Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

eliza3 19:28, 08 lip 2013

Aniu, ależ Ty pracowita jesteś i jaka zdolna... Skąd Ty tę energię czerpiesz?
Podziwiam, buziam i czekam na kwiat lotosu, już jeden efektowny efekt widziałam, teraz czekam na drugi...
Mala_Mi 19:53, 08 lip 2013

Konstancja - dziękuję za uznanie, ale do perfekcji to daleko...wystarczy popatrzeć na kulki i takie tam wycinanki Danusi czy Oli i innych mistrzyń i mistrzów nożyczek..... ale uczę się, odważyłam sie, a to już duuuuużo

Karola - trening czyni mistrza.. inaczej jak to mówią tylko gawędziasz erotoman

Leonku - pochwała z twoich ust.. to duża pochwała... ale ... jestem na dobrej drodze.. mam nadzieję, że nie tylko jak dziś.... ale o tym potem..... humor mam pod psem.. nie dość, że poniedziałek to.... ale o tym potem.

AgnieszkaW - post dotarł, nawet wczoraj.... ale walczyłam z czasem i innymi obowiązkami wiec Forum musiało poczekać.. zaraz też zwiewam.. siedzę z zegarkiem w ręku...

Sebuś - komplemenciarz, ale chociaż tym razem od faceta

Jola - widziałam Twoja jeżówkę... nawet koło tej nie leżała, ale też ładna .... na szczęście w naszych ogrodach komponujemy rośliny które sie podobają, a nie które konweniują Da się przeżyć takie wpadki I okazja kupić kolejną, tę właściwą

Ewa - pacjent w dobrym zdrowiu Dobra opieka medyczna czyni cuda.. ja moszę zaopiekować sie różami, bo mi zielone glisty oblazły znów i plamki na liściach sie pojawiły... ale to jutro.. dziś nie mam czasu Słaba ze mnie pielęgniarka

Mala_Mi 19:55, 08 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jak M mógł takie rzeczy powiedzieć!!! Buuuu niedobry!!! Piekne kulki!!! A variegata kiedy będziesz strzyc?
Muszę sobie takie nozyce kupic.
Gdy mam uformowane już bukszpany i przycinam tylko miękkie końcówki to idelane (lekkie i wygodne ) są te owcze ze sklepu Danusi.

No właśnie jak mógł i jak śmiał...... jeszcze stwierdził, że może zajączek jaki ze środka wyskoczy....
A resztę będę ciąć jak będę mieć czas..... zresztą u mnie tak ze wszystkim...... owcze kupiłam i czekam
Mala_Mi 19:58, 08 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

Ty nie czekaj bo one są od czwartku.

Natychmiast jeszcze wczoraj je zakupiłam i czekam Zdziwiłam sie ceną ,bo myślałam ,że będą drogie , a tu cena normalnych nożyc... i protestuję rękawiczek w moim rozmiarze nie ma
A kiedy sobie fundnę nożyce do przycinania wąsów w trawniku.... ma ktoś te nożyce.. długo działają, dobrze tną, czy tępią sie szybko (na krawędziach zawsze jakiś piasek sie znajdzie.. i mi szkoda tych elektrycznych, bo sie sakramencko szybko tępią), dają sie ostrzyć??? ...
AgnieszkaW 20:05, 08 lip 2013

asc napisał(a)

Natychmiast jeszcze wczoraj je zakupiłam i czekam Zdziwiłam sie ceną ,bo myślałam ,że będą drogie , a tu cena normalnych nożyc... i protestuję rękawiczek w moim rozmiarze nie ma
A kiedy sobie fundnę nożyce do przycinania wąsów w trawniku.... ma ktoś te nożyce.. długo działają, dobrze tną, czy tępią sie szybko (na krawędziach zawsze jakiś piasek sie znajdzie.. i mi szkoda tych elektrycznych, bo sie sakramencko szybko tępią), dają sie ostrzyć??? ...

No ja też chyba muszę zakupić sobie te nożyce do wąsów z trawy i będe podglądać, co inni o nich napiszą.
Mala_Mi 20:13, 08 lip 2013

Bogdzia niespodzianki nie ma.. bo pupa blada ze mnie, ale jestem zła na siebie .. jak diabli...a tak sie fajnie dzień zaczął ...

Justyna - ty mnie nie przeceniaj... jajko to ja mogę zrobić ale sadzone i w moim wydaniu.. zawsze sadzone są rozlazłe Ale idea mi sie podoba.. potrenuje na jakim jałocu, mam jednego do opacholenia Będzie to królik doświadczalny

Magda70 - Jedyne jakie sie dało kupić i jakoś wyglądały jakościowo... bo wiem, że byle jakich nożyc czy sekatorów nie warto kupować.... bo to szmelc i pieniądze w błocie ..

Basiu, ale i tak stwierdziłam, że najłatwiej by mi było ciąć prostopadłościany..... jakoś mam kłopot z cyrklem w oku.... uwiera

Beatko - promienny uśmiech zawsze z rozkoszą oglądam Możesz nic nie pisać tylko pokazuj swój uśmiech...... dziś sie postarałam i postów nie natłukłam Dziś tłukłam kilometry..... Guuupi GPS... a ja dałam sie wyrolować, bo skrótów mi się zachciało

Irenko - trochę jajowate to one są Ale ja lubię jak wesoło, wiec jaja mogą być i z buksików
Jeżówek nie będę przenosić tylko liliowce.... bo rzucają sie pod koła kosiarki.. i M sie denerwuje Nie mam pojęcia co zamiast liliowców.... bo te liliowce bardzo mi tu pasowały.... ale tak sie zastanawiam, że może niskie liliowce posadzę Mam trochę tej Stella coś tam, kupiłam 2 kolory innych niskich....... może jeszcze dokupię.. i będzie dalej tak samo tylko niżej
I drugi powód do przeniesienia liliowców, to to, że rabata jest podniesiona, z tyłu są jodły i liliowce maja tu za sucho...... muszę obniżyć rabatę niech trochę wody spływa do nich, a nie odpływa.

Ania DS - muszę do Ciebie w sprawie różyczek.. i pooglądać różyczki.... kupiłam te owcze... jak przyjdą ,a od Danusi przesyłki przychodzą błyskawicznie, to dam ci znać którymi lepiej Sekatorem cięłam rok temu, to był mój pierwszy raz... to byłą masakra, bonzaje też sekatorkiem cięłam.... a takim do bukszpanu (pisze na nich że są do bukszpanów ) to zupełnie inne ciecie.... to jak jazda rowerem do mercedesa
gierczusia 20:14, 08 lip 2013

A cóż tu jakowaś akcja kupowanie ..??... Co ja znów przegapiłam ??
gierczusia 20:18, 08 lip 2013

Nooo , doczytałam... .. Nożyczki dla baranów .. Już kumam .. A one rzeczywiście Fantastiko są ??
Mala_Mi 20:23, 08 lip 2013

AgnieszkaW - w takim razie czekamy na opinie praktyczne, może ktoś coś napisze na ich temat... Finka widziałam w Mai, że cięła takimi.. trzeba do niej uderzyć z pytaniem..

Pszczółko - doszłam do wniosku, że mi muszą wszystkie kolory pasować, bo inaczej sie u mnie nie da... wiec jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma... postanowiłam nie walczyć z kolorami..... owszem będę sie starać, ale ..... to nie jest już priorytet... ale tojesć zółtą z za żylistka wyrzucę.. tu nie strawie tego połączenia nigdy

Marzenka - u Mariusza też się odsiedziałam, ale niestety w poniedziałki trzeba już pracować pełna parą ..... . Jestem ciekawa tych lilii. nie mogłaś mi ich wstawić u mnie... Jak zajrzę do jednego wątku, to zajrzę do następnego.. i jutro mnie zatłuką w robocie, a ja zaliczę nockę ...

Eliza3 - chodzę na duracelki Jak różowe króliczki

Gierczuś - kupiłam owcze nożyce do buksików ...... bo owiec nie mam.... i miałam kupić....... grrrr ale jestem wściekła..

Mala_Mi 20:33, 08 lip 2013

Dziś miałam wizytę służbowa koło Mariusza, wiec wpadłam z wizytą obejrzeć postępy prac.... i stwierdzam, że na Duracellki to chodzi Mariusz..... chłop z powodu Forum sie zaorze na śmierć.. posuwa z robotami w ogrodzie, że szok...... ale fotek nie ma.. bo w pół roboty się nie pokazuje

Mogę pokazać część liliowców Mariusza....... aż kazałam sobie zrobić foto... cudne są, a te o długich płatkach żółte.. no wymiękam przy nich... czekam, aż sie rozrosną i pojadę sępić Mariusz.. stoję w kolejce do nadwyżki pierwsza, poczekam i 5 lat.... .... albo zdradź gdzie takie można kupić ..... i broń Boziu nie próbuj tego dzielić i rozdawać póki nie rozrośnie sie w wielka kępę... bo pobiję ... .. Wielkość kata do księgi rekordów

A to łączka liliowcowa Miód malina.... Aż poprosiłam o zdjęcie