Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

wiunia 19:10, 14 maj 2014

Grembosiu dopytałam i chyba przerwę tę maciejkę,bo u mnie rośnie jak rzeżucha
grembosia 19:57, 14 maj 2014

Dzięki dziewczynki za życzenia i miłe słowa. Szczególnie dziękuję Agatce za tyle pochwał. Jestem pod wrażeniem, że chciało Ci się czytać 200 stron.
grembosia 20:07, 14 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

U mnie pieleniem i całą pielęgnacją zajmuje sie Pani Ania, a trawnikiem (z wyjątkiem przycinania gdzie sie nie dokosi i krawędzi przy kostce) Pan Kazimierz.. wiec raz jest lepiej raz jest gorzej.. czekam, az Pani Ania skończy rewolucje to może trochę zipnę..

Synuś dziś stwierdził, że niewiele osób może pokusić sie na taki ogród jak mój.. bo nikt sam tego nie da rady ogarnąć i zaznajomić sie z różnorodnością, a za pieniądze poszłabym z torbami .. wiec raz jest lepiej, raz jest gorzej... innej opcji niestety nie ma.

I ja tak jak Kuklik.... słowa moje z ust wyjęła

Aniu i Karolino, wszystko pięknie, jak jest zdrowie, też bym tak chciała. Niestety problemy z kręgosłupem i inne dolegliwości, uniemożliwiają mi aż takie eksploatowanie. Ja i tak, mimo, że mam pomoc przy pieleniu, bardzo dużo czasu spędzam w ogrodzie, i to wcale nie rekreacyjnie.
agata19762 20:15, 14 maj 2014

grembosia napisał(a)
Dzięki dziewczynki za życzenia i miłe słowa. Szczególnie dziękuję Agatce za tyle pochwał. Jestem pod wrażeniem, że chciało Ci się czytać 200 stron.

Marlenko to była fajna lektura....

na forum jest zaledwie kilka wątków, które przeczytałam od deski do deski

agata19762 20:15, 14 maj 2014

grembosia 20:19, 14 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Mój wnusio już zaliczył pierwszy basen Po kropelkach jest teraz aniołek...

A jak Twój????

Super, to już 4 miesiące, jak ten czas leci...
Ignasio w zeszłym tygodniu zaliczył pierwszy basen, w tym tygodniu drugi. Ale będziemy miały fajne, zdrowe rybki.
U naszego skończyły się kolki, ale chyba zaczynają wyrzynać się ząbki i znów trochę marudzi. Ale przy tym jest roześmiany od ucha do ucha i taki słodki misio. Wszyscy na jego tle oszaleliśmy, a ja dostałam prawdziwego fioła. Ignaś jest bardzo silny, już siada, i zdrowiutki.

Waszego ciągle podglądam, słodziak niesamowity, i widzę, że babcia też dostała fioła.
Oby się zdrowo chowały nasze skarby!
grembosia 20:22, 14 maj 2014

wiunia napisał(a)
Grembosiu dopytałam i chyba przerwę tę maciejkę,bo u mnie rośnie jak rzeżucha

No właśnie, rzeżucha prawdziwa. Tak też myślałam, ale wolałam zapytać bardziej doświadczonych, dzięki.
grembosia 20:28, 14 maj 2014

Dzisiaj pojechałam do starego ogrodu uszczknąć trochę bylin. Mam miodunki, bergenie i orliki.

Miodunki już znalazły swoje miejsce:

Bergenie posadziłam wokół dwóch latarni
grembosia 20:38, 14 maj 2014

Orliki czekają na swoją kolej (deszcz przegonił).

Posadziłam też surfinie na robiącą się balustradę przy wejściu do domu, a obok super bujna werbena, posiana w lutym.
grembosia 20:42, 14 maj 2014

Zachwycają mnie Umbry, posadzone poprzedniej wiosny, pięknie się zagęściły.