Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 17:12, 24 lis 2012

Lenko, Krzysiu poszło na pv
krisec 17:28, 24 lis 2012

gusiarz napisał(a)
Lenko, Krzysiu poszło na pv

Cieszę się, dziękuję. pozdrawian.
aga_k 19:59, 24 lis 2012

donice super kompostownik u mnie jeden już cały załadowany pozdrawiam
Agacia 22:19, 24 lis 2012

O, to ja też poproszę namiary na donice, a co!
gusiarz 19:02, 26 lis 2012

Krzysiu - na zdrowie

Aguś - cieszę się,że sie podobały. U nas kompostaownik się zapełnie. Dzisiaj skosiłam ostatni raz przed zimą trawę. Nawet trochę jej był. I gdzie powędrowała - zgadni? Zaczęłam przygotowania do wiosennych zmian w rabatach. Przesadziliśmy z eMem w sobotę sześć dereni. Trzy zasłonią kompostowniki, a kolejne sztuki przeniosły się na rabatkę obok. Jeszcze wsadzam tulipany i zawilce. Mam nadzieję, że zdążę przed zimą

Agatko -poszło i wiem, że doszło.

aga_k 19:06, 26 lis 2012

Widzę, że ostatnie porządki pełną parą u Ciebie U mnie też pasowało by skosić ostatni raz ale jak na złość kosiarka zakończyła sezon tzn zepsuło się coś w niej i "pluje" trawą na boki zamiast do kosza
Pszczelarnia 19:20, 26 lis 2012

O i ja miałam z dereniami ostatnio do czynienia..... . Miła Gusiarko, ogród Twój i Vity są jedyne w swoim rodzaju....... . I jeszcze to pomykanie na 2 kołach (ja na rowerze nieustannie).
gusiarz 20:27, 26 lis 2012

Aguś - uruchamiałam ją dzisiaj około godziny. Nie była odpalana od 3-4 tygodni i zastała się, zalewało świecę itd. To świece wycierałam, to strzykaweczką dodawałam paliwa, bo już, już łapała i... gasła. Ale zacięłam się i w końcu w pocie czoła zakaszlała, zadyszała i possssszła. I trawniczek równiótki mniam, mniam .

Jak dasz radę oddaj swoją do naprawy jak najszybciej. Nie czekaj do wiosny, bo wtedy niemiłosierne kolejki są. Ja tak miałam tego roku z ostrzeniem noża i jakimś małym, przeglądem. Pan mi mówi - proszę przyjść za miesiąc!!!! Ale urok wrzasków męża zadziałał i była gotowa za kilka dni Swoją śmigarkę zawożę zatem niedługo na ostrzenie.

Porządki częściowo zrobione. Co najgorsze został mi warzywniak do posprzątania. Nie wiem tylko czy teraz trzeba grządki przekopać, czy wiosną z kompostem dopiero?

Ewciu - chyba od Vity przybywasz? Mąż ma skuterek i bardzo sobie chwali. Latem lubi robić sobie przejażdzki i takim sposobem i mnie nauczył. Ale to prościutko tylko gaz i hamulec, bez przełączania biegów, sprzęgła czy tego typu ustrojstw. Ale zdecydowanie wolę rower. Mniej awaryjny i zdrowszy Miło mi, że podoba Ci się mój ogród. Miło, miło
Pszczelarnia 21:12, 26 lis 2012

Jeżelichcesz przekopać z kompostem, to możesz wiosną (chyba nawet lepiej). Jeśli z obornikiem, to można jeszcze teraz. Obornik przez zimę (dla pewności poleży w ostrej skibie) straci "na ostrości" - jeśli taki nieco świeży.

grembosia 21:41, 26 lis 2012

Trawiaste warkocze mnie ujęły. To chyba łatwa robota nie jest.
Donice super. Ja też poproszę namiary na priv