Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

eda 18:04, 11 wrz 2014

Buziaki Irenko
weronika77 21:30, 12 wrz 2014

Milka napisał(a)

Te wysokie tylko będę, ich kolor jest bajeczny
a tu zmieniam dolne piętro rabaty

Irenko, taką inspirację wypatrzyłam w ogrodzie Kapiasów mając na myśli Twoje ilości lawendy, niebieską ławeczkę, mury, i jeszcze podobne okiennice.
Dotarły dzielżany? Chyba niepotrzebnie dawałam rozchodniki? Buziaki.
barbara_kraj... 22:03, 12 wrz 2014

Irenko, nawet nie przypuszczałam, że mam u Ciebie tak ogromne zaległośći.
Co najważniejsze obejrzałam. Wszystko rośnie jak na drożdżach
Anela 10:24, 13 wrz 2014

Witaj Irena...Twoja wnusia przepiękna,a ogród równie cudny...jak najbardziej moje klimaty ,gęstość i wiele gatunków i odmian roślin...gustownie skomponowanych.Weszłam tylko obejrzeć hortensje w google ,a trafiłam do Ciebie i jak na razie nie zanosi się na wyjście...Prawdopodobnie będę również na festiwalu traw w Wojsławicach,Byłam w sierpniu i wyjechałam zachwycona kwiatami końca lata...
Trochę daleko mam ,ale to nie przeszkoda ,dla zwiedzenia tak pięknego ogrodu.
Pozdrawiam Nela
Mirka 22:01, 14 wrz 2014

Irenka werbena u Hani taka sama jak u mnie bo nasionka od niej dostałam i jeśli chcesz to jak zbiorę wyślę do ciebie
grazyna 10:34, 15 wrz 2014

Irenko, ja już po emocjach. U mnie pierwszy raz, więc i przeżycie duże. Pogodę mieliśmy idealną i wszystko cudnie udało się Wracamy do rzeczywistości. Zdjęcia Twoje widziałam, jesteś niebywale zrelaksowana zawsze, ja tak nie umiem, czegoś mi brak

Mala_Mi 11:12, 15 wrz 2014

Pobuszowałam w Twoim buszu... mam nadzieję, że rewolucje weekendowe udane....
Pod sosnami malutkie rozplenice mnie zawsze zachwycają..
Milka 14:01, 15 wrz 2014

Bogdzia.....pogoda się zrehabilitowała, dostałam szanse na porządne tyranie, ale zanim zaczęłam, kreęiłam się kilka godzin, nic mi nie wychodziło
mamy super wrzesień, może to powtórka ubiegłego roku
planuje tylko hortensje, nie mam za bardzo miejsca i nie chcę już nowych gatunków wprowadzać, czy to się uda?

Luki.....liczę na coś wyjątkowego z roślin, oby nie było rozczarowania, ale będą dziewczyny, więc i tak będzie fajnie nadal kopię, jak kret, znalazłam wolne miejsce, po wywaleniu paprocino właśnie u Syli wypatrzyłam i zachwycona zamówiłam

Jula....są kłosy i nasionka, będę siać, Alinka pisała u siebie, że trzeba to robić w lutymczwartek lało ale od piątku i aż do dziś boskie letnie dni
aż tyle pięknych kłosów i jeszcze 2 mizeroty dokupiłam do innego miejsca, w słońcu się poprawią
Burgund moje nazewnictwo; bo są jak ciemne wino i do tego pachną

Haniu....dzięki natyrałam się porządnie, ale od razu smuklejsza i zadowolona jestem

Eda...o, jaki super avatarek życzę ciepłego tygodnia , a co tam, cały czas niech tak będzie

Weroniko
....dzięki za inspirację, jeszcze coś powymyślam w niebieskim zakątkuwszystko dotarło, pięknie dziękuję pisałam, że jak masz nadwyżki, to zaopiekuję się i tak zrobiłam, dostały się w najtrudniejsze miejsce i pięknie je widać zamówiłam nowe rozchodniki, inne, tymi będę się dzielić z tobąa z dziewczynami moimi innymi taka solidarna wymiana

Basiu....najważniejsze, że nadal ciepłochce się robić w ogrodzie

Anela.....witam u siebie, dziękuję za tyle ciepłych słów i pochwałmiło będzie poznać się na festiwalu i może przy okazji namówimy do założenia wątku, serdecznie pozdrawiam

Mirka....wiem, że u Hani taka sama, mnie się ona podoba, bo niższa i chyba na suche miejsce idealna, zatem chcę ją proszę podaj swój adres- posiałam, wyślę nasiona, zebrałam dla ciebie różne; może jeszcze coś uda się wpakowaćwerbenę też wyślę, ale w późniejszym terminie, nadal kwitnie

Grażynko....ja już zaprawiona w boju pierwsze weselicho, oj to była gigantyczna impreza, dała mi w kość, ale też i niepowtarzalna, syna bardziej kameralna, tak jak sobie życzyłcieszę się, że wszystko wam się udało, teraz odpoczywaj, jak umiesz, bo ja nie bardzo

Ania....na początku nie zajarzyłam o czym piszesz, no tak..mam przecież pod sosnami, a w myślach szukam, gdzie mam, skleroza kompletnamało fot robiłam, nie wszystko, co zmienione obfocone, tam już mam, że jak się dorwę, to zapominam o foceniu
Milka 14:07, 15 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Irenko to inna odmiana ale ogromnie plenna i chyba ciut niższa od twojej za cynie dzięki ale nasionek twojej werbenki ,dzielzanu i kosmosu siarkowego owszem chcem Tobie wysle moją jak zbiorę nasionka.A z szałwi zbierasz nasionka Widziałaś u mnie fotki twoich roślin marcinka,róży i wilczomleczu .Muszę jeszcze fotka zrobić twojej lawendy jaka ogromna już pachnie niesamowicie,czy wysiewa się sama? Ale się rozpisałam sorki

To dobrze i niższa mi potrzebna
szałwii nie zbieram, bo ścinam kwiatostan, ale zebrałam ci rozwary, białe, różowe i niebieskie, mam nadzieję, bo po przekwitnięciu słabo pamiętałam, a wycięłam już wszystko
moja lawenda u mnie się wysiewa, była jedna, a jest cały szpaler; tym razem tez zostawiłam na nasiona i dojrzałe sypałam w miejsca z góry upatrzone ponadto wczoraj ścinałam po 20-30 cm pędy, ogołacałam z dołu, góra na równo cięłam i po 5 do dołka, w ten sposób chcę mieć kolejne duże sadzonki, wszystko w miejsca, gdzie wyeksmitowane żurawki
niedawno malutkie ucięłam i wszystkie się przyjęły, ba jedna zapuściła nawet korzeń
Zaraz będę biegać i popatrzę u ciebie
Milka 15:31, 15 wrz 2014

To ciut relacji
grzyby u mnie wszelkiej maści, pewnie te w lesie w igliwiu i jadalne, ale się nie znam i nie ruszam, ale te wielkością mnie zaskoczyły

kwitną i pachną

wyjątkowo leniwy w tym roku

lobelie, nie wiedziałam, że i biała będzie, bo niebieska jakby w dwóch odcieniach;0 chyba za rok ją znowu posieję wśród traw