Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:40, 04 lip 2013

Zbysiu - miałam dziś specjalistkę od cięcia... i nie wykorzystałam...oj starzej sie.. jak można było takiego fryzjera nie zaprząc do pracy Tyle co gadałyśmy wszytkie buksiki byłyby pięknie ufryzowane ....

Bogdzia - kot nie mój i nie chcę kota Z powodów nam dobrze znanych ... byłby milusiński do przytargania mi pierwszej zdobyczy z której byłby dumny a w moich oczach urósł by do rangi mordercy.

AgnieszkoW - musisz M uświadomić w modzie ogrodowej i w ekologii Ale na moich areałach i w chaszczach maja tyle domków, że budować już nie muszę I myślę, że Ty też

Irenko - na razie nie mówmy hop... bo wiesz jak to w życiu jest ... nie przejmuj się stronkami, ja też u wszystkich równo jestem w plecy Dziś zasiedziałyśmy się z Olą ,wiec nawet i u siebie już nie posiedzę Wiec musicie wybaczyć, że wyżej postawiłam realne spotkanie od naszych wirtualnych ...

Gierczuś - ty kociara.. wiec kotek może Ci się podobać.. i domek też, bo ogródek masz malutki, więc robale maja mało schowków.

Anna_g - dzięki temu masz odwyk..... i masz czas na ogród

Renia - zapisałam, a teraz nie zgubić zapisków

Reszcie odmachuję i wracam do pracy
M wyszedł pryskać na komary, wszyscy sąsiedzi też dziś pryskają, robimy akcję o zakresie globalnym Synuś też potwierdził, że po oprysku jest ich dużo mniej..... a ja jutro wam powiem czy pomogło...
Kindzia 20:41, 04 lip 2013

asc napisał(a)

Ostróżki przytnij, to co zdycha też...... wykop to wszytko z bryłą ziemi...niech obeschną, jeżeli są jeszcze w wodzie. Wsadź do doniczki , podlej topsinem, a potem previcurem lub na odwrót.. co 7 dni.. Podlej bez różnicy czy w doniczki wsadzisz by przeschły korzenie i sie przewentylowały czy w gruncie.
Odżyją.. to silne rośliny, co najwyżej kwitnienie będzie do niczego..

Dalej optuję byś zrobiła podwyższona rabatę.. bo co roku będziesz miała powtórke z rozrywki...

Wszystko wiem Aniu o tym podwyższeniu, ale..zresztą u siebie Julci już pisałam.

Spróbuję je reanimować, nie pomyślałam o previcurze (uratował rodusia, zresztą dzięki Tobie)...topsinu nie mam, ale coś innego na grzyba na pewno. Nie wpadłam na to żeby obciąć!

Nie stoją w wodzie, ale ziemia tam wilgotna jeszcze, chyba w gruncie zostawię...obchlastam, psiknę, a może się uda

Dzięki Aniu
Mala_Mi 20:43, 04 lip 2013

leon60 napisał(a)
Aniu melduję, że cała i zdrowa dotarłam a kwiatuchy posadzone
Dziękuję za przemile spędzone popołudnie (aż mi głupio że tyle czasu Ci zabrałam...) możliwość obejrzenia pięknego ogrodu, wyborowe towarzystwo i kwiatuchy
Pozdrów chłopaków wszystkich trzech a jednego podrap za uszkiem
Buziaki :***

Właśnie skarżyłam sie, że tyle czasu ZMARNOWANE... w wystarczyło wziąć nożyce w ręce.......

I melduję, że nasza Ola ładniejsza niż na awatarku Ładne te nasze ogrodniczki

Szybka jesteś Zapraszam Drogę już znasz

Wiec podrapię jednego za uszkiem i pracuję nad wycinką.. może to drapanie pomoże
leon60 20:57, 04 lip 2013

asc napisał(a)
Zbysiu - miałam dziś specjalistkę od cięcia... i nie wykorzystałam...oj starzej sie.. jak można było takiego fryzjera nie zaprząc do pracy Tyle co gadałyśmy wszytkie buksiki byłyby pięknie ufryzowane ....

Nic straconego Aniu
leon60 20:58, 04 lip 2013

asc napisał(a)

Wiec podrapię jednego za uszkiem i pracuję nad wycinką.. może to drapanie pomoże

myślę, że się w końcu ugnie
Mala_Mi 21:01, 04 lip 2013

Melduję, że po oprysku... ugryzł mnie tylko jeden a chodziła dość skąpo ubrana I łaziłam po najgorszych krzakach 15 minut i tylko jeden....

Ola.... Jednego podrapałam...... w Twoim imieniu, ale stwierdził, że to może o młodszego chodziło
leon60 21:23, 04 lip 2013

asc napisał(a)
Melduję, że po oprysku... ugryzł mnie tylko jeden a chodziła dość skąpo ubrana I łaziłam po najgorszych krzakach 15 minut i tylko jeden....

Ola.... Jednego podrapałam...... w Twoim imieniu, ale stwierdził, że to może o młodszego chodziło

Dobrze wiedzieć, musze i ja oprys zastosować bo przy sadzeniu nie szło wytrzymać...
O starszego chodziło choć młodszy też fajny
Kindzia 21:32, 04 lip 2013

U nas pryskaliśmy, ale nie kompleksowo wsiowo i słaby efekt był...trza sąsiadów skrzyknąć...
JulkAd 21:34, 04 lip 2013

Ania czym pryskałaś? U mnie bros pomógł do pierwszych opadów
Mala_Mi 21:48, 04 lip 2013

JulkAd napisał(a)
Ania czym pryskałaś? U mnie bros pomógł do pierwszych opadów

EXPEL a - sąsiedzi nie wiem czym

To preparaty kontaktowe, więc nie ma złudzeń, że po deszczu przylecą następne.... ale pisze, że opakowanie wystarcza na 160m2.. w naszym spalinowym zużyliśmy tylko pół opakowania na ogród Wiec po deszczu znów polecimy.... Cholery wytłukę.

TheMagda - pamiętam.. ale czasu brak ...

Jutro może wrzucę moja rabatę do przeróbki...ale na podstawie projektów Danusi ... zrobię miszung z 4 projektów.. czyli z tego co mam, w myśl zasady, że jak się nie ma co sie lubi to sie lubi co się ma. .... Ola też stwierdziła, że nie będzie to złe I uznaję, że wizyta byłą owocna i udana Nawet jak baksiki dalej hipisowskie