiem. Zjadly ok 10 kg słonecznika. Przylatywały sikorki i grubodzioby oraz takie zielone, chyba to były dzwońce. Bażantów mamy w okolicy sporo, są tez zielone dzięcioly, wilgi ,kukułki, raz nawet widziałam dudka (oczywiście latem, nie teraz). Jest też u nas sporo ptaków drapieżnych. Fajnie móc obserwować ptaki na co dzień, nic tak nie nastraja pozytywnie, jak wiosenne trele ptaków.
Kindzia 20:50, 10 mar 2013

Ale zdjęcia piękne Bogdziu robisz!
an_tre 20:55, 10 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Bożenko ten kos tak wygląda jakby miał pretensje, że mu przeszkadzasz w konsumpcji jak zwykle fajne fotki i dyskusja o dokarmianiu interesująca Dajana ma rację, dużo osób nie dokarmia zwierząt ze zwykłego skąpstwa, a karmniki mają, a jakże, żeby wszyscy widzieli, że są...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
jotka 20:59, 10 mar 2013

Tez mi się podoba zdjęcie kosa "drącego dziób"