Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

JulkAd 16:45, 20 sie 2012

A co w weekend wykombinowałaś? Odpoczynek czy może jakieś kanciki?
Kindzia 17:35, 20 sie 2012

Wyplewiłam wreszcie skarpę. Trzy wiadra z niej wyniosłam chwaściorów. Poza tym pięknie nornica mi ryje po moich świeżych całkiem kancikach, doprowadza mnie do szału!!!!!!!W sobotę rano lecę na obchód. Koło wrzosów zryte.Udeptałam pięknie i co? W niedzielę to samo! Wrrrr!!!!! Równiutko leci jak zawijasek rabatkowy.

Ale moje dwa admirałki przesadzone odzyskują już swoją urodę Zaczynają się czerwienić

Dalie mam ładne, duże

pięknie kwitnie jedyny kwiat na Red Baron, jak to się stało, że tylko ten jeden nie zmarzł?

JulkAd 18:17, 20 sie 2012

No admirałki masz cudne.

A red baron też mi się podoba, tylko, że ja się boję tych ogrodowych hortensji, właśnie dlatego że być może nie zakwitną w ogóle Chyba będę musiała na zimę swoje otulić.

A na nornice moja znajoma z pracy specjalnie do sklepu po wodęod śledzi szła i coby głupio nie wyglądało to kupiła dwa płaty i poprosila o litr wody do tego Koniec końców przyznała się paniom w sklepie rybnym po co jej ta woda i dostała całe wiaderko, ale czy skuteczne nie wiem, bo nie pytałam, ja nie mnam takiego problemu i oby nie było.
romka 18:40, 20 sie 2012

JulkAd napisał(a)

A na nornice moja znajoma z pracy specjalnie do sklepu po wodęod śledzi szła i coby głupio nie wyglądało to kupiła dwa płaty i poprosila o litr wody do tego Koniec końców przyznała się paniom w sklepie rybnym po co jej ta woda i dostała całe wiaderko, ale czy skuteczne nie wiem, bo nie pytałam, ja nie mnam takiego problemu i oby nie było.

o ja!!!!! ale sposób.... no jak miałoby mi walić w ogrodzie śledziami to ja już wolałabym nornice
Kindzia 18:53, 20 sie 2012

Przed chwilą kupiłam dla niej/nich odpowiednie jedzonko. Mam ich dość!
romka 18:59, 20 sie 2012

no to jeszcze od ciotki romki powiedz im smacznego!
Kindzia 19:57, 20 sie 2012

Już ogrodowisko wspomina cebulowe. A ja mam problem z nimi. Mam ich dużo i nie wiem gdzie je jesienią posadzić. Tam, gdzie rosły do czerwca nie ma już dla nich miejsca. Na wiosnę będzie tam powstawać nowa rabata.
Chyba jednak muszę zacząć od pokazania działki. Tak jak już pisałam na początku jest nietypowa, bo mamy bramy wjazdowe z dwóch stron i to mnie trochę ogranicza. Najpierw zdjęcia.
To główna brama wjazdowa z naszej drogi (strona wschodnia)

na zdjęciu widać początek tujek.
Następne zdjęcie od bramy i furtki na lewo

i dalej w prawo

teraz róg, I tu zaczyna się część do obsadzenia

W tej pustej "łezce" były cebulowe między mieczykami. Gdzieś wcześniej jest zdjęcie w czasie kwitnienia.

Zaraz będzie dalej, teraz przerwa na prace domowe

JulkAd 19:59, 20 sie 2012

romka napisał(a)

o ja!!!!! ale sposób.... no jak miałoby mi walić w ogrodzie śledziami to ja już wolałabym nornice

Romka jak zapytam znajomej o efekty to na pewno dam znać, nie mam zielonego pojęcia czy śledziami czuć w całym ogrodzie, bo to podobno się w tunelik wlewa
JulkAd 20:06, 20 sie 2012

Kindzia napisał(a)
Już ogrodowisko wspomina cebulowe. A ja mam problem z nimi. Mam ich dużo i nie wiem gdzie je jesienią posadzić. Tam, gdzie rosły do czerwca nie ma już dla nich miejsca. Na wiosnę będzie tam powstawać nowa rabata.
Chyba jednak muszę zacząć od pokazania działki. Tak jak już pisałam na początku jest nietypowa, bo mamy bramy wjazdowe z dwóch stron i to mnie trochę ogranicza. Najpierw zdjęcia.
To główna brama wjazdowa z naszej drogi (strona wschodnia)

na zdjęciu widać początek tujek.
Następne zdjęcie od bramy i furtki na lewo

i dalej w prawo

teraz róg, I tu zaczyna się część do obsadzenia

W tej pustej "łezce" były cebulowe między mieczykami. Gdzieś wcześniej jest zdjęcie w czasie kwitnienia.

Zaraz będzie dalej, teraz przerwa na prace domowe

Kawał dobrej roboty już zrobiliście Rozumiem, że ta rabata z rh, azalimi i hortensjami jest też od wschodu? Czyli musisz pozwolić urosnąć trochę tujom, żeby rzuciły cień na hortensje.
Kindzia 20:10, 20 sie 2012

Julciu, rh dają spokojnie radę. Gorzej z hort.ogrodowymi. Są posadzone z podłożu wymieszanym z hydrożelem i jak są takie upały, to starcza im na 2-3 dni. Potem trzeba jechać podlać. Ale nie przypala ich