Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

ewsyg 19:28, 22 wrz 2014

Irenko, widziałam Twoje bukszpany. Ale chore, ten rok niestety sprzyja im. U mnie mączniak miały rozchodniki duże. Koleżanka jak przyszła to też nie mogła uwierzyć ,że one mogą go mieć.

Za to trawy Ci wszystko wynagrodziły
AgnieszkaW 19:32, 22 wrz 2014

Irenko, trawy masz obłędne Czy rozplenica firewoks zimuje??? Ja myślałam, że nie i...nie kupiłam Bukszpany też mi chorują, tylko nieco wolniej łapią chorobę, ale jednak...Już nie mam siły i ochoty ich kropić - będzie co będzie... Pozdrawiam
butterfly 19:34, 22 wrz 2014

Irenko - dziekuje za info o rozplenicy - piękna jest !

Ale nie będzie jej tam gdzie planowałam.... za to mam na nią inne miejsce ze względu na wielkość - nie wiedziałam że ona taka duża
Krys 19:37, 22 wrz 2014

M
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/71/711620/original.JPG[/img]
/quote]

Irenko ślicznie te trawy wyglądają mam jedna taka sztuke,a kiedy szukac siewek ? pozdrawiam
zuza12 19:44, 22 wrz 2014

Witaj Irenko.
Z przyjemnością przemknęłam przez Twój wątek. Piękne trawy naprawdę wprawiają w zachwyt. Ogromna szkoda tych bukszpanów. U mnie na szczęście bukszpany zdrowe. Po deszczach mączniak zaatakował mi jagodę goi i magnolie. Więc widać, że wszędzie choroby atakują co innego. Życzę powodzenia w uzdrawianiu bukszpanów.
Pozdrawiam.
malgorzata_s... 20:43, 22 wrz 2014

Wszystko obejrzałam Bukszpany szok. W dwa dni? Marcinki w tym kolorze fuksjowym niesamowite Trawy bossskie Boziu jak ja chcę Cię zobaczyć i ten Twój uśmiech
Buziaki
zbigniew_gazda 21:11, 22 wrz 2014

Trawy piękne i te szczotki. U mnie dziś zauważyłem że nagle zaczęły żółknąć igły na sosence. Jutro oprysk. Irenko mam podejrzenie ale tylko podejrzenie. Kilka lat temu mówiło się o kwaśnych deszczach znad Czech i Słowacji. Całkiem możliwe że sprawa wróciła. Wiatr teraz przecież od Południa jest.
Kasiek 21:33, 22 wrz 2014

Irenko przyjrzyj sie bukszpanom czy nie maja gdzies pomaranczowych kropek...
Na maczniaka polecam proszek do pieczenia- szybko i sprawnie.
Mala_Mi 22:55, 22 wrz 2014

Milka napisał(a)
Beatko.....ma 3 sztuki, to sa duże trawy, wysokość do 1,5m i szerokość do 2m, musisz dla nich sporo miejsca przeznaczyć, takie rozmiary osiągnęły po 2 latach, ale jestem zachwycona nimi; wczoraj wydałam koleżance piękne wielkie siewki
tu są 3 razem z miskanatmi Ml, które wśród nich świecą

Wstawiłaś to foto 2 razy, a ja jeszcze je zacytuję, bo warto Cudnie jest Takie wooow na maksa I Nawet Dżaga z pieskiem wylądowała na drugim miejscu jako rzecz warta zacytowania

A tym deszczem to mnie zastanawiasz.. u mnie po deszczu... zżółkły wszystkie rh. ale nie wpadłam w panikę, bo tylko stare liście, ale było to nagle.. dosłownie w ciągu 2 dni pożółkły... buksiki odpukać trzymaja sie ...

I melduję, że aby się zobaczyć z Tobą przegonię te 465 km.. mam ekipę.. jadę ... aby teraz nic nieprzewidzianego sie nie wydarzyło... wiesz jak to u mnie jest.
marzena 23:18, 22 wrz 2014

rozplenice cudowne !
ale zupełnie nie rozumiem, co sie stało z bukszpanami...
u mnie czasem ktorys z psów trochę'podleje' i liście brązowieją, ale co u Ciebie sie stało z nimi w takiej ilości ?

Irenko pozdrawiam serdecznie