Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 11:34, 06 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Aniu, męczennica w biznesie, to też hitowe określenie
buziam, jak tam lepiej już po ofercie 4 przedgródków?

Z powodu innych rzeczy też 4 w jednym czasie i miejscu (zaczynam pracę w czasoprzestrzeni)...... ten problem odsunęłam na spokojniejszy czas...ale na forum mus zerknąć co chwila.. w końcu mam dwa monitory....
popcorn 11:49, 06 lis 2012

Męczennica w biznesie
Też mam "bonzaja" z jałowca

pozdrawiam!!
Mala_Mi 12:03, 06 lis 2012

Może męczennica, ale za to jaka śliczna...
A to Pszczółce widok berberysków typu Erecta.. te po prawej..
KasiaWB 12:12, 06 lis 2012

Ania, ależ się u Ciebie dzieje baaardzo dynamiczny wątek, cofnęłam się 20 stron wcześniej ) kilka dni i takie zaległości mam
Przede wszystkim zasłużone gratulacje z okazji przekroczenia magicznej setki w drugiej księdze wątku

Wspaniałe projekty przedogródka nie będę głosować, bo to Twój ogród i Tobie ma się podobać, więc myślę, że wybierzesz to co jest Tobie bliskie
Odnośnie sławnej już szklarni jest ładna, moim zdaniem nie szpeci nieśmiało dodam, że może zostawić w tym miejscu co jest, tylko obrócić o 90 stopni? czyli tak aby stała wzdłuż ogrodzenia? wtedy może będzie miejsce na obsadzenie płotu no i samej szklarni dzięki czemu nie będzie widoczna od wejścia ani od ogrodu.... ale to takie moje dumanie mało doświadczonej ogrodniczki ))
Pozdrawiam serdecznie
Milka 13:49, 06 lis 2012

asc napisał(a)

Z powodu innych rzeczy też 4 w jednym czasie i miejscu (zaczynam pracę w czasoprzestrzeni)...... ten problem odsunęłam na spokojniejszy czas...ale na forum mus zerknąć co chwila.. w końcu mam dwa monitory.... [/quot

ja też planuję, myślę...i powoli coś wymyślę;

Bożenka nie wrobiła mnie w spotkanie, napisałam sprostowanie i wyjaśnienie, bo chcę, ale wiesz, że pewne rzeczy mus dopieścić, bo gościom szacunek się należy
Mala_Mi 15:10, 06 lis 2012

KasiaWB napisał(a)

Odnośnie sławnej już szklarni jest ładna, moim zdaniem nie szpeci nieśmiało dodam, że może zostawić w tym miejscu co jest, tylko obrócić o 90 stopni? czyli tak aby stała wzdłuż ogrodzenia? wtedy może będzie miejsce na obsadzenie płotu no i samej szklarni dzięki czemu nie będzie widoczna od wejścia ani od ogrodu.... ale to takie moje dumanie mało doświadczonej ogrodniczki ))
Pozdrawiam serdecznie

Kasiu, dzięki za gratki.. a odnośnie szklarni, obrócenie o 90 stopni spowoduje, że w szklarni słońca wogle nie będzie .. i wtedy mogę zrobić jak radzi Ell obsadzić ją bluszczem i glicynią i trzymać jako schowek na narzędzia

Decyzja już podjęta... jeszcze tylko zrobimy "przymiarkę" jak katalpa zgubi liście.. na ile będzie widoczna z tarasu... Ogród uporządkujemy na tyle, że zrobi się cześć gospodarczą ,czyli sad, warzywnik, szklarnia i ognisko / magazyn w jednym miejscu.... Może nie ładniej, ale logiczniej...
Mala_Mi 15:11, 06 lis 2012

irena_milek napisał(a)

Z powodu innych rzeczy też 4 w jednym czasie i miejscu (zaczynam pracę w czasoprzestrzeni)...... ten problem odsunęłam na spokojniejszy czas...ale na forum mus zerknąć co chwila.. w końcu mam dwa monitory.... [/quot

ja też planuję, myślę...i powoli coś wymyślę;

Bożenka nie wrobiła mnie w spotkanie, napisałam sprostowanie i wyjaśnienie, bo chcę, ale wiesz, że pewne rzeczy mus dopieścić, bo gościom szacunek się należy

I tak się spotkamy na twoich włościach....
Pszczelarnia 15:17, 06 lis 2012

asc napisał(a)

Decyzja już podjęta... jeszcze tylko zrobimy "przymiarkę" jak katalpa zgubi liście.. na ile będzie widoczna z tarasu... Ogród uporządkujemy na tyle, że zrobi się cześć gospodarczą, czyli sad, warzywnik, szklarnia i ognisko / magazyn w jednym miejscu.... Może nie ładniej, ale logiczniej...

Anek, to tak po mojemu. Musi być ład (słowo ład i ład-nie) w przestrzeni. A jak będzie w jednym miejscu, to łatwiej zapanujesz, wysłonisz i ujednolicisz oraz dopieścisz.
Glicynia i bluszcz ...... . To jeszcze dorzuć hortensję pnącą, bo lubisz albo powojnik, bo na pewno nie masz.

Zaglądam, widzę wzniesione Erecty i dumam.
Milka 15:19, 06 lis 2012

wiem, ale będzie zima ale na spotkaniu też będziesz i już czekam, jak mi doradzasz
a co byś nie nudziła się u mnie, choć o to trudno, jakieś narzędzia do pracy dostaniesz

czyli szklarnię dajesz w nowe miejsce?
Mala_Mi 16:47, 06 lis 2012

Szklarnia na 80% idzie w nowe...... i zrobię sobie taki angielski ogródek Może nawet na podwyższonych rabatkach ???? Podoba mi sie... i ja ktu w inspiracjach.. podsypać kamyczkiem pomiędzy na agro..... i posadzić róże wokół.... Po tych inspiracjach coraz bardziej mi ten szalony pomysł sie podoba... Bo nie dość że łąd.. to ład-nie..

Miłka - ja nie posiedzę bezczynnie nawet 10 minut... takie owsiczki w d...

Wnerwiona na kanapki...nagotowałam cały gar czegoś co się nawinie pod rękę i było.... wiec nie pytajcie co gotowałam... w miedzy czasie pobiegłam jakieś erekty i inne sfocić dla Pszczółki... by nie było, że znów wrzucam bez opamiętania..
Trochę już ciemnawo było..ale co tam.. i tu nie miałam gdzie sie odsunąć już do tyłu bo warzywnik przeszkadza, a w kapciach nie chciałam wchodzić w grządki...

I widok z okna.... brzózka , klon i berberys nieerekta.. królują... M właśnie stwierdził.. żąda więcej brzóz w ogrodzie ..