Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

barbara_kraj... 23:17, 29 lis 2013

A ja z dokarmianiem czekam
U działkowej sąsiadki cala aronia jeszcze w owocach stoi!
Celina 23:28, 29 lis 2013

Gdzieś doczytałam ,że Ty wodnik jesteś To tak jak moje Budrysy
Madzenka 23:47, 29 lis 2013

Aniu czyżbyś się ćwiczyła w wierszykowaniu dla wnusia? Pieknie Ci to wychodzi
Mala_Mi 09:28, 30 lis 2013

Basiu - jak przyjdzie śnieg i mróź to i aronia cała pójdzie.. zauważyłam, że berberysy, jarzębina, aronia.. są zjadane dopiero jak dobrze sie przemrożą.. pierwsza idzie jarzębina, bo ją kwiczoły zjadają... potem aronia, a na końcu jest zjadany berberys... Nie wiem dlaczego w takiej kolejnosci, ale tak jest.. berberysy są zjadane na koniec zimy... Jak dawaliśmy jabłka kwiczołom i kosom, bo to one głównie je jedzą.. to takich świeżych nie jedli, ale jak się zamroziło, potem odmroziło i jeszcze raz zamroziło, to wyjadają do samej skórki Może to samo dotyczy aronii, że takie są smaczniejsze. Albo ptaki nie głupie i wiedzą, ze lepiej to zostawić na czarna godzinę. Zresztą jak jest dodatnia temperatura.. to ptaków nie ma.. zawieszony karmnik ze słonecznikiem wczoraj.. do teraz jest pełny.. i ptaków przy nim nie ma.. 2 sikorki tylko widzę. Ale jak przychodzi mróz, to tego karmnika do 7 rano by już nie było... i musiałbym uzupełniać. To tyle z obserwacji..

Madżen - na wątkach wieje "nuda", to chociaż próbowałam coś sklecić by było weselej..
Mala_Mi 09:38, 30 lis 2013

Celina - Wodnik jestem.. Wodnik to indywidualista, taki kot co łazi własnymi ścieżkami.. i chyba coś w tym jest..

kachat - karmnik ma być w miejscu gdzie w razie zagrożenia ptaki mogą sie schować.. ustawiony na środku np trawnika.. będzie psuty.. tylko desperaci przylecą.. ale jak obok jest jakie drzewo czy krzew, to będą zachwycone.. One poza tym na gałązkach obok stoją w kolejce do karmnika.. jak nie ma miejsca to czekają.. Najbardziej kulturalne są sikorki, bo one biorą jedno ziarenko i odlatują.

Dzidka - rozumek one maja duży, tylko główki małe

Agata - ja stara baba i też mam radochę Ociepliło sie i dziś nie ma już chyba mrozu.. bo karmniki puste...

Bogdzia - ani chybi idzie zima, bo ptaki pokazujemy. Narzekasz ile razy mona t samo pokazywać.. a ja sie zastanawiam ile można sie gapić na to samo i dalej cieszy
AgnieszkaW 09:41, 30 lis 2013

Gwarno u Ciebie Aniu i wesoło przy karmniku, ja jeszcze nie dokarmiam. Pozdrowienia i buziaki zostawiam
Kindzia 09:54, 30 lis 2013

Dobrze, że u Ciebie też ptaszki...uczę się rozróżniania.
Wodniki to ciężki orzech do zgryzienia...z takim jednym żyję już 30-ty rok...i jeszcze dwa małe mi się w międzyczasie ulęgły...
Madzenka 10:29, 30 lis 2013

Aniu dzisiaj u mnie nie będzie nudy, dekorację przed domem zmieniam
Ah nabrałam wigoru bo kończy się wstrętny listopad i zaczyna cudowny grudzień Kocham grudzień od zawsze. M dzisiaj lampki na domu wiesza i jest wodnikiem
paniprzyroda 18:25, 30 lis 2013

Mój M też Wodnik i zawsze ma swoje własne zdanie...
kasiek 19:03, 30 lis 2013

Ale masz fajne widoki na ta ptaszarnie
A kota masz?