Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 07:44, 02 lut 2013

Marzenko - narobiłaś mi smaka na ChFS... Nawet mój eM chce jechać. Czy wyjazd jest organizowany porzez Danusię czy może przelot, noclegi itd załatwia się samemu? Wiesz jak i czym to się"je"?

Toszka - ja wciąż czekam na odsłonę Twojego ogrodu - bo jak nie to jak Cię znajdę, to nogi urwę przy samej ... głowie

Bożenko - moje dzwonki były po 12 zł/szt. Cebulkowe, typu narcyz, krokus były po 4 zł, ale one bardzo szybko przekwitają. Może te dzwoneczki utrzymają się dłużej . Pozdrwaiam serdecznie.

Dziewczyny mam plan co do mojego żywopłotku. Muszę tylko eMa jakoś przekonać, bo trochę pracy budowlanej trzeba by tam zrobić. Jak mi się uda spróbuję coś rozrysować.
Lena 08:22, 02 lut 2013

Aga,witam się z rana
Przepraszam za póznego sms , ale zabiegana ostatnio jestem...
Czy w tygodniu dacie radę do nas wpaść?
Będziemy w kontakcie

Zdradz co planujesz "murarskiego" w ogrodzie?

PS. widziałam fajne donice w TKMaxx

nieszka 08:45, 02 lut 2013

gusiarz napisał(a)

Dziewczyny mam plan co do mojego żywopłotku. Muszę tylko eMa jakoś przekonać, bo trochę pracy budowlanej trzeba by tam zrobić. Jak mi się uda spróbuję coś rozrysować.

Rysuj rysuj
Urszulla 09:38, 02 lut 2013

Zaglądnęłam wiosna w domku....to miłe....i plany wiosenne
Pozdrawiam
gusiarz 10:13, 02 lut 2013

Lenko - nic to zupełnie. Moja córa była wczoraj na nocowaniu u koleżanki i tak ją olśniło, że zadzwoniła o 24-tej, że idą spać - a ja już słodko spałam i później nie mogłam zasnąć. Sorki, że nie odpowiedziałam - zasnęło mi się już a dzisiaj zapomniałam Jakoś się zgadamy, choć w tym tyg. będzie ciężko. A może jakoś przed południem? Byle nie w środę.

Aguś, Ula - rozrysuję czy też opiszę co mi po głowie chodzi. Ciekawa jestem waszych opinii co do tego pomysłu. Ale teraz latam po domu i rozbieram choinki, ściągam ozdóbki itp, itd..
Dziobki dla Was
agata19762 12:19, 02 lut 2013

Witaj Aga
przyszłam się przywitać....
ale masz cudną wiosenkę w domku.....
i biały Amarylis....moje marzenie.....
ja mam już czerwony, różowy,kolorowy .....no i poluje na biały....
pozdrawiam.....

zapraszam do mnie...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=54
Gosiniak 12:36, 02 lut 2013

Agnieszko dodałam zdjęcia doniczki.
Widzę, że białego masz, u mnie tylko czerwone, ale mi do wystroju pasuje
Piękne zdjęcia zimowe, i widzę że mam u Ciebie do nadrobienia, no to pędzę do lekturki
Janina 22:57, 02 lut 2013

Kiedyś też hodowałam amarylis ale teraz już dawno nie miałam.Też jestem ciekawa co też za pomysł chodzi Ci po głowie.
Toszka 23:19, 02 lut 2013

No dobrze Agnieszko... CAŁY czas mam na ciebie oko
gusiarz 08:01, 03 lut 2013

Se, se, se, se, se Toszko - żarcik,

Agatko - byłam, widziałam i o mało nie zadeptałam Twojej wiosny. Bo wiesz, ja jak słoń w składzie...

Gosiu - mam białego w ilości sztuk - czy . Zostawiłam Ci link ze stronką o pielęgnacji amaryliska

Janinko - a czy kwitły ci co roku z tej samej cebuli? Jak ją przechowywałaś?

Dziewczyny. Może opiszę co chodzi mi po głowie. Otóż w części gdzie ma być cisowy ekranik/żywopłot na murku ogrodzenia-siatki chcę postawić trzy sztuki ścianek szarych, które przypominałyby mur. Przed każdą ze ścianek posadzę pięknego graba, którego będę ciąć w stożek lub sześcian - się zobaczy. Chcę zrobić takie nawiązanie w temacie do muru.Pomiędzy ściankami i po ich bokach będzie rósł cis - docelowo na wysokość tych ścianek.
Ponieważ eM nie chce się zgodzić na tuje, do wysłonięcia garażu sąsiada i koło brzozy posadzę drzewka grabowe i będę je ciąć w żywy zielony mur. Tak zimą nie będzie zielony. Myśle w tamtym miejscu nad serbami. Aby wysłonić się znacznie od sąsiadów - tu Lenka wie o co chodzi bo w realu widziała - kilka takich grabów formowanych chcę posadzić jednak w rabacie podwyższonej. Ale nie tam gdzie miskanty, a na ściance przyległej. Cały czas mnie korci na takie drzewka, kwadraty, które formuje się albo na linkach albo na kijkach bambysowych na płaską ściankę. Widziałam bardzo dużo takich rozwiązań w projektach angielskich. Może to zamiast grabów sześcianów. I co najważniejsze Em akceptuje te pomysły, podobają mu się, jedynie te trzy ścianki trochę go drażnią...!!!
Uff, opisałam się a teraz burza mózgów...

Postaram się zrobić rzut na działkę