Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 22:54, 24 sty 2013

Lenko - nam również było miło . Teraz na lodowisko raz jeszcze trzeba się wybrać i poużywać. Ale chyba po feriach - na razie spore mrozy zapowiadają .

Gosiu - wszystkie bestyjki szczęśliwe - te dwunożne również Mam tylko nadzieję, że roślinki przeżyją diamentowe ozdoby...Nasza kicia również wciąż truchełka znosi...Feeee

Nieszko - dzień kobiet jakoś zawsze wiosennie mi się kojaży, więc niech już wtedy wiosną powieje...Nieszko, a czy na rabatce nie jest teraz jakoś blado?? Choć to rysunek poglądowy jest i kolorki w realu będą zupełnie inne. Zostawię zatem buksiki na razie, a jak będzie blado, buksiki przeniosę smłer...

gierczusia 18:07, 25 sty 2013

Aguś nie martw się o oblodzone roślinki ... Ktoś mądry napisał gdzieś ( widzisz , jaka ja jestem zakręcona ,nawet nie wiem , kto i gdzie ) ,że ta woda jak zamarza do ciepło oddaje roślinom i że to jest bardzo korzystne ... Kulee , to chiba jakowyś fizyk był ..całusy ..ps. Mnie też spadł kamień z serca , kiedy to przeczytałam
gusiarz 18:17, 25 sty 2013

A ja wiem Eluś kto to - Łoosiuu u Danusi
Gosiniak 18:46, 25 sty 2013

Ja też to czytałam, powinno być dobrze
nieszka 18:57, 25 sty 2013

Ja wiem czy blado? Będzie przede wszystkim fioletowo, czyli tak jak lubisz A bukszpany tylko to fajnie podkreślą
Chociaż z tym czerwonym berberysem mogłoby być ciekawie....
gusiarz 20:32, 25 sty 2013

Gosiu - mam taką nadzieję. Przecież nie wymarznie cały ogród - musiało by się to stać w całej małopolsce - a to raczej niemożliwe

Nieszko - tak będzie fioletowo. Werbena ma chyba odcień nie tyle fioletu, co nawet w fuksję wpada..Jakoś tak na zdjęciach widziałam... Pierwotnie w planie ogrodu był tam bez czarny, ale czerwony Gerda. Jednak dla niego tam zbyt ciepło...omdlewał non stop i wiosną muszę go przesadzić. Więc może coś czerwonego w tamtym miejscu byłoby wskazane. Jednak nigdzie nie mam berberysów i nie będę chyba z nimi na razie próbować. Jak z buksikami będzie nie teges, wtedy dam berberys
Gabrysia_ 21:01, 25 sty 2013

Aga...lodowe zdjęcia super!
Dobrze,że kicia ma ciapki,bo by się zlał ze śniegiem
Oby do wiosny
Bogdzia 16:57, 26 sty 2013

Fajne zdjecia pokazałaś. Wygląda na to że całe południe w tym lodzie. A dziś w nocy jeszcze ochłodzenie . Ciekawe czy to prawda z tym lodem. Pozdrawiam serdecznie.
Gosiniak 18:36, 27 sty 2013

Agnieszko - jak tam pogoda u Ciebie?, u mnie już dużo cieplej się zrobiło 0 stopni dziś było, pozdrawiam
gusiarz 19:27, 27 sty 2013

Gabrysiu - tak byle do wiosny. Już koniec stycznia, luty krótki i zaraz dzień kobitek A jak dzień kobiet - to już wiosna za pasem

Bogdziu- witaj, tak zimno jak nie wim. U nas dzisiaj w nocy -12 st.C. było. Brrrr. Przez dzień -8, zima w pełni, ptasia stołówka rozkręcona. Dzisiaj jeszcze wieszałam orzeszki i insze kulki z nasionkami.
Oto dowód

i ju ż wisi i czeka na miłych gości

Gosieńko - marzę o zerze na termometrze. Toż to upał niemal . Zauważyłam, że gdy idzie ku zimie i temperatura coraz bardziej spada to zimno nam już przy 5st.C, a jak ma się wiosna robić, to te same 5 stC to ciepełko człowiekowi aż do serca

Dostałam niedawno pieknego storczyka, ale nie znam nazwy niestety. Brak plakietki.