Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:20, 24 cze 2013

Rudbekie i liatry ładnie się przyjęły

Podobają mi się liście liatr i fajnie zasłaniają miejsca po cebulach - myślę że ich więcej dosadzę

admete 07:28, 24 cze 2013

Po naoglądaniu się zdjęć z sobotniego Święta Róż aż wstyd pokazywać tak łysą rabatę
Ale co tam, będzie pamiątka przed i po - ważne że już czysto i bez chwastów

Część dachu już naprawiona......czekamy na nową dostawę dachówki......elewacja umyta........okna też - co było trudne bo trzeba było walczyć przy tym z chmara komarów........także już jestem spokojniejsza .
Nie lubię bałaganu i denerwuje mnie jak mam zaległości.

Trawnik skoszony i doszliśmy do wniosku że musimy go kosić co 3 dni żeby koszenie nie było upierdliwe, nie wylatuje wtedy nic kosiarki i nie trzeba grabić wypadającej trawy........cześć trawnika już nawiozłam, ale dosiewanie trawy zostawię ogrodowym - zajmuje to tyle czasu żeby sypnąć w każdy placek że nie wyrabiam .
Ale dużo zrobiliśmy i jesteśmy zadowoleni - trawnikowi duuuuuuuuużo brakuje do ideału ale nie jest źle.
Troche nam przyschnął w niektórych miejscach, ale już zadzwoniłam po ogrodowego żeby mi wyregulował nalewaki.
Nauczę się co i jak i sama będę w razie W manewrować

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia
Asisko_2005 20:42, 25 cze 2013

admete dobrze, ze udało sie Wam z naprawą dachu. Zapytam tylko, czy ubezpieczalnia uwzględniła szkode spowodowaną gradobiciem? Ja przy każdym gradobiciu boję sie o dachówki, odkąd zobaczyłam Wasze fotki.
hania 20:45, 25 cze 2013

...piękne zdjęcia robisz Twoim kwiatom ....pozdrawiam
admete 20:52, 25 cze 2013

Asiu, na szczęście będziemy mieć pieniążki .
Był już pan i wszystko pospisywał, porobił zdjęcia, ja zgrałam mu moje......mamy dostarczyć rachunki i będziemy czekać na te wszystkie procedury
Ja też teraz boję się każdej burzy

Cześć Haniu, bardzo dziękuję .
Staram się uchwycić chociaż szczególiki, małe akcenty, bo całościowo niestety rabaty straszą .
Chwasty wygrywają, nie ma kamyków czy kory, ziemia z chwastami i warstwą skoszonej trawy nie wygląda za ciekawie ...................musze uzbroić się w cierpliwość, bo małymi kroczkami będzie coraz lepiej
admete 20:55, 25 cze 2013

Mam nowe zdjątka, rabata pod lasem zaczyna rozkwitać

Nie wiem jak się nazywa, kwitnie, ale po listkach widać że chyba odchorował przesadzanie i burzę z gradem .........

admete 20:59, 25 cze 2013

Prosta, jak to moja mam mówi stara lilia, którą widzę nawet przy drodze jak jadę samochodem - ale cieszy jak nie wiem co .
Myślę że będę kombinować jeszcze z przesadzaniem.........ale na razie trzeba zobaczyć jak tym bylinom u mnie będzie....mokro pod tym lasem jak nie wiem co, woda stoi w tych dołkach które wykopałyśmy na byliny, bo i jak ma odpływać jak dookoła nich tylko glina
admete 21:00, 25 cze 2013

admete 06:41, 26 cze 2013

Trochę trawki, która z daleka i pod kątem wygląda jako tako, z bliska widać sporo placków i dziurek, miejscami jest przyschnięta .
Ale jak na naszą dwójkę która jest do ogarniania tych m2 to chyba nie jest tak źle .
Trzeba się cieszyć że nie jest gorzej i przymykać oko na niedoskonałości

Moja rabata kolista zarasta niemiłosiernie chwastami .
Boję się powrotu z wakacji bo mogę działki nie rozpoznać i roślin nie znaleźć .

Dzieki chwastom na kole, można sobie wyobrazić jak będzie wyglądać rabata obsadzone krzewami

Rabata frontowa też wysprzątana, widać wreszcie żółte irysy - byłyby jeszcze 3 to mi panowie od dachu połamali - i tyle praktycznie wyszło z odratowanych, zatopionych koszyków .
Ale mama zaglądała w jedne i mówi że cebulki które nie wyszły dzielą się - także jak już będzie się je dało wydłubać - bo na razie tam mokro po ostatniej burzy, wyjmiemy, przejrzymy, przesuszymy troszke i włożymy w jedno miejsce - ale już nie na froncie - bo psują koncepcję i zobaczymy czy na wiosnę coś zakwitnie.............

-------------------------

Mamy na tarasie mieszkańców - są chyba 3 maleństwa, za wysoko i nie moge zrobić dobrego zdjęcia , ale ćwiergolą cały dzień

Joaska 10:50, 26 cze 2013

Aga widząc jak poradziłaś sobie z urządzeniem domu nie mam watpliwości że ogród nas nie jeden raz zaskoczy!
Rabaty kolistej jestem bardzo ciekawa.... jakie krzewy tam planujesz...po ogrodzie Greglis ja bym tam widziała róże, przetaczniki, kocimiętke, lawendę, ostróżki i wisnie ubrakulifera ......
Pozdrawiam