Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Madzenka 19:22, 08 paź 2012

Agnieszko ale szaleństwo zaupowe Cię opanowało Dlaczego łapiesz doła ?? Pomyśl jak pięknie będzie wiosną, tylko posadź trochę tulipanów.
Jesień i zima to dobry czas na przemyślenia ogrodowe i planowanie nasadzeń na wiosnę .
gusiarz 20:33, 08 paź 2012

Marzenko, tyle roślin nakupiłam, że nie mogę czasowo wyrobić by je powsadzać i jeszcze kolejne idą w paczkach. i jeszcze róże mam zamawiać - bo to teraz dobra pora. Nawet się cieszę, że zimno idzie (brrr - dziś Krecik mówił, że pierwsze przymrozki się szykują) to może wystopuję trochę.
Tulipków mam tam cosik - też nie mam kiedy ich posadzić.
A tu jeszcze szykują się urodziny synka. Noooo, nic tylko zakasać rękawy i do roboty .
gusiarz 23:07, 08 paź 2012

Przed ścianką z miskantami planuję posadzić róże. AniaDS i Milena z Zielonejstrefy doradziły mi kilka odmian. Ja zawęziłam pole poszukiwań do dwoch odmian:
http://www.floribunda.pl/baronesse-id-138.html

http://www.floribunda.pl/bonica-meidemonac-id-157.html
Wybiorę chyba baroneskę, bo:
- ma znacznie większe kwiaty,
- wydaje mi się, że ma mocniejszy zapach - tego nie wiem niestety
- kwiaty ładnie zbudowane
Czas pokaże co będzie.
Kondzio 23:12, 08 paź 2012

Mam pytanie czy ty zamawiałas w tym sklepie juz róże bo sam szukam róż i szukam sklepów internetowych które sa uczciwe i sprzedaja to co maja w ofercie
gusiarz 23:19, 08 paź 2012

Witaj Konrad.
Jeszcze nie, ale cały czas mam ich stronkę otwartą. Tę stronkę podały dziewczyny z sekcji "różyce" i one tam kupują. Porównywałam ceny - i we floribundzie nie jest b. drogo. Trzeba spróbować. Poczytaj komentarze, opinie o sklepie. Zawsze jest ryzyko, nawet w zwykłym sklepie - róże kopane - to przecież patyki i zawsze można się naciąć.
Pozdrawiam i dzięki za odwiedziny.
PS
Ja chyba u mich kupię, ale dowiem się dopiero w przyszlym roku co to za eksponaty, hihihi
Madzenka 23:57, 08 paź 2012

gusiarz napisał(a)
Przed ścianką z miskantami planuję posadzić róże. AniaDS i Milena z Zielonejstrefy doradziły mi kilka odmian. Ja zawęziłam pole poszukiwań do dwoch odmian:
http://www.floribunda.pl/baronesse-id-138.html

http://www.floribunda.pl/bonica-meidemonac-id-157.html
Wybiorę chyba baroneskę, bo:
- ma znacznie większe kwiaty,
- wydaje mi się, że ma mocniejszy zapach - tego nie wiem niestety
- kwiaty ładnie zbudowane
Czas pokaże co będzie.

A specjalistek różanych trzeba się słuchać
Lena 07:15, 09 paź 2012

Agnieszka skoro tyle roślin pcha sie do Twojego ogrodu, to ja nie mogę się doczekać jak pokażesz już posadzone
Nie narzekać mi tu proszę ,bo ogród masz wyjatkowej urody!!!
Pozdrawiam
gusiarz 12:22, 09 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

A specjalistek różanych trzeba się słuchać

Marzenko. Mus i tyle. Chciałam Marie Antoinette, ale AniaDS podpowiedziała, że chorować lubi - więc odpadła. Pozostały ww. Jeszcze na 100% nie zdecydowałam.
gusiarz 12:28, 09 paź 2012

Lena napisał(a)
Agnieszka skoro tyle roślin pcha sie do Twojego ogrodu, to ja nie mogę się doczekać jak pokażesz już posadzone
Nie narzekać mi tu proszę ,bo ogród masz wyjatkowej urody!!!
Pozdrawiam

Magdziu - nie narzekam, ale jakoś nie wiedzieć czemu ciągle czasu brakuje. Moi młodzi mają trochę zajęć dodatkowych popołudniami, M. często w podróżach i tak katulam się z tym wszystkim sama. Ale M. już trochę przysiądzie i myślę, że wszystko się czasowo rozładuje
AniaDS 23:21, 09 paź 2012

Baronesse raczej nie ma zapachu, prawda jest taka, że większośc okrywowych i rabatowych (wielokwiatowych) róż jest obficie kwitnąca, ale nie pachąca.
Pisałaś u mnie o Marietheresie, widziałam ją już nawet w nasadzeiniach miejskich, bardzo dobrze się spisuje, jest odmianą obficie kwitnącą i zdrową.
U mnie ta róża ma wiele plusów.