Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

Kindzia 09:53, 05 sty 2013

Kasiu widzę, że plany się krystalizują u Ciebie...u mnie cisza, zaniedbuję rabatki...teraz brukarze u nas na tapecie...muszę się za rysowanie wziąć
Pozdrowienia zostawiam
EPODLAS 10:41, 05 sty 2013

Kasiu, u ciebie nie ma ogrodowego urlopu, myślisz intensywnie, planujesz. Tak trzeba. I robisz to fachowo, bo ja raczej układam sobie w głowie i zapisuje. Mam do ukończenia nową rabatę, która została zaczęta jesienią. Pierwsze co jak tylko zacznie się wiosna to się za nią bierzemy. Lubię pierwiosnki, ale u mnie jakoś nie rosną, mają chyba za sucho.
kasik778 10:50, 05 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Kasiu widzę, że plany się krystalizują u Ciebie...u mnie cisza, zaniedbuję rabatki...teraz brukarze u nas na tapecie...muszę się za rysowanie wziąć
Pozdrowienia zostawiam

Kasiu to właśnie wiosenne plany podtrzymują moje funkcje życiowe

jak tu inaczej przeżyć do wiosny?

będę śledzić u ciebie roboty brukarskie, może i mnie się w końcu uda w przyszłym roku podjazd zrobić?
kasik778 10:51, 05 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, u ciebie nie ma ogrodowego urlopu, myślisz intensywnie, planujesz. Tak trzeba. I robisz to fachowo, bo ja raczej układam sobie w głowie i zapisuje. Mam do ukończenia nową rabatę, która została zaczęta jesienią. Pierwsze co jak tylko zacznie się wiosna to się za nią bierzemy. Lubię pierwiosnki, ale u mnie jakoś nie rosną, mają chyba za sucho.

Bożenko dla mnie zima to rozmyślanie o kwiatkach i planowanie, planowanie...

ciekawa jestem co wymyśliłaś na rabatkach? zaglądnę
kasik778 11:06, 05 sty 2013

i jeszcze wiosna, u mnie teraz za oknem słońce jupi pójdziemy z juniorem na spacer
zeszłoroczne krokusy

Urszulla 11:46, 05 sty 2013

Doczytałam dopiero dziś......carexy wybrałaś superowe i tego się trzymaj....to nic że niskie.....ja Cię rozumiem z tymi planami......a jeszcze realizacja i tak chyba będziesz żurawki rozmnażać, bo nie wiem czy dasz rady wszystkie kupić....tam dużo Ci się zmieści.......a trawy to dopiero na jesień kochana ......ja w zeszłym roku 1 kępkę carexów podzieliłam na 4 więc nie jest tak źle.

Wiosna nam wszystkim się marzy.....jeszcze m-c temu pocieszaliśmy się że od Nowego Roku poleci z górki...Ciebie chociaż ucieszą cebulowe na wiosnę......a ja jestem ciekawa jak mi się przyjmie lilia biała od Ciebie
Welka 11:54, 05 sty 2013

Witam!
Dołączam się do tęskniących za wiosną, a to dopiero styczeń.
Evergold i hakone rośnie u mnie od lata, jeśli miałabym wybierać to zdecydowanie stawiam na evergold, nawet teraz wygląda ślicznie.
Pozdrawiam
kasik778 12:03, 05 sty 2013

Uleńko carexy na 90 % będą, najbardziej mi tu pasują, myślę tylko czy lepiej Carex Graya czy Carex musingumensis Ice Fountains

W jednym miejscu planuję też dać pasek z Carex buchananii, ma ładny brązowawy kolor

Żurawki mam zmówione w sumie 50 szt oby wszystko doszło, ale nawet tyle nie starczy, będę mnożyć

mam nadzieję, że ta lilia wyrośnie, inaczej przyjadę do ciebie z workiem cebulek
kasik778 12:05, 05 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Dołączam się do tęskniących za wiosną, a to dopiero styczeń.
Evergold i hakone rośnie u mnie od lata, jeśli miałabym wybierać to zdecydowanie stawiam na evergold, nawet teraz wygląda ślicznie.
Pozdrawiam

Ewelinko dzięki za namiar za żurawki w miejscu które mi pokazałaś znalazłam namiary na innego sprzedawcę żurawek zamówiłam 50 sztuk

Evergolda kupię i posadzę, ale w innym miejscu, bo tu są trochę za niskie, potrzebuję trawy tak około 50 cm
Welka 12:22, 05 sty 2013

O matko, 50 żurawek, będzie pięknie. Cieszę sie, że udało się kogoś znaleźć, ja mam zamówione u Igi i Mariusza szczyt. Na evergolda naprewdę warto znaleźć miejsce w ogrodzie
Pozdrawiam