Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

kasik778 20:32, 16 sie 2012

a ostatnio myślałam o kupieniu poidełka, bo ptaki mi z węża do podlewania piły

tez się podłączam do prośby epo o miejsce, gdzie kupiłaś
czy to piękne drzewo to klon?
eliza3 20:48, 16 sie 2012

Kindzia napisał(a)
Dzięki za pocieszenie. Córka z Zięciem i Kubisławkiem mieszkają oddzielnie. Tylko telefoniczną relację od rana mam.
Powiedz mi ile lat ma ten rh ze zdjęcia? Ogromniasty jest!!!

Rh ma około sześciu lat. Wsadziłam go wbrew wszystkim zasadom i wymaganiom, a jednak rośnie i pięknie kwitnie, teraz wiem co potrzebuje, ale wtedy...
majkel0326 20:58, 16 sie 2012

Elu,ładne te Twoje rabatki Też bardzo lubię brzozy.Rh duży,super
eliza3 21:07, 16 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
Elu,fajne to poidełko. Napisz, gdzie kupiłaś. Muszę koniecznie mieć poidełko w ogrodzie. Na razie stawiam stary garnek i ptaszki z niego korzystają. Podobają mi się takie kamienne, ale pewnie są strasznie drogie. Brzoza wygląda malowniczo. Brzozy to moje ulubione drzewa i te duże i te mniejsze.

Poidełko kupiłam przypadkiem w sklepie gdzie sprzedają rzeczy powystawowe z Niemiec. Takie tam, mydło i powidło, kosztowało niewiele około 35zl ale takie kamienne sama bym chciała mieć.
Brzozy są piękne i pożyteczne, mam trzy, wiosną ściągam z nich sok do picia .Dobry i zdrowy.
eliza3 21:14, 16 sie 2012

kasik778 napisał(a)
a ostatnio myślałam o kupieniu poidełka, bo ptaki mi z węża do podlewania piły

tez się podłączam do prośby epo o miejsce, gdzie kupiłaś
czy to piękne drzewo to klon?

O poidełku pisałam wyżej , a to drzewko to klon jesionolistny, też bardzo go lubię, bo wiosną ma różowe przyrosty, ja go przycinam, bo nie chcę aby wysoko wyrósł i pięknie się zagęszcza.
eliza3 21:16, 16 sie 2012

majkel0326 napisał(a)
Elu,ładne te Twoje rabatki Też bardzo lubię brzozy.Rh duży,super

Dziękuję, brzozy najpiękniejsze są wiosną kiedy mają młode listki i jesienią kiedy się przebarwiają na żółto
Kindzia 21:17, 16 sie 2012

eliza3 napisał(a)

Dzięki za pocieszenie. Córka z Zięciem i Kubisławkiem mieszkają oddzielnie. Tylko telefoniczną relację od rana mam.
Powiedz mi ile lat ma ten rh ze zdjęcia? Ogromniasty jest!!!

Rh ma około sześciu lat. Wsadziłam go wbrew wszystkim zasadom i wymaganiom, a jednak rośnie i pięknie kwitnie, teraz wiem co potrzebuje, ale wtedy...

Wiesz, że ja chcę czerpać z Twojej wiedzy?
eliza3 22:46, 16 sie 2012

Kasiu, zawsze jak tylko będę umiała to służę radą? Kto pyta nie błądzi, ja też pytam
Jagodaa 11:14, 17 sie 2012

Witaj Elu juki niesamowite, osobiście też bardzo je lubię... No i zauroczył mnie Twój len! piękne te błękitne motylki Kiedyś kupiłam sadzonki, ale jakoś mi nie wyszło z nim Może pod wpływem tego, co zobaczyłam spróbuję jeszcze raz co trzeba zrobić, żeby był taki, jak Twój?
eliza3 15:30, 17 sie 2012

Jagodaa napisał(a)
Witaj Elu juki niesamowite, osobiście też bardzo je lubię... No i zauroczył mnie Twój len! piękne te błękitne motylki Kiedyś kupiłam sadzonki, ale jakoś mi nie wyszło z nim Może pod wpływem tego, co zobaczyłam spróbuję jeszcze raz co trzeba zrobić, żeby był taki, jak Twój?

Len bardzo lubię, chociaż kwiatki ma jednodniowe to kwitnie obficie. W tym roku robiłam porządek i wyrzuciłam wszystkie siewki, szkoda, bo miałabyś gotowe. Taką kępę uzyskuje się po dwóch latach. Len sam się wysiewa i wprowadzając go do ogrodu mamy go już na zawsze.
Siewki zwykle zostawiam, bo kwitną w następnym roku, kiedy młode już kwitną stare usuwam, bo robią się brzydkie. Len nie boi się przesadzania, woli sucho niż mokro jest wdzięczną rośliną.