Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 20:01, 27 lut 2013

eliza3 napisał(a)
Kasiu, jak słonko zaświeciło to od razu świat ładniejszy Pozdrawiam słonecznie

Znaczy się, u Was też ładnie było
Kindzia 20:03, 27 lut 2013

irena_milek napisał(a)
U mnie ciut się przedziera, ale jest ciepło i bez deszczu, czyli super

Jak to troszkę słoneczka, po takich ponurych, długich dniach humor poprawić może
Kindzia 20:04, 27 lut 2013

JulkAd napisał(a)
U mnie ponuro i mokro, coś z nieba pada, ale co to? nie wiem nawet....buziam i idę dalej kombinować, bo czasu szkoda

Pada? Na jutro Ci słoneczko zamówię Będzie !!!

Jula,jesteś kochana
Kindzia 20:06, 27 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Kaśko ... U mnie już pąki na wiciokrzewie i młode listki na zurawkach

Nooo, Gierczusiu...jak tylko w piatek przyjadę, to zaraz ja burza polecę na pole pooglądać A "nóż - widelec" ? Może też coś znajdę

Żurawki mają młode listki? Muszę zobaczyć!
Kindzia 20:26, 27 lut 2013

JulkAd napisał(a)

Kasiu na chwilę obecną, jeżeli mogę to zamiast diabolo daj czerwonego perukowca, jest wdzięczniejszy. Mam diabolo i jest brzydka (dlaczego nie posłuchałam Madżenki) .

Za ciurkadełkiem od lewej do prawej dałabym dwa stożki (cis, albo bukszpan, ale raczej cis) jeden większy drugi mniejszy, przed nimi trzy kule różnej wielkości (bukszpanowe), pomiędzy stożki i kule trawę, ale miskant rośnie duży (chyba, że są mniejszych rozmiarów), więc nie wiem czy nie jakiegoś carexa , albo inszą inszość ( o trawach myślę). Jak zostanie Ci miejsca przy ogrodzeniu to wtedy pomyśl o miskantach (rabata ma ok 3m szerokości?). Tam gdzie chcesz posadzić admirałki (nie wiem co ma być za nimi, bo się doczytać nie mogę) dałabym małe obrzeże z niskiego bukszpanu w kształcie leżącej litery S za admirałkami przed hakuro i bym zakończyła nawet ciut za nią. Przed słupem jeszcze myślę, ale róża jest ok. Wracam do zdjęć bo muszę to zobaczyć. Na razie tyle jak nie pasuje to szukamy dalej pomysłów.

Edit:

a gdybyś pomiędzy narożnikiem, a ciurkadełkiem dała ławeczkę? taką prostą jak u Anuli np.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/745-moj-maly-raj-na-ziemi?page=34

ostatni post, w upały będzie gdzie poczytać ( o ile pamiętam tam słońca mało), tuje sąsiada Was zasłonią...

To moje wywody, ale Twój ogród....i nie wiem, ale pomyślałabym o czymś na ogrodzenie (bluszcz, ale z czasem będzie ciężki)...jak wysokie są tuje sąsiada?

Julcia podoba mi się To po kolei
Dlatego tam wsadziłam diabolo, bo ja mam. Niech może będzie na razie, skoro jest ładna na razie? Potem bym wymieniła...
To koło ciurkadełka podoba mi się bardzo! Za admirałkami( mam 7 szt.) posadziłabym też berberysy, które mam w ilości 7 szt. Tam źle napisałam, to Golden Rocket, bardzo ładne są.
Tuje sąsiada są bardzo wysokie, ze 3 i pół m mają! Właśnie nie wiem, czy tam się pod siatką miskanty zmieszczą, myślałam o Morning Light (mam nadzieję, że tak się to pisze)
Dobrze, że róża pasuje
Cały ogród chciałabym w fiolecie, różu i bieli. Szkoda, że tam sucho nie jest, bo można by było piórkówkę wsadzić, chyba by tam nie dała rady...

Bardzo Ci jestem wdzięczna, spróbuję to jutro narysować, rano wreszcie te kredki kupię i wkleję. Postaram się to do południa zrobić.
Po południu mnie nie będzie, dopiero wieczorem. Może będziesz miała troszkę czasu, to obejrzysz
Kindzia 20:29, 27 lut 2013

Jeszcze ławeczka. Chyba tam się nie zmieści? Myślałam o ławeczce z drugiej strony domu, za malinami, a przed domkiem gospodarczym i drewutnią...
JulkAd 20:32, 27 lut 2013

A ja bym Kasiu spróbowała berberysy (bo już je masz) przesunąć za hakuro właśnie przed słupem, jak wysokie one rosną?, może trochę dół przysłoni, a różę będzie widać.
JulkAd 20:33, 27 lut 2013

Kindzia napisał(a)
Jeszcze ławeczka. Chyba tam się nie zmieści? Myślałam o ławeczce z drugiej strony domu, za malinami, a przed domkiem gospodarczym i drewutnią...

Ok to zamiast tej ławeczki trzeba pomyśleć o czymś innym, na razie zostaje diabolo.
JulkAd 20:37, 27 lut 2013

Co do tuj sąsiadów...martwi mnie trochę, że są już takie duże, bo wszerz nie urosną. Wprawdzie rozumiem , że sąsiad nie chciał wchodzić Wam w ogrodzenie, ale trochę szkoda...u mnie tuje sąsiadów zasłoniły siatkę i zrobiły piękne tło...teraz wiem w jakim celu chciałaś posadzić miskanty.
Kindzia 20:44, 27 lut 2013

JulkAd napisał(a)
A ja bym Kasiu spróbowała berberysy (bo już je masz) przesunąć za hakuro właśnie przed słupem, jak wysokie one rosną?, może trochę dół przysłoni, a różę będzie widać.

Z tego co pamiętam, admirałki 50 cm, goldeny 120 cm.