Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 16:56, 19 paź 2013

Mathildis napisał(a)
Ale u Ciebie kolorów tej jesieni......pięknie wszystko rośnie. Z malinowego chruśniaka w przyszłym roku pewnie będzie dużo malin na zaprawy

Już wtym roku było dużo malin tylko Igor wszystkie zjadł
Za rok zamierzam dorobić jeszcze rabatę na większą ilość malin.

W tym roku - tzn w tym tygodniu bo ma być jeszcze ciepło chciałam dosadzić jeżyn w warzywniku
admete 17:01, 19 paź 2013

Tusiala napisał(a)
Witaj ja zamiast gliny mam piach i też się zastanawiam czy uda mi się stworzyć coś ładnego. Widzę, że u Ciebie naprawdę dużo się dzieje i wszystko idzie w dobrym kierunku. Będę sobie oglądała. Pozdrawiam

Witam serdecznie
Myślę że na każdej ziemi da się tak dobrać rosliny żeby stworzyć cudny ogród.
U mnie to na razie metoda prób i błędów...............ale coś tam się przyjmuje i cieszy oko

Pozdrawiam
admete 17:11, 19 paź 2013

A u mnie niestety nic w tym roku nie ruszy .
Ale jestem spokojniejsza bo mam plan działania
Pan ogrodowy był u mnie na dłuższym spotkaniu, przy komputerze, inspiracjach, potem obchód po działce.

Ma dużo pomysłów, ma otwarty umysł na nowości i myślę że współpraca będzie się nam układać.

Za 2 tygodnie ma mi przesłać propozycję zmian w układach rabat...mamy poszerzać prawie wszystkie
Mam też rozrysować nasadzenia roślin o których rozmawialiśmy.

Ja będę miała całą zimę na szukanie inspiracji, na tworzeniu własnych rysunków i kompozycji a wiosną ruszymy pełną parą

Miałam ciężki okres, na raz przyplątał mi się okropny ból pleców, potem choroba zakończona antybiotykiem i na koniec jelitówka przywleczona przez Oskara z przedszkola - wszystko praktycznie w jednym tygodniu.

Wracam do żywych i wraca mi energia

Pogoda pozwala więc wsadzam sobie pomału cebule
Na wiosnę trochę nowych kompozycji zachwyci nasze oczka

A to moje rewolucje

Nowe cebule

I 2 kilowe worki jednokolorowych z lidla.póki co zostało mi jeszcze 4 kg czerwonych tulipanów.
Wsadzałam też cebule z odzysku - te które przeżyły po potopach z zeszłego roku - sama nie wiem co jest co więc w jednym miejscu będzie totalny misz masz

Joaska 11:03, 30 paź 2013

Aga cześć,
no ja też powoli loguję się do żywych i aktywnych, my tez chorowaliśmy prawie 3 tyg. do tego budowa masa spraw, wyborów...... jeszcze przed zimą dużo do zrobienia więc wpadam tylko na chwilkę i uciekam.
AlKa 21:30, 16 lis 2013

Witam, zaciekawił mnie twój wątek, mam rodzinę e Kielcach i byłam kiedyś w szkółce w Kostomłotach ceny maja hm... ale formowane iglaki ładne tam widziałam. Poza tym masz badzo ładny dom i ten kamień którymi okładane są donice i ciekawa forma koła i rabat.
Przegladając wątek chciałam ci polecić nasadzenia w donicach jak z ogrodu zimozielonego, ale widze że tam trafiłaś. Zycze owocnej pracy w planowaniu nasadzeń, bo w Twoim ogrodzie do efektu wow brakuje eleganckich roślin konsekwentnie dobranych
Pozdrawiam
AlKa 21:32, 16 lis 2013

Macham jeszcze raz bo zapomniałam zaznaczyć powiadomienia
admete 06:55, 30 lis 2013

Joaska napisał(a)
Aga cześć,
no ja też powoli loguję się do żywych i aktywnych, my tez chorowaliśmy prawie 3 tyg. do tego budowa masa spraw, wyborów...... jeszcze przed zimą dużo do zrobienia więc wpadam tylko na chwilkę i uciekam.

Cześć Joasiu .
Rany ja na ogrodowisko nie zaglądałam już ponad miesiąc .
W okresie jesiennym miałam mieć więcej czasu, a tu jest jak zwykle .
Ciągle jest coś do załatwienia, do zrobienia .
Wróciłam do wykończeniówki i to zajmowało moją głowę i czas w ostatnich tygodniach .

Pobiegałam trochę z dziećmi mi po lekarzach, dentyści , ćwiczenia na stópki i teraz od dwóch tygodni wizyty lekarskie z Oskarem przed zabiegiem na podcięcie migdała.
Idziemy w przyszły czwartek..............boję się jak nie wiem - jak to matka .
Samego zabiegu i tych kilku dni które musimy spędzić w szpitalu.
Myślałam że zabieg będzie zrobiony w dniu przyjęcia, a tu mamy się zgłosić dzień przed i pewnie zostać dzień po
Przeżyjemy jak wszystko inne - ale strach jest

Pozdrawiam
admete 06:59, 30 lis 2013

AlKa napisał(a)
Witam, zaciekawił mnie twój wątek, mam rodzinę e Kielcach i byłam kiedyś w szkółce w Kostomłotach ceny maja hm... ale formowane iglaki ładne tam widziałam. Poza tym masz badzo ładny dom i ten kamień którymi okładane są donice i ciekawa forma koła i rabat.
Przegladając wątek chciałam ci polecić nasadzenia w donicach jak z ogrodu zimozielonego, ale widze że tam trafiłaś. Zycze owocnej pracy w planowaniu nasadzeń, bo w Twoim ogrodzie do efektu wow brakuje eleganckich roślin konsekwentnie dobranych
Pozdrawiam

Miło mi Cię gościć!!!!!
Mam nadzieję że roślinek przybędzie na wiosnę .
Teraz muszę się wziąć za planowanie, a tu ciągle nie ma czasu na spokojne myślenie i rysowanie .
Ogrodem zimozielonym jestem zafascynowana i myślę że będzie dla mnie dużą inspiracją

Pozdrawiam
admete 06:59, 30 lis 2013

AlKa napisał(a)
Macham jeszcze raz bo zapomniałam zaznaczyć powiadomienia

Macham i ja
admete 07:03, 30 lis 2013

W ogrodzie nic się nie działo ......doszło tylko oświetlenie .
Po roku leżakowania w garażyku lampy są wreszcie w ziemi
Efekt jest super i najważniejsze nie chodzę po ciemnicy z psem na dwór.
A wiadomo jak to zimą, ciemno robi się już po 15

Lampki w dzień