Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 20:40, 05 kwi 2013

Elfik napisał(a)

Witaj Eluniu na wiosnę! Wiem, że to brzmi jak kpina, skoro musimy w śniegu brodzić... Ja nawet nie wchodzę w te pół metra, co to tam leży, pociechą jest to, że jak się już gdzieś odgarnie, to w tym miejscu szybko się podtapia. Ale już zaczynam być tym wszystkim mocno sfrustrowana. Życzę Ci miłego wypatrywania kolorków na tym białym

Dziewczyny piszą, że wiosna już za drzwiami, więc czekamy.
Do ogrodu też będzie można wejść dopiero jak ziemia trochę obeschnie, a u mnie trochę to jeszcze potrwa.
Serdecznie pozdrawiam.
beata0109 20:57, 05 kwi 2013

Też pocieszam u mnie już tylko śnieg gdzieniegdzie. Teraz pada deszcz więc jeszcze stopnieje. Wiosna tuż tuż.
eliza3 21:11, 05 kwi 2013

beata0109 napisał(a)
Też pocieszam u mnie już tylko śnieg gdzieniegdzie. Teraz pada deszcz więc jeszcze stopnieje. Wiosna tuż tuż.

Podobno już w przyszłym tygodniu... oj długo każe na siebie czekać
EPODLAS 22:40, 05 kwi 2013

Elizo, w Biedronce są spore rh po 17 zł. Oznakowane, w sporych donicach. Moje powojniki jeszcze nie wzeszły, poczekam jeszcze trochę. Wszyscy się cieszą z tych optymistycznych prognoz, oby były prawdziwe.
eliza3 22:50, 05 kwi 2013

EPODLAS napisał(a)
Elizo, w Biedronce są spore rh po 17 zł. Oznakowane, w sporych donicach. Moje powojniki jeszcze nie wzeszły, poczekam jeszcze trochę. Wszyscy się cieszą z tych optymistycznych prognoz, oby były prawdziwe.

To muszę zajrzeć, przed świętami było sporo bylin, ale miałam zbyt mało czasu, aby poszperać, kupiłam tylko jeżówki i latrię białą.
Pozdrawiam Bożenko, dzięki za info
eliza3 11:25, 06 kwi 2013

Moja kobea rośnie w szybkim tempie, niedługo muszę jej dać wyższe patyczki, teraz pytanie... uszczykiwać, czy nie? Jeżeli tak to w którym miejscu?
Liczę na Waszą pomoc.

bogumila 11:39, 06 kwi 2013

Myślę,że wierzchołek możesz uszczknąć,wzmocni się i zacznie wypuszczać boczki....i pilnuj żeby czepiała się patyczka,inaczej będzie plątanina i trudno będzie rozdzielić.Przy każdym wąsie wypuści nową. Ładnie wyrosła...taka dorodna....daj wyższe doniczki,wsadź głębiej i osobno...
eliza3 12:11, 06 kwi 2013

Dziękuję Bogusiu, zabiorę się za to w poniedziałek, bo muszę kupić ziemię. Jestem zaskoczona, że tak szybko rośnie i tak pięknie się owija wokół patyczka, to moja pierwsza kobea, więc chucham i dmucham
Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 15:39, 06 kwi 2013

Ale Ci sie hodowla udała wyjątkowo .Bardzo dorodna ta kobea. Bedzie na co popatrzec jak zakwitnie. Pozdrówka.
eliza3 15:54, 06 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Ale Ci sie hodowla udała wyjątkowo .Bardzo dorodna ta kobea. Bedzie na co popatrzec jak zakwitnie. Pozdrówka.

Mam nadzieję że zakwitnie, ale do tego to jeszcze daleka droga, oby była gładka i prosta, a nie z wybojami, bo ja z tych co się łatwo zniechęcają
Pozdrawiam cieplutko.