Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

JulkAd 21:10, 26 paź 2012

Kindzia napisał(a)

Kasiu miłego weekendu

Dziękuję Dopiero się zaczął, Grzesiu jest z nami, testuje internet. Słabiutko to chodzi
Dalie wykopane, szkoda mi ich było, takie jeszcze ładne były Suszą się w garażu. Za tydzień oczyszczę je i do trocinek tym razem. W piwniczce spędzą zimę. Kropić je wodą w tych trocinach? Jak często?
Maliny też obcięłam, jedne marcinki też - przekwitły. Jednoroczne też wywalone na kompost.
Kocurki są, wszystkie trzy. Wzięłam je trochę do domu, nie mogłam się powstrzymać, takie kuleczki puszyste są. Rano trzeba im nalać ciepłego mleczka.
Jeżeli uda się jutro to zajrzę na Ogrodowisko
Pozdrawiam Cię bardzo cieplutko, odpocznij Juleczko

Kasiu miło, że masz kontakt ze światem z tego "Swojego Świata", ja nie kropiłam swoich wodą, ale gdzieś czytałam, że jak zaczynają się marszczyć to można je spryskać wodą, albo zamoczyć je na jakiś czas przed wkopaniem wiosną, ale o tym nie wiedziałam i wyrzuciłam pomarszczone
Co do kociaków...ja też bym się nie oparła zabrać je do ciepełka...
Ty też odpoczywaj ...dobrej nocy
kasik778 22:19, 26 paź 2012

Miłego weekendu
ja nigdy nie kropiłam bulw dalii, zawsze przeżyły
pozdrawiam
Kindzia 12:17, 27 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Pozdrawiam, czytam, że dalie wykopane, impreza się szykuje, internet działa, więc wszystko gra, życzę zatem przyjemnego weekendu. Buziak i

Dobrze, że zrobiliśmy to wczoraj, chyba ostatni dzwonek to był Dzisiaj pogoda paskudna, leje i zimno.
Miłego Elciu
Kindzia 12:20, 27 paź 2012

JulkAd napisał(a)

Kasiu miłego weekendu

Dziękuję Dopiero się zaczął, Grzesiu jest z nami, testuje internet. Słabiutko to chodzi
Dalie wykopane, szkoda mi ich było, takie jeszcze ładne były Suszą się w garażu. Za tydzień oczyszczę je i do trocinek tym razem. W piwniczce spędzą zimę. Kropić je wodą w tych trocinach? Jak często?
Maliny też obcięłam, jedne marcinki też - przekwitły. Jednoroczne też wywalone na kompost.
Kocurki są, wszystkie trzy. Wzięłam je trochę do domu, nie mogłam się powstrzymać, takie kuleczki puszyste są. Rano trzeba im nalać ciepłego mleczka.
Jeżeli uda się jutro to zajrzę na Ogrodowisko
Pozdrawiam Cię bardzo cieplutko, odpocznij Juleczko

Kasiu miło, że masz kontakt ze światem z tego "Swojego Świata", ja nie kropiłam swoich wodą, ale gdzieś czytałam, że jak zaczynają się marszczyć to można je spryskać wodą, albo zamoczyć je na jakiś czas przed wkopaniem wiosną, ale o tym nie wiedziałam i wyrzuciłam pomarszczone
Co do kociaków...ja też bym się nie oparła zabrać je do ciepełka...
Ty też odpoczywaj ...dobrej nocy

Dobra, będę do nich zaglądać od czasu do czasu.
Przed sadzeniem namoczyć gdyby były pomarszczone? Na pewno nie zaszkodzi
Idę się zrobić na bóstwo
Kindzia 12:22, 27 paź 2012

kasik778 napisał(a)
Miłego weekendu
ja nigdy nie kropiłam bulw dalii, zawsze przeżyły
pozdrawiam

Ciekawe jak z moimi będzie? W tamtym roku nawet w trocinach nie były i przeżyły. Ale dom pierwszą zimę stał, może jeszcze jakaś wilgoć była w piwniczce. Teraz nie ryzykuję
Miłego Kasiu
JulkAd 12:46, 27 paź 2012

Kindzia napisał(a)

Idę się zrobić na bóstwo

Zrób się na bóstwo i poszalej wieczorem...za mnie też, my dzisiaj z M sam na sam, bo Dzieci wybywają, ale wcześniej sporo nauki z młodszą
Kindzia 12:58, 27 paź 2012

JulkAd napisał(a)

Idę się zrobić na bóstwo

Zrób się na bóstwo i poszalej wieczorem...za mnie też, my dzisiaj z M sam na sam, bo Dzieci wybywają, ale wcześniej sporo nauki z młodszą

Jasne!
Ooo, to miło będzie
Wiesz Julciu, jak tak sobie sięgnę wstecz i przypomnę, ile czasu trzeba poświęcić dzieciom szkolnym...Cieszę się, że to już poza mną Grześ jeszcze się uczy, ale to już "dorosła szkoła" i tylko informuje nas o wynikach
Chociaż Madzia twierdzi, że jak Kubuś pójdzie do szkoły to z matematyką będzie jeździł do babci, Córcia słaba z matmy, Zięć humanista
Milka 12:58, 27 paź 2012

Kasiu i pogoda zpsikusowałą, tym bardziej tańce dadzą radośc; pozdrawiam i baw się dobrze
i coś tam jednak zrobiłaś
Kindzia 13:01, 27 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Kasiu i pogoda zpsikusowałą, tym bardziej tańce dadzą radośc; pozdrawiam i baw się dobrze
i coś tam jednak zrobiłaś

Właśnie Irenko Taki mój miłorząb był ładny, a rano widzę, że listki traci. Musiało zimno być w nocy.
Szykujemy się z M
JulkAd 13:06, 27 paź 2012

Kindzia napisał(a)

Idę się zrobić na bóstwo

Jasne!
Ooo, to miło będzie
Wiesz Julciu, jak tak sobie sięgnę wstecz i przypomnę, ile czasu trzeba poświęcić dzieciom szkolnym...Cieszę się, że to już poza mną Grześ jeszcze się uczy, ale to już "dorosła szkoła" i tylko informuje nas o wynikach
Chociaż Madzia twierdzi, że jak Kubuś pójdzie do szkoły to z matematyką będzie jeździł do babci, Córcia słaba z matmy, Zięć humanista

Kasiu mój Kuba ma 18 lat, Olga 15. Dopóki Córcia nie poszła do gimnazjum to nie wiedziałam co to zadania domowe z Dziećmi...teraz trudny okres dorastania i moja Ola nie ma czasu na naukę z Kubą nigdy nie było problemów (i oby tak dalej), ale on z tych wszechstronnie uzdolnionych , chociaż skłaniający sie ku przedmiotom ścisłym, Olga to humanistka i do ścisłych ma awersję