Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 10:45, 04 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Mirko, a jak ci się podoba moja ściąga stronę wcześniej?
Tam masz też anabelki za hostami
Podoba mi się rośliny mam prucz runianki.Żurawki mam bordowe .Nie mogę zobaczyć bo linki mi się nie otwierają
Mirka 10:51, 04 sie 2015

kitek81 napisał(a)
Ja myślę, że zestaw roślin każda podaje zbliżony kwestia teraz, jak to rozsadzić! Czy porozrzucane, czy pogrupowane i jak woli Mirka ?
No właśnie jak zaczęłaś to kombinuj i ustawiaj.To będzie rabata w prostokącie i długa to może w trzech powtarzających się nasadzeniach .
kitek81 11:03, 04 sie 2015

Mirka napisał(a)
No właśnie jak zaczęłaś to kombinuj i ustawiaj.To będzie rabata w prostokącie i długa to może w trzech powtarzających się nasadzeniach .

Hahaha ja i planowanie wiesz, że ja z rysowania mam 2, a nawet 2 z minusem nie potrafię! Bozia tej zdolności nie dała dlatego latam po pare razy z doniczkami i przestawiam po 100 razy i jak zobaczę na żywo, to wtedy wiem, czy mi pasuje czy nie

Ale na pewno sadź grupami i plamami. Może tak jak Ilona radziła u mnie- z tyłu wysokie trawy, hortki, werbena, jeżówka i jako wypełnienie hosty, rozplenice, stipę może gdzieniegdzie, żurawję może też jakąś z tych zielonkawo-żółtych?
Mirka 11:15, 04 sie 2015

Kasiu te moje brzozy rosna 1.5m od granicy to nie wiem czy z tyłu dawać anabelki najbardziej to bym je widziała między pniami brzóz a na około wypełnienie.Jak ci się widzi taka opcja
iwka 11:20, 04 sie 2015

a mi się widzą hosty grupami a wszystko rozrzucone, no i zostaw sobie jeszcze jakieś miejsce na ławkę lub przynajmniej krzesło turystyczne, przecież tam bedzie pięknie i od czasu do czasu trzeba będzie posiedzieć w zagajniku, albo chociaż kawałeczek wolnego na kocyk
kitek81 11:31, 04 sie 2015

Mirka napisał(a)
Kasiu te moje brzozy rosna 1.5m od granicy to nie wiem czy z tyłu dawać anabelki najbardziej to bym je widziała między pniami brzóz a na około wypełnienie.Jak ci się widzi taka opcja

Trochę dziś nadrabiam zaległości gazetowe i takie coś znalazłam i pomyślałam od razu o Tobie hosty różne odmiany, ale posadzone w grupie

I oprócz host to tylko hortki chcesz dać? Z tyłu bym hortek nie sadziła, tylko tak jak piszesz między drzewkami!
Tess 11:32, 04 sie 2015

Mirka napisał(a)

Też bym tak widziała.
Ale czy anabelki nie będą się nadto pokładać? Nie mam, więc hipotetycznie pytam, bo widzę, że u dziewczyn jakieś zywopłotki sadzą, żeby je podpierały.
kitek81 11:32, 04 sie 2015

Oooo i jakieś miejsce gdzie można przysiąść-ekstra pomysł podrzuciła Iwonka! OBOWIĄZKOWO!
kitek81 11:35, 04 sie 2015

Tess napisał(a)

Też bym tak widziała.
Ale czy anabelki nie będą się nadto pokładać? Nie mam, więc hipotetycznie pytam, bo widzę, że u dziewczyn jakieś zywopłotki sadzą, żeby je podpierały.

Też cenna uwaga! U dziewczyn młode egzemplarze leżą, a po tych deszczach to szczególnie! Tu bym widziała moje Silver Dollar, one nie zmieniają potem barwy na różową, to do brzózek i host by pasowały
Milka 11:46, 04 sie 2015

Pomysłów ci tu nie brak, masz czas, aby jesienią juz to poukładać