Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Joaska 15:08, 20 lut 2013

Ja włożyłam gałązki porzeczki do wody i najpierw puściły listki a potem korzonki, wg mnie poczekaj powinny puścić korzonki.
bogumila 15:10, 20 lut 2013

Kilka stronek przerzuciłam...u Ciebie już ciepełko...pąki duże...pozdrawiam.
grazyna 15:18, 20 lut 2013

Irenko - o 21 lutego przeczytałam Daje temu wiarę

Kiedyś, (pewnie znów do tego wrócę) robiłam bukiety na stół z bluszczy: pocięte gałązki wkładałam do wazonu z wodą i tak mi rosły, rosły i fajnie to wyglądało Powiększało się i zawsze zielone, świeżutkie było. Korzeni moc w tej wodzie - gdy włożyłam do ziemi to zmarniało
eliza3 15:32, 20 lut 2013

Irenko, widzę, że wiosnę już masz w wazonikach... Piękne pączki winogronowe, nie mam doświadczenia, ale może się ukorzenią?
Urszulla 15:37, 20 lut 2013

Nie wiem jak z ukorzenianiem winogrona. Ja robiłam jesienią odłogi.
A pomysł z gałązkami fajny, bo wiosnę do domu te liście przyniosą- idę więc pozbierać swoje obcięte i też do wody włożę
Pozdrawiam, foty były ze szkółek
Bogdzia 16:31, 20 lut 2013

Ale u Ciebie tych stron przybywa, wczoraj byłam a tyle do czytania znów mam.Obejrzałam winogrona ale nie znam się na nich więc nie wiem co najpierw powinno byc korzenie czy liscie. Pozdrówka zostawiam.
zbigniew_gazda 16:38, 20 lut 2013

Myślę Irenko że teraz by poobcinać nadmiar śpiących pąków aby przyszłe korzonki mogły wyżywić "górę".
Musi być równowaga pomiędzy listkami a korzeniami.
Milka 17:35, 20 lut 2013

Ja włożyłam gałązki porzeczki do wody i najpierw puściły listki a potem korzonki, wg mnie poczekaj powinny puścić korzonki.

oczywiście poczekam, dla chętnych te winogrona ukorzeniam, to jest 3 sposób, bo 2 poprzednie nie da się podejrzeć, śnieg!
pozdrawiam Joasiu

Kilka stronek przerzuciłam...u Ciebie już ciepełko...pąki duże...pozdrawiam.

Bogusiu, było, bo znowu śnieznie, a że winogrona ruszyły, super, mam co dać dziewczynom

Irenko - o 21 lutego przeczytałam Daje temu wiarę

Kiedyś, (pewnie znów do tego wrócę) robiłam bukiety na stół z bluszczy: pocięte gałązki wkładałam do wazonu z wodą i tak mi rosły, rosły i fajnie to wyglądało Powiększało się i zawsze zielone, świeżutkie było. Korzeni moc w tej wodzie - gdy włożyłam do ziemi to zmarniało

Grażynko, no takiej mysli nie dopuszczam, maja rosnąc!! inaczej paluchem im pogrożę! pozdrawiam

renko, widzę, że wiosnę już masz w wazonikach... Piękne pączki winogronowe, nie mam doświadczenia, ale może się ukorzenią?

ukorzenią sam fakt, że ciachnięte zima i puściły pąki juz cieszy, buziam

Nie wiem jak z ukorzenianiem winogrona. Ja robiłam jesienią odłogi.
A pomysł z gałązkami fajny, bo wiosnę do domu te liście przyniosą- idę więc pozbierać swoje obcięte i też do wody włożę
Pozdrawiam, foty były ze szkółek

odłogi też zrobiłam i ucięte kawałki w ziemię, dobrze ochronione, czas pokaże co mi wyszło
ze szkółek, ale ładne

Ale u Ciebie tych stron przybywa, wczoraj byłam a tyle do czytania znów mam.Obejrzałam winogrona ale nie znam się na nich więc nie wiem co najpierw powinno byc korzenie czy liscie. Pozdrówka zostawiam.

Bożenko, dla ciebie również się ukorzeniają, zobaczymy, ja się też nie znam...ale wierzę w moc natury

Myślę Irenko że teraz by poobcinać nadmiar śpiących pąków aby przyszłe korzonki mogły wyżywić "górę".
Musi być równowaga pomiędzy listkami a korzeniami.

dzięki Zbysiu, właśnie sie zastanawiałam i chyba ciut ciachnę, no zrobie test na jednym i będę widzieć, pozdrawiam
JulkAd 17:50, 20 lut 2013

Irenko wiosennie u Ciebie...chociaż w młodych pędach to widać. U mnie za oknem śnieg raz mocniej raz słabiej, ale non stop sypie. Ja się zapytowuję będzie ona w końcu czy nie?, no ta nasza wiosna oczywiście... Dolny Śląsk to ponoć jedno z najciepleszych miejsc w Polsce, czyż nie?
Mala_Mi 18:14, 20 lut 2013

Oj, było co czytać