Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 22:31, 07 cze 2013

grazyna napisał(a)
Dzięki Elu za "receptę", mi się te zwykłe baaaaaaaaaardzo podobają

Miasteczko u mnie to Zamość

Pozostaje Ci tylko zaprosić je do ogrodu, ja czekam aż zakwitnie biała, pierwszy raz
Zamość... nigdy tam nie byłam...
eliza3 22:34, 07 cze 2013

Kondzio napisał(a)
Ja też zakochałem się w piwoniach kocham je miłością bez graniczna i mam pytanie te dzwoneczki to są żurawki czy inna roślina

Dobrze poznałeś, to stara bezimienna odmiana żurawki, kwitnie bosko i długo, wspaniale się komponuje z różnymi roślinami.

marzena 23:21, 07 cze 2013

Eliza, pooglądałam Twoje piękne rośliny
a wiesz właśnie wiele z tych, które teraz pokazujesz, rośnie u mnie ... tylko u Ciebie chyba szybciej kwitną...
Mala_Mi 23:34, 07 cze 2013

eliza3 napisał(a)

U Ani wszystko lepiej rośnie, a ciągle pisze, że nie ma czasu na ogród Jak to możliwe?

Bo może moje rośliny lubią jak im nie przeszkadzam Ja tak sobie to tłumaczę.. ale niestety czasami coś mi sie wysypuje i pada... trudno - miejsce na nowe.. ładniejsze Ale t oteż naturalne, że czasami coś sie zestarzeje w ogrodzie...

Odnośnie zwykłych liliowców.. są nie do kupienia, na szczęscie rok temu mi dziewczyny przywiozły w prezencie i też je mam, czekam na dorodną kępę i nie przeszkadzam im.

Piwonia z kwiatami żurawki komponuje sie bardzo ładnie.. zapisuję w głowie jako inspiracja..

Piękne krzewuszki, irysy jak i ich właścicielka I wcale po epoce deszczowej nie wyglądają na smutne.. moje piwonie , irysy sie połamały .. nie pomogłam podpórkami jak trzeba. To ten przypadek kiedy w ogrodzie rośliny bez przeszkadzania marnieją.. ale trudno , się nie rozdwoję..
reni 23:40, 07 cze 2013

zestaw super..mam podobny..pozdrawiam

eliza3 23:30, 08 cze 2013

Chciałam wszystkim ogrodniczkom podziękować z miłe spotkanie. Ogrody Kapias były piękne, zakupy udane, ale spotkanie z wami bezcenne.
Atmosfera wspaniała, krótki deszcz to tylko epizod, przynajmniej udało się wypić kawkę i uzupełnić kalorie, które spaliłyśmy na spacerze i pogaduchach.
Humory nam dopisywały, cały czas, ciekawa byłam do czego służy taka niska pergola?

Kilka widoczków, reszta na wątku spotkaniowym
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3305-spotkanie-ogrodowiska-8-czerwca-2013-szkolka-kapias?page=11#post_2

JulkAd 08:40, 09 cze 2013

eliza3 napisał(a)
Mój rododendron pięknie kwitnie, mam do niego sentyment, bo to pierwszy krzew w moim ogrodzie... tujek nie liczę

Tutaj z moją mamą, razem go sadziłyśmy 8 lat temu.

Elu 8 lat? to całkiem szybko jak na te rośliny, chyba mu miejsce podpasowało . No obłędny wręcz ten Twój rodek....czy pamiętasz nazwę? Miłego dnia

widziałam też fotki spotkaniowe....udało się Wam, czego oczywiście zazdroszczę
sylllwia 09:19, 09 cze 2013

eliza3 napisał(a)
a może ktoś go zidentyfikuje?

To pewnie rh 'Catawbiense Grandiflorum'. Mój jeszcze kwitnie.

Szybko rośnie i będzie wysoki na jakieś 3 metry.
Mala_Mi 09:33, 09 cze 2013

Miło było zobaczyć uśmiechnięte buzie .....specjalnie wczoraj czekałam do późna na relację Fotak w igloo świetna.. na awatarek się nadaje
eliza3 09:49, 09 cze 2013

Marzenko, u mnie rosną przede wszystkim popularne roślinki, stare odmiany jak ze starych polskich ogródków, te lubię najbardziej. Cieszą kolorami, zapachami i są nie wymagające.

Aniu, ja swoich roślinek też nie rozpieszczam, dlatego nie sadzę gatunków wymagających. Nie mam do nich cierpliwości.
Irysy u mnie stoją na baczność nawet po deszczach, a może dlatego, że u nas nie było silnych wiatrów.

Ponieważ żyję jeszcze wczorajszym spotkaniem u Kapiasów, zostawiam Wam fotkę.