Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Debra 20:38, 31 lip 2013

eliza3 napisał(a)

Dorciu, zbierz nasionka i wyślij, wysieję jesienią. Zależy mi na białych, bo różowe mam, też z samosiewu.
Kłączy nie przechowuję, nie mam gdzie.
Dzięki za pamięć

Myślę że dziwaczek tak łatwo i wspaniale wyrasta z nasion, że chyba nie warto bawić się kłączami.
Ja mam oba, tylko różowy wysiewałam w domu w marcu, to juz kwitnie, a biały prosto do gruntu, jest w pąkach.
Doczekać się nie mogę na tego białego

Cleome piękna. Kocika pogłaszcz
eliza3 20:45, 31 lip 2013

roza333 napisał(a)
Elu mi zawsze się tygryski podobały mam kotkę przybłędę która obdarzyła mnie 5 kociakami a kiedyś 4 lata temu przygarnęłam kotka biało czarnego nazwaliśmy go mruczek on mi pomógł wyjść z choroby potem ślad po nim zaginął był z nami 4 lata.Wiem co to znaczy miłość od pierwszego wejrzenia na kotka wcześniej nie chciałam kota a jak Mruczek z nami zamieszkał to było istne szaleństwo obserwowaliśmy jak je jak śpi spał z nami w sypialni to był najmądrzejszy kot jakiego znam
.Jak ja za nim tęsknię.

Wierzę Ci, tak samo tęskniłam za moim pieskiem, który był z nami trzynaście lat. Chorował i nie dało się go uratować.
Na nowego pieska też przyjdzie czas, to pewnie on nas znajdzie i jak nasze spojrzenia się spotkają to już będzie wiadomo Z kotkiem było tak samo
Byłam u ciebie i widziałam Twoje kocięta, śliczne są Będziesz szukała dla nich nowego domu czy zostaną u Ciebie?
roza333 20:49, 31 lip 2013

Elu chcę zostawić 2 maluchy tego całego czarnego i podobnego do Mruczka trzem będę szukać domków o ile kotka ich nie zabierze bo to kot działkowy
eliza3 20:51, 31 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Wiem, wiem...miałam Ci przywieźć całą czwórkę wtedy...

Podobno morze cieplutkie...kąpałaś się chociaż???

To by dopiero było, a jak bym się zakochała we wszystkich

Morze ciepłe wyjątkowo, dopiero w ostatni dzień przyszedł zimny prąd, ale nie było mi żal, bo ja mało wodna jestem
eliza3 21:05, 31 lip 2013

Debra napisał(a)

Myślę że dziwaczek tak łatwo i wspaniale wyrasta z nasion, że chyba nie warto bawić się kłączami.
Ja mam oba, tylko różowy wysiewałam w domu w marcu, to juz kwitnie, a biały prosto do gruntu, jest w pąkach.
Doczekać się nie mogę na tego białego

Cleome piękna. Kocika pogłaszcz

U mnie dziwaczki też powoli zakwitają, same się wysiały, ale warto je wysiać na parapecie, bo zdecydowanie wcześniej kwitną.
Cleome mam pierwszy raz, podoba mi się.
eliza3 21:11, 31 lip 2013

roza333 napisał(a)
Elu chcę zostawić 2 maluchy tego całego czarnego i podobnego do Mruczka trzem będę szukać domków o ile kotka ich nie zabierze bo to kot działkowy

Życzę zatem udanej adopcji Pozdrawiam serdecznie
ewsyg 21:41, 31 lip 2013

eliza3 napisał(a)

Ewuś,ja i mój kotek czujemy się zaszczyceni
Będę czekać cierpliwie na kwitnienie, a w przyszłości na kawałeczek z wiadomych względów

Nie może być inaczej.
Bogdzia 22:50, 31 lip 2013

Pięknie zakwitło kleome u mnie jeszcze nie kwitnie.Pozdrówka zostawiam.
eliza3 23:36, 31 lip 2013

ewsyg napisał(a)

Nie może być inaczej.

eliza3 23:39, 31 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Pięknie zakwitło kleome u mnie jeszcze nie kwitnie.Pozdrówka zostawiam.

Nie pamiętam u kogo zobaczyłam pierwszy raz tę roślinę, wydawała mi się dość interesująca, chociaż nie wiedziałam, że jest taka wysoka. W przyszłym roku muszę jej znaleźć lepsze miejsce.
Czy ona sama się wysiewa ?