Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 21:50, 05 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, dziś poruszyłaś bardzo ważną kwestię ogniska. O ile pamiętam - to ono zaciągnęło Cię na Forum?
I ilości śmieci ogrodowych (dlaczego szkółki nie przyjmują doniczek do zwrotu?).

Acha.. dobrze pamiętasz.. to ognisko mnie przyciągnęło na forum.. chciałam jakoś je zamaskować..... zmian wprowadziłam moc przez ten rok..... a ognisko jak było na widoku .. tak jest ...
barbara_kraj... 22:41, 05 lis 2012

asc napisał(a)

Ania, dziś poruszyłaś bardzo ważną kwestię ogniska. O ile pamiętam - to ono zaciągnęło Cię na Forum?
I ilości śmieci ogrodowych (dlaczego szkółki nie przyjmują doniczek do zwrotu?).

Acha.. dobrze pamiętasz.. to ognisko mnie przyciągnęło na forum.. chciałam jakoś je zamaskować..... zmian wprowadziłam moc przez ten rok..... a ognisko jak było na widoku .. tak jest ...

Właściwy temat po drodze zgubiony))
Mala_Mi 22:49, 05 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Rozmach był, gorzej z wyborem Co to będzie, ale pomożemy wspólnie osiągnąć Ani wspaniały efekt

Po cichu liczę na to
Mala_Mi 22:55, 05 lis 2012

EwaG napisał(a)

Ania, jeszcze jedno: świetnie powiedziałaś, że widok się na czymś kończy i ścieżka dokądś prowadzi. Jak opadły prawie wszystkie liście a ja ganiam z grabiami i taczkami oraz koszami sprinterem po ogrodzie (przed obiadem przechadzka, wyjście z oparów pieca - wygrabiłam 5 arów ), to dopiero dostrzegam klarowność układu komunikacyjnego i punkty oraz osie widokowe. I zastanawiam się, w którą stronę najchętniej spoglądam i na jaką część ogrodu patrzę najchętniej. Widzę krzywizny i niedorobione zakola (to Ty pisałaś u kogoś właśnie o harmonijnych łukach - pod kosiarkę, ja nie koszę, więc nie zawsze mam pojęcie o tych tańcach z kosiarką przy rabatach). Ciekawe.
Powyższe rozważania z okazji 100 na Twoim wątku i dzięki, że można tu zaglądać.

Dołączam się do tych spostrzeżeń/rozważań. Jak ogród jest nagi to nic nie da się ukryć, a jednocześnie widać z czego jest zdudowany. Jak ma kształtne biodra i piersi to ławiej kosić i przyjemniejszy dla oka

Pozdrawiam właścicielkę wątku (bez okazji i z okazją, ale bez kwiatka).

Pszczółka ujęła w słowa moje myśli.... uczesała je....
A Ewa G ..... od razu zrobiła myśli kosmate... no tak kobieta i ogród jak chude to nie zawsze fajne

Wiwat okrągłości
Richie 22:58, 05 lis 2012

Aniu, ja też przesyłam gratulacje i to co lubisz...

Madzenka 23:17, 05 lis 2012

To ja swoją zakładkę tu wstawiam aby mieć pewność, że jestem na bieżąco
Tuliskam
Mala_Mi 23:43, 05 lis 2012

Richie napisał(a)
Aniu, ja też przesyłam gratulacje i to co lubisz...

Dzięki Rysiu... Marzenka ma też zakładkę z obieli... piękna zakładka..
zapowiedziałam M.. że jak przeniesiemy szklarnię .. to tam będzie miejsce dla tego krzewu Szkoda, że tylko sprzedają malutkie sadzonki Nie jestem fanką białych kwiatów..ale hortensje, lilie i obiela.... to biel jest cudna...
ana_art 23:47, 05 lis 2012

też zostawiam zakładkę
viva 01:07, 06 lis 2012

Aniu, zaległości poczytałam, jak zawsze u Ciebie dużo się dzieje, będziesz miała co w głowie układać przez zimę.
A jaką akację wyrzucałaś z ogrodu, mam nadzieję, że nie Frisię, bo tę u mnie chwaliłaś i właśnie została zakupiona
Mala_Mi 09:22, 06 lis 2012

viva napisał(a)
Aniu, zaległości poczytałam, jak zawsze u Ciebie dużo się dzieje, będziesz miała co w głowie układać przez zimę.
A jaką akację wyrzucałaś z ogrodu, mam nadzieję, że nie Frisię, bo tę u mnie chwaliłaś i właśnie została zakupiona

Z braku czasu nie wyrzuciłam jeszcze I chyba zostanie to odłożone na wiosnę..

Frisji nie wyrzucam..za ładna... to ją tak ratowalśmy by się nie połamała pod wpływem śniegu.... to jakaś zwykła robinia tylko o białych kwatach.... jakbym miałą więcej miejsca to bym ją zostawiła, bo wcale nie jest tak zła...tylko rośnie duża.. a ty nie chesz takiej dużej akacji???
Może by ją przewiózł...... jakoś.......