Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

popcorn 11:12, 16 sie 2012

Cudne te anabelki, moja też już cała zielona - ale i tak mi się podoba Tylko żeby się tak nie pokładała...
pozdrawiam!!
eliza3 11:32, 16 sie 2012

popcarol napisał(a)
Cudne te anabelki, moja też już cała zielona - ale i tak mi się podoba Tylko żeby się tak nie pokładała...
pozdrawiam!!

Moje też się pokładają, a najbardziej po deszczu, ale je podwiązuję i wyglądają całkiem znośnie
eliza3 11:35, 16 sie 2012

Urszulla napisał(a)
Cudowne Twoje Horti. Pozdr.

Urszulko ja również pozdrawiam, idę do Ciebie
Milka 15:46, 16 sie 2012

eliza3 napisał(a)

Witam Elizo...
Hortensja, to roślina - w uprwie której nie mam żadnego oświadczenia...

Możesz podzielić się ze mną, swoim doświadczeniem w uprawie tej rośliny?
Chodzi mi o to ...
Hortensje to rosliny, które nie lubią nadmiaru słońca - co to znaczy?
Jeżeli chodzi o dokarmianie i odpowiednią pielęgnecję to już coś niecoś wiem, teoretyczie...
Ale chciałabym poznać tajniki takiego 'niekonwcjonalego" dbania o te rośliny.
Sama mam taką wiedzę, ale chciałabym ją trochę zweryfikowć
ewa

Widzę, że do wszystkich poczynań w ogrodzie dokładnie się przygotowujesz, czego trochę zazdroszczę, ja robię wszystko intuicyjnie i albo się udaje, albo nie...,ale taka moja natura

to jest nas tu kilka takich, ja też intuicyjnie i bałaganiarsko, ale ciągle z tym walczę i odkąd jestem na forum, mam nadzieję jakoś ułądzić mój ogród wypiękniał od tego czasu
eliza3 16:18, 16 sie 2012

IRENKO ja też wiele czerpię z ogrodowiska, ale i tak jestem niepoukładana, i czasem się dziwię - co mi tu wyrosło, czy ja to sadziłam? W gruncie rzeczy wcale mi to nie przeszkadza
Milka 16:23, 16 sie 2012

oczywiście, że tak można odczuwać i dobrze, ale ja dążę do ułatwienia sobie życia w ogrodzie, bo latka lecą i sił mi zabraknie na utrzymanie tego w jakiej takiej kondycji, więc wprowadzam jakiś niby ład; ale ciągle coś mi się nowego podoba i oczywiście zakupy i wleczę do siebie; mimo, że sporo u mnie miejsca, to w końcu jak tak dalej pójdzie będzie chaos!!
eliza3 16:36, 16 sie 2012

Tu się z Tobą zgadzam, że pewien ład ułatwia życie, a Ty masz naprawdę duży ogród i trochę czasu trzeba, aby to wszystko ogarnąć. Ja mam zdecydowanie mniejszy, więc i pracy mniej, a tymi latkami co lecą to Ty akurat przejmować się nie musisz, niejedna młódka Ci zazdrości energii ...
Milka 16:40, 16 sie 2012

ha, ha, jak idę do ogrodu, energia jest...jak wracam, ledwo nogami powłóczę! zaraz masaż strzelam
eliza3 16:51, 16 sie 2012

Tak to ma większość z nas... , ale my to przecież lubimy, a jaka satysfakcja z dobrze wykonanej roboty. Martwimy się, że już lato się kończy i co my zimą będziemy robić i cieszymy jak głupie, że wiosna idzie i grabie można wziąć do ręki...
Milka 17:00, 16 sie 2012

sama prawda do zimy mi nie śpieszno, chociaż jest przydatna, inne rzeczy można zrobić