Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 13:54, 03 kwi 2013

AniaDS napisał(a)
No to chociaż na parapecie piękna wiosna

Jedyna pociecha i troszkę wiosny na którą wszyscy czekamy
eliza3 14:00, 03 kwi 2013

Gosiniak napisał(a)
Ale śliczny taki inny
śniegu też masz sporo, wyrobić już nie idzie, a ja dziś czekam będzie padać, nie będzie- wszystko wskazuje że będzie, ale nóż widelec ktoś mi zrobi niespodziankę i zabierze śnieg, a właściwie chmurki z których ma padać, ależ ja jestem naiwna, co....buziole

Śniegu mam sporo, martwię się czy tulipany nie zgniją pod warstwą śniegu, bo już miały po siedem cm.
Na rabacie pod oknem mam zwały z odśnieżania podjazdu i to co spadło z dachu, a pod spodem tulipany... Marnie to widzę.
danuta_szwajcer 16:15, 03 kwi 2013

Tez to wszystko marnie widze i w dodatku mi tyle połamał ten śnieg echh trace juz cierpliwosc bo konca nie widac.Pozdrawiam cieplutko
eliza3 16:22, 03 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Tez to wszystko marnie widze i w dodatku mi tyle połamał ten śnieg echh trace juz cierpliwosc bo konca nie widac.Pozdrawiam cieplutko

Co zrobić... pewnie będą jakieś straty, ale przecież na przyrodę nie mamy wpływu, a może matka natura wynagrodzi nam to w czymś innym ??? Tylko w czym ?
Milka 16:23, 03 kwi 2013

No włąsnie w czym?
chyba każdy ma szansę na swoje życzenie
u mnie śnieg lezy nadal, ale mrozu juz chyba nie ma
eliza3 16:39, 03 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
No włąsnie w czym?
chyba każdy ma szansę na swoje życzenie
u mnie śnieg lezy nadal, ale mrozu juz chyba nie ma

Ja... na razie... to bym sobie życzyła pięknej słonecznej majówki, bo mam plany i ładna pogoda by była mile widziana
Gosiniak 17:43, 03 kwi 2013

eliza3 napisał(a)

Śniegu mam sporo, martwię się czy tulipany nie zgniją pod warstwą śniegu, bo już miały po siedem cm.
Na rabacie pod oknem mam zwały z odśnieżania podjazdu i to co spadło z dachu, a pod spodem tulipany... Marnie to widzę.

U mnie chyba jeden rh uszkodzony, zwaliło się na niego któregoś dnia z dachu i trochę się mu dostało, jak stopi się ten śnieg to się okaże, bo akurat po jego stronie mam jeszcze całe górki śniegu. Tulipany sobie poradzą, u mnie też powychodziły, pod śniegiem im cieplutko, dadzą radę, tylko niech już przyjdzie ta wiosna w przyszłym tygodniu.
eliza3 18:02, 03 kwi 2013

Gosiniak napisał(a)

U mnie chyba jeden rh uszkodzony, zwaliło się na niego któregoś dnia z dachu i trochę się mu dostało, jak stopi się ten śnieg to się okaże, bo akurat po jego stronie mam jeszcze całe górki śniegu. Tulipany sobie poradzą, u mnie też powychodziły, pod śniegiem im cieplutko, dadzą radę, tylko niech już przyjdzie ta wiosna w przyszłym tygodniu.

W przyszłym tygodniu ??? To pewna wiadomość ????

Z tulipanami dwa lata temu też było podobnie, późny śnieg zaszkodził cebulom, bo miały za mokro i niestety nie zakwitły. Te zwały śniegu w tym roku też mnie niepokoją, oby nie było powtórki ale nadzieję trzeba mieć, dzięki za dobre słowo.
an_tre 21:14, 03 kwi 2013

Ja na razie strat nie liczę, bo wszystko pokryte śniegiem jak wracałam z pracy to tylko odgarnęłam śnieg z krokusów, może to pozwoli im zakwitnąć
a dla podtrzymania na duchu masz ode mnie trochę kolorków
wspomnienie sierpniowego spotkania w ogrodzie u państwa Szmitów w Pęchcinie, kosmosy przed ich domem

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 10:12, 04 kwi 2013

an_tre napisał(a)
Ja na razie strat nie liczę, bo wszystko pokryte śniegiem jak wracałam z pracy to tylko odgarnęłam śnieg z krokusów, może to pozwoli im zakwitnąć
a dla podtrzymania na duchu masz ode mnie trochę kolorków
wspomnienie sierpniowego spotkania w ogrodzie u państwa Szmitów w Pęchcinie, kosmosy przed ich domem

Aniu, kosmosy piękne, dziękuję. W tym roku pierwszy sobie kupiłam, ale mieszankę kolorową. Będę wysiewać prosto do gruntu, ale kiedy ? Zobaczymy...
U mnie tyle śniegu, że koparką musiałabym krokusy odkopywać