Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

agatanowa 22:02, 13 maj 2014

to dobra wiadomośc, czyli jeszcze w tym sezonie będę wąchac,
dziękuję

Alisonek 23:29, 13 maj 2014

Konwalijka na 200 stronkę
wiunia 06:36, 14 maj 2014

Ha,ha Gremnosiu i ja jak widziałaś u mniie mam gęsto maciejkę i nie wiem czy przerwać? Może jakaś doświadczona w tym temacie ogrodowiczanka nam podpowie. Moja mama zawsze siała na swojej działeczce maciejkę ale ja wtedy nic a nic się roślinkami nie interesowałam tylko zapach maciejki mnie zawsze uwodził więc w tym roku posiałam sama . Mamy mojej już nie zapytam niestety, bo od kilkunastu lat jej już nie ma wśród nas. Spróbuję zapytać znajomej i dam znać,pozdrawiam serdecznie!
popcorn 08:01, 14 maj 2014

Grembosiu, kwiatuch, kolejnych setek życzę pięknego ogrodu!!
AniaK 08:06, 14 maj 2014

Następnych seteczek!
agata19762 09:34, 14 maj 2014

Grembosiu okazuje się, że jestem tu nie pierwszy raz i zostaję !!!!!!!!!!!
byłam dawno jak zaczynałaś i gdzies mi umknął ten wątek ...
jak tu cudownie

wszystko mi się baaaaaaaaaaaaardzo podoba ............
dom, dodatki meble ogrodowe .......normalnie czad !!!!!!!!!!!

piękne cudeńka kupujesz ...szkoda, że mam tak daleko

o ogrodzie nie wspomnę .....piękny !!!!!! niepowtarzalny

czytam wszystko od początku...jestem pod ogromnym wrażeniem
agata19762 11:09, 14 maj 2014

na ogrodowisku jesteśmy od tego samego czasu....prawie...dwa dni różnicy

prześledziłam wszystko od początku, powstawanie domu i ogrodu....

ślub córki w magicznym miejscu....
narodziny wnusia ( mój M jest z 10 stycznia )

fajnego masz eMa tyle Ci pomaga, prawdziwy SKARB !!!!!!!!!!!!
popcorn 11:15, 14 maj 2014

Kuklik napisał(a)

No i słusznie
Ja, widzisz, po prostu nikomu bez "przygotowania ogrodniczego" nie pozwoliłabym ruszyć moich rabat
Tam się rozsiewają ...orliki, jeżówki, wieczorniki, bodziszki, języczki, hosty, naparstnice i całe to urocze towarzystwo, które wędrując po ogrodzie cudownie uzupełnia moje kompozycje. Bałabym się, że nie pozna ten ktoś, wyrwie i nie będzie Dlatego pielę rzadko i tylko duże chwasty Poza tym ja uwielbiam na kolanach, z nosem w kwiatach, 5 centymetrów od liści, łodyg i gałęzi. Wyrywam chwasty i z bliska oglądam przy okazji cuda natury...Ale oczywiście nie wyrabiam się i jest tak jak mówisz, zanim okrążę ogród mogę zaczynać jeszcze raz
Ale ten chaos u mnie to nie tylko chwasty. Na ogród wykorzystuję każde wolne pół godziny i często coś zaczynam i kończę potem na raty, bo pół godziny to mało Więc stoi taczka na środku i grabie gdzieś pod drzewem, bo nie opłaca się odnosić, przecież nie skończyłam, wszechobecne doniczki z nowymi sadzonkami, jakaś łopatka, kubek po kawie... no cóż... nie umiem inaczej
Ale bardzo mi się podoba jak inni potrafią

Buziaki, bo strasznie się rozpisałam

mogłabym się podpisać pod powyższym pozdrawiam!!!
popcorn 11:23, 14 maj 2014

Przecudnie u Ciebie! Cofnęłam się trochę A miejsca z donicami i aniołkami itp zazdraszczam Szkoda że tak daleko! Buziaki!
Mala_Mi 18:28, 14 maj 2014

Strój córci.. to mój standardowy... rano zawsze robię obchód.. i zawsze gdzieś usmole łapy i piżamkę

U mnie pieleniem i całą pielęgnacją zajmuje sie Pani Ania, a trawnikiem (z wyjątkiem przycinania gdzie sie nie dokosi i krawędzi przy kostce) Pan Kazimierz.. wiec raz jest lepiej raz jest gorzej.. czekam, az Pani Ania skończy rewolucje to może trochę zipnę..

Synuś dziś stwierdził, że niewiele osób może pokusić sie na taki ogród jak mój.. bo nikt sam tego nie da rady ogarnąć i zaznajomić sie z różnorodnością, a za pieniądze poszłabym z torbami .. wiec raz jest lepiej, raz jest gorzej... innej opcji niestety nie ma.

Mój wnusio już zaliczył pierwszy basen Po kropelkach jest teraz aniołek...

A jak Twój????

Ogród i detale u Ciebie wymiatają.. zapomnialam pochwalić..

I ja tak jak Kuklik.... słowa moje z ust wyjęła