Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:04, 15 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Witaj Admete, trafiłam do ciebie po sladach u Izy-Konstancji
Alez ty masz areał do zakomponowania, obsadzenia , utzrymania ...i potem do radowania się nim.......
Przebiegłam pismem obrazkowym przez twój wątek, fajnie bo duzo wstawiasz zdjęc i widac postep prac, zakupy, efekty po posadzeniu.....super.
Widziałam twoje kolejne nasadzenia, zkupy doniczkowe, przeprowadzki roslinek z maminej działki, problemy z odwodnienim terenu etc....

Masz fajny wielki teren, duzo mozliwości, cudne skarpy i róznice poziomów w terenie, które sa atutem tego twojego miejsca. Planujesz, rysujesz, pokazujesz klarownie jaki to ma byc ogród, i taki bedzie....
Zazdroszcze mozliwości planowania "od poczatku" a nie borykania sie ze "starymi" nasadzeniami jak to jest u mnie.
Zaznaczam watek do obserwacji (chociaz i tak mam coraz mniej czasu na forum ...)
Świetna relacja ze spotkania grupy kieleckiej, trzymam kciuki zz realizacje planów i pozdrawiam wiosennie !

Margarete Witam serdecznie!!!!!

Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa

Jest jak piszesz
Z ukształtowania terenu jestem bardzo zadowolona, teraz tylko najgorsze prace ziemne, wyjmowanie rur od odwodnienia grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kupa bałaganu - mam nadzieję że deszcz nie pokrzyżuje nam planów i nie zacznie padać w momencie wykopywania ziemi z rabat .
A potem już z górki do najlepszej części - sadzenia roślin

Tez postaram się do Ciebie zajrzeć.
Ale jak sama piszesz - czas czas czas, ja prawie codziennie dodaję sobie kolejny cudowny wąteczek a potem nadrabiam po 20 stron i trochę się gubię . Doba powinna mieć o kilka godzin więcej
admete 07:05, 15 kwi 2014

AlKa napisał(a)
Aga dzięki za wizytę, ja Twój wątek odwiedzam częstochoc nie zawsze coś piszę Pozdrawiam

I ja pozdrawiam
Joaska 08:42, 15 kwi 2014

admete napisał(a)

Joasiu żeby Ani już nie fatygować , to z chęcią przygarnę .
Chyba że obskubiemy Anię z innych siewek hahahahahaha

Do Ani się mus wybrać na babski wypad z dziewczynami, trzeba pomyśleć na terminem, może się jakoś uda nam wyrwać od dzieciaków, bo Kasia i Iza to juz mają młodzież co chętnie sama zostanie
sofijka 11:06, 15 kwi 2014

admete napisał(a)

Dzięki .

Tyle robię tych zdjęć i zostają na komputerze .
Ostatnio sobie pomyślałam o jakiejś galerii kwiatuchów którą bym mogła powiesić u mnie na ścianie

No koniecznie, delikatna ramka z passepartout, świetny pomysł.
admete 06:21, 16 kwi 2014

Joaska napisał(a)

Do Ani się mus wybrać na babski wypad z dziewczynami, trzeba pomyśleć na terminem, może się jakoś uda nam wyrwać od dzieciaków, bo Kasia i Iza to juz mają młodzież co chętnie sama zostanie

Ania wie że do niej jedziemy? hahahahaha

Po świetach wprowadzamy po kolei nasze plany w życie
admete 06:23, 16 kwi 2014

sofijka napisał(a)

No koniecznie, delikatna ramka z passepartout, świetny pomysł.

Tylko zmobilizować do działania w tej kwestii będzie ciężej .
Ramki na górnym holu czekają już rok powieszone na ścianie aż wybiorę zdjęcia dzieci
Mala_Mi 09:13, 16 kwi 2014

admete napisał(a)

Ania wie że do niej jedziemy? hahahahaha

Po świetach wprowadzamy po kolei nasze plany w życie

Już wie.....

I zapakuje największe okazy do doniczki.. działkę masz dużą.. a fajnie wygląda języczka w dużej kępie.
admete 10:30, 16 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Już wie.....

I zapakuje największe okazy do doniczki.. działkę masz dużą.. a fajnie wygląda języczka w dużej kępie.

Aniu nawet nie wiesz jak już się cieszę na nasze spotkanie !!!!!
Że poznam Cię osobiście i Twój ogród, z którego trzeba mnie będzie chyba siłą wyganiać
Konstancja30 21:06, 16 kwi 2014

Aga czytałam u Dany, ze szukasz pierwiosnków ... fakt były nie identyczne ale bardzo podobne na targach ... fakt zaraz przy wejściu ... i to chyba z tej szkółki ... http://www.sklep.bylinowyraj.pl/rozwin/hosta_-_funkia
gdybyś się zdecydowała to daj znać bo istnieje domniemanie, ze ja zapragnę brunery od nich ... i nie wiem czy tylko bo dopiero zaczęłam tam norać

na eskapadę do Ani piszę się w ciemno ... bez względu na datę i tak dalej
Gardener27 21:10, 16 kwi 2014

Witam serdecznie! Twój ogród znam bardzo dobrze choć nigdy nie miałem śmiałości pozostawić po sobie śladu Bardzo ciekawie masz podzielony teren wokół domu Pomysł z mandalą przypadł mi do gustu i co najważniejsze za co Cię muszę pochwalić to Twoja miłość do bylin Są to bardzo pracochłonne rośliny rzadko stosowane w ogrodach U Ciebie jest ich mnóstwo co czyni Twój ogród wyjątkowym i niepowtarzalnym Ubolewam nad zniszczeniami jakie miały miejsce w tamtym roku Dachy ucierpiały najbardziej Jadąc na targi do Kielc widziałem drzewa przy trasie połamane jak zapałki przez wichurę Co innego jest o tym słuchać a inaczej jak widzi się to na żywo Pozdrawiam serdecznie