Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

MarekW 22:37, 06 lis 2012

Martek napisał(a)

Miło powspominać było super

Tak Marku było super i taka wolna amerykanka,że szok Luz totalny,spa za darmo,atmosfera całkiem szlafrokowa i miła.
To taki jeden z dni o którym można powiedzieć,że miało się szczęście w nim uczestniczyć.
Marku nalewki Ci nie zapomnę

Zgadzam się w 100 % pełny luz i atmosfera nie do zapomnienia, a co do nalewki to już następna tura się robi choć derenia w tym roku to malutko było. Ale jak Ania zrobi jeszzcze kiedyś zjazd to przywiozę znowu
viva 22:44, 06 lis 2012

asc napisał(a)

Aniu, zaległości poczytałam, jak zawsze u Ciebie dużo się dzieje, będziesz miała co w głowie układać przez zimę.
A jaką akację wyrzucałaś z ogrodu, mam nadzieję, że nie Frisię, bo tę u mnie chwaliłaś i właśnie została zakupiona

Z braku czasu nie wyrzuciłam jeszcze I chyba zostanie to odłożone na wiosnę..

Frisji nie wyrzucam..za ładna... to ją tak ratowalśmy by się nie połamała pod wpływem śniegu.... to jakaś zwykła robinia tylko o białych kwatach.... jakbym miałą więcej miejsca to bym ją zostawiła, bo wcale nie jest tak zła...tylko rośnie duża.. a ty nie chesz takiej dużej akacji???
Może by ją przewiózł...... jakoś.......

Aniu, dziękuję, pewnie dałoby radę przewieźć ale i ja już nie mam miejsca na takie duże drzewa. Tam gdzie mogłabym posadzić jest teren podmokły, akacja chyba nie będzie rosła.
viva 22:48, 06 lis 2012

asc napisał(a)
Może męczennica, ale za to jaka śliczna...
A to Pszczółce widok berberysków typu Erecta.. te po prawej..

Po alejce pospacerowałam, choć jesienna wspomnienia letnie (od lata), ale w sercu gorące

Aniu Twój berberys to raczej Red Pilar, Erecta wybarwia się na pomarańczowo
barbara_kraj... 22:58, 06 lis 2012

asc napisał(a)
Jeszcze myśle.. i jednak tego fragmentu pod szklarnię nie przeznaczę....

Takiego widoku pozbyć się w żaden sposób nie należy! ja tu na szklarnię miejsca nie widzę. Wychodzi na to, że powinna zostać tam, gdzie jest, tylko otoczenie poprawić, znaczy się dopasować
marzena 23:05, 06 lis 2012

plany, projekty, przyszłe zmiany...

ale widzę i miłe wspomnienia ...
naleweczka Marka była świetna, próbowałam, smakowałam...ale ciasteczka z jabłuszkami też

dorzucę fotkę ze spotkania u Ani ( jeszcze niepublikowaną )- też z Anią...

Pszczelarnia 23:11, 06 lis 2012

ell napisał(a)

Ania, że ja gamoń przestrzenny to wiesz, która szklarnia już jest a która w planach Ell?

Wiesz, żeby wstawić szafę trzeba przesunąć wersalkę - ale to nie ja wymyśliłam (cytuję z pamięci).
agniecha973 23:19, 06 lis 2012

Ja to rozumiem tak: nowa szklarnia to ta na szaro, ale Ania wstawiła zdjęcie rabaty, na której Ell umieściła tą szarą szklarnię na tym rysunku. Dla mnie to jest bez sensu niszczyć tak piękne nasadzenia i zgadzam się z Anią, ta wersja jest nie do przeforsowania.
No zobaczcie, czy warto niszczyć to (szklarnia miałaby stać na miejscu rabaty po prawej):
asc napisał(a)
Jeszcze myśle.. i jednak tego fragmentu pod szklarnię nie przeznaczę....

Mi osobiście bardzo podoba się pomysł z przeniesieniem części gospodarczej w jedno miejsce. A zaprojektowanie warzywnika na angielską nutę będzie super!
Pszczelarnia 23:25, 06 lis 2012

Czyli wersja Ell jest czymś innym niż opcja angielsko-gospodarcza - jak rozumiem?
mira 23:25, 06 lis 2012

monteverde napisał(a)
Aniu szklarnia musi stać na słońcu, pomyśl i na pewno miejsce dobre dla niej znajdziesz, a po za tym to taką szklarnia można się chwalić jechaliśmy b/ dokumentów

jestem zagubiona co ze szklarnią ale poczekam z tydzień i zapytam
jednak chciałam się dorzucić, ze zdaniem, że szklarnia to duma hehe, w angielskich chyba nie zasłaniają - sobie jest i tyle bo to może mózg ogrodu czy ja wiem.....
agniecha973 23:27, 06 lis 2012

Wg mnie inna. Nowe miejsce ma być gdzieś po prawej stronie tego planu, on jest ucięty. Mam nadzieję, że nie mieszam.