Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

agniecha973 23:28, 06 lis 2012

Ja też uważam, że ona nie musi być specjalnie zasłonięta, ale uporządkowanie przestrzeni w wymyślony przez Anię sposób podoba mi się, ma sens i dużo logicznych uzasadnień.
Pszczelarnia 23:33, 06 lis 2012

Acha, dziękuję Agniecho. Czyli nie zniszczymy tej rabaty a szklarnię przestawimy w inne miejsce?

Mala_Mi 00:00, 07 lis 2012

Tak Pszczółeczko..tak.... Agnieszka.. rozumie co mi chodzi,..... chcę gospodarcze rzeczy przenieść w jedno miejsce... szklarnie, warzywnik, sad, a wokół domu zrobić ogród ozdobny

Czyli gospodarcze rzeczy w kąt w którym najrzadziej bywam i najdalej od domu..... w dodatku tam ma zbiórkę rożnych wyciętych badyli do suszenia i utylizacji... wszystko w jedno miejsce... A że gospodarcze w dużym ogrodzie też musi być..wiec gdzieś musi być i już.. nie wszystko jest piękne... ale rabata bylinowa czyli wsiowa też jest okropna zimą i w okresach takich jak teraz..... Wiec połączenie (zbliżenie ze sobą) warzywniaka z rabatą wsiową.. a`la styl angielski.. róże już tam są.. powinno grać...
Marzą mi sie taki rabaty w deseczkach i ścieżki wyłożone czymś by nie trzeba było ich pielić....
No i tam ogród dostanie trochę słońca..bo tu go nie ma...
Natomiast brakuje mi w ogrodzie miejsca w cieniu.. pomyślałam że wtedy tam gdzie warzywniak.. będzie idealne miejsce na zacieniony zakątek.. siąść w upale w cieniu.. i można nawet grila tam by ustawić.
Po Pszczółkowemu tworzę szkielet...
Pszczółko dla Ciebie jeszcze raz...
Tam w oddali będzie warzywnik..... szklarnia schowana za choinkami pod płotem
agniecha973 00:12, 07 lis 2012

Ania, to jeszcze plan całości przypomnij
marzena 00:15, 07 lis 2012

a to mnie zdziwiłaś, że w tym miejscu...myślałam, że będzie to wszystko jednak koło już postawionej szklarni...
wiunia 00:17, 07 lis 2012

Oj, dzieje się u Ciebie Aniu, dzieje , a wiosną co to będzie ?!
Martek 00:18, 07 lis 2012

Czyli warzywa i szklarnia najdą się na części wiejskiej z płotkiem i będzie git ?
Martek 00:22, 07 lis 2012

Mam tylko jedno zdjęcie warzywniaka i szklarni .Bardziej rzuca się szklarnia w oczy w tym miejscu niż prawdopodobnie będzie w nowym.

A tu ma być nowe miejsce i powiew wsi angielskiej jak rozumiem.Bo ja tych szkiców to nie pojmuję ,muszę mieć obraz jak krowa na miedzy

Pszczelarnia 00:23, 07 lis 2012

A to dobrze argumentujesz. Przenosiny trza urządzić. Rozumiem. Ścieżki można odeskować i wióry drzewne.
Secred Kitchen Garden.
Edit: ładny ten warzywnik.

Mala_Mi 00:27, 07 lis 2012

Sąsiedzi mają od mojej strony cześć gospodarczą.. i muszą gdzieś ją mieć.... jest porządek w obejściu... są kurki i mi to nie przeszkadza wcale... ale będzie ładniej jak zasłonięte te części gospodarcze... i w żaden sposób nie mogę tego zrobić z powodu szklarni w tym miejscu... kombinowaliśmy na rożne sposoby....
Propozycja Ell ma jeszcze jedna wadę... mamy z sąsiadami zostawione prześwity i widoki w miejscu takim gdzie nasze ogrody sie łączą optycznie i sprawiają wrażenie, że jest on większy.... i nie mogę sąsiadom zepsuć widoku W końcu dzięki nim mam tę działkę.... to oni nas przekonali by kupić wszystko.. jakby nie to gniotłabym się na 10 arach.. innej upatrzonej działki..
Tę część chcę zasłonić i tym sposobem tu ogród nabierze takiego fajnego kształtu (foto sprzed nasadzeń..... bo tak widać... )