Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 21:23, 27 lut 2013

JulkAd napisał(a)

Natchnienie mnie wzięło ...i dobrze, bo chyba znaczy, że wiosna idzie...najgorzej, że z tyłu głowy tłuką się pomysły do mojego ogrodu, ale pola do popisu za mało

Możesz się na moim wyżyć
JulkAd 21:28, 27 lut 2013

Kindzia napisał(a)

Nooo, nie przestawię

Nie o przestawianie mi chodzi...myślałam o czymś takim

http://www.sklepy24.pl/sklep/sadzawka_pl/produkt/zielony-front-luk-zestaw-podpora-dla-pnaczy-ocynkowana/600

wówczas słupy, przynajmniej ich dolna część byłaby ukryta w takiej konstrukcji, wewnątrz mógłby nadal rosnąć bluszcz (lubi cień), a na zewnątrz Twoja róża.
JulkAd 21:29, 27 lut 2013

No i tu jest problem ze skrzynką o ile coś takiego by pasowało, jak nie to szukamy dalej...
Kindzia 21:31, 27 lut 2013

Jak to chcesz zrobić?
Z jednej strony słupa jest tylko kawalątek miejsca do siatki, od drugiej nogi do siatki, wydaje mi się, z półtora metra.
Mala_Mi 21:32, 27 lut 2013

Czosnki odmiany Gladiator (filoetowe), Mont Everest (białe) i jakieś inne są wysokie.. te rosną do 1,2 m. Przekwitające liście czosnków potem zakrywają trawy Ale wygląda to super... Nie mogłąm znależć foto w całości traw i czosnków... Po prostu pasuje trochę koloru na rabacie ... czosnki kwitną ok. połowy maja. Trawy są jeszcze dość małe..
Tu widać czosnki, a na dole jest trawa..

A tu widać trawę, czosnki są ponad nią.... widać grubsze łodygi....

A całość tylko taką udało mi się wykadrować z kawałka foty Widać różnicę w wysokosci traw i czosnków.. po prawej mam niższe, ale też ok 60cm.

A tak jest latem.. pomiędy kępami ma czosnki.. jak traw będie je zagłuszać to znaczy, że pora odmłodzić trawę i trzeba wszytko wykopać..

romka 21:32, 27 lut 2013

Julek! nie wiedziałam za czyją przyczyną mam takie zaległości u Kasi, a to za Twoją! czarujesz tu widzę nieziemsko! a jak masz tyle pomysłów a u siebie za mało miejsca to zapraszam do mnie, pokierujesz zielonym matołkiem

Kasia ogród w bieli różu i fiolecie... muzyka... moje kolory!
chciałabym coś się pomąrzyć, podpowiedzieć, ale marny w tym temacie ze mnie doradca no chyba że rabaty chciałabyś selerem, porem, marchwią i ogórkami zasiać

monteverde 21:33, 27 lut 2013

Kindzia a podsadź ten słup winobluszczem, zasłoni i słup i skrzynkę
Kindzia 21:33, 27 lut 2013

Bluszcz obrośnie nogi, będzie git. Nie będzie ich widać nawet zimą.
Mala_Mi 21:34, 27 lut 2013

Bluszcz nawet z tego co pamiętam jest spory
Kindzia 21:35, 27 lut 2013

asc napisał(a)
Czosnki odmiany Gladiator (filoetowe), Mont Everest (białe) i jakieś inne są wysokie.. te rosną do 1,2 m. Przekwitające liście czosnków potem zakrywają trawy Ale wygląda to super... Nie mogłąm znależć foto w całości traw i czosnków... Po prostu pasuje trochę koloru na rabacie ... czosnki kwitną ok. połowy maja. Trawy są jeszcze dość małe..
Tu widać czosnki, a na dole jest trawa..

A tu widać trawę, czosnki są ponad nią.... widać grubsze łodygi....

A całość tylko taką udało mi się wykadrować z kawałka foty Widać różnicę w wysokosci traw i czosnków.. po prawej mam niższe, ale też ok 60cm.

A tak jest latem.. pomiędy kępami ma czosnki.. jak traw będie je zagłuszać to znaczy, że pora odmłodzić trawę i trzeba wszytko wykopać..

Ania dziękuję. A ja kretynka bałam się, że zarośnie. Przecież one inne terminy mają