Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Agacia 22:22, 21 lut 2014

Zgłupiałam! Nie poznaję nicka, nie poznaję avatara! Tylko ilość postów, turboenergia i przebłyski na zdjęciach pozostawiają mnie przy nadziei, że to wątek Ani, nieustraszonego ogrodnika! Mimo Woli!! Co się stało?

?!?!?

baraga1904 22:25, 21 lut 2014

...qurka...nie mam jeszcze takich krokusów, u mnie tak za dwa dni dopiero...
Mala_Mi 22:28, 21 lut 2014

Gdybyście nie zaglądali, to ja bym nie pokazywała i nie pisała... wina jest obopólna, że tyle postów

A teraz grzecznie odpowiadam...

Hanuś - ale jeszcze na pół gwizdka działamy Byłam przed chwilą u Ciebie I nic nie będę sadzić na cebulkach (to w kwestii wpisu u Ciebie).. bo potem otaczają je róże.. są bezpieczne.. jak za żywopłotem cierniowym

Bogdzia - ja staram sie u Ciebie też.... poparzyłam u Ciebie na porównanie zeszłego roku i tego.. i okazuje sie, ze rok temu też w ten sam dzień wysiałam werbenę i sałatę.. czyli muszę zapisać, że sałatę mam siać na początku stycznia.. bo teraz to za późno Ale oczar zaczynał kwitnąć też teraz

To mój rok temu

Mala_Mi 22:41, 21 lut 2014

Madżen - że uporządkujesz ogród nie mam najmniejszych wątpliwości.. z Twoim przyspieszeniem.. to i mój byś uporządkowała... prognoza na 10 dni zapowiada plus.. i dziś chyba miała być ostatnia noc z przymrozkiem.. na 10 dni

Grażynka - te kapciowanie to przekleństwo bo wszystkie kapcie ciągle do prania.. ale latem latam boso Nogi łatwiej sie pierze
Rok temu taki stan krokusów miałam 12 marca... czyli 3 tygodnie później... ale spadł śnieg..... i kępa krokusowa pokazała swoje piękno dopiero 10 kwietnia.. na miesiąc krokusy zatrzymały sie w rozwoju
Tak było 10 kwietnia 2013

w roku 2012 .. tak było 20 marca...

w 2011... 21 marca..

w roku 2010 - 26 marca

a w 2009 rabaty jeszcze nie było
ka1sia 22:50, 21 lut 2014

Anek, teraz jak oglądam Twój ogród, to micha mi się cieszy, że to wszystko widzialam na żywo
A ja tam bylam.... hurrraaaaa!
Gabrysia_ 22:53, 21 lut 2014

Ale dokumentacja,fajnie tak datami zapisywać dla potomnych
...pozdrawiam wiosennie
Mala_Mi 22:56, 21 lut 2014

Danusia - cierpliwości.... jak kiełki są to i kwiatki będą.. u mnie kwitną tylko tam gdzie dużo słońca Czyli wszystkie na wystawie południowej...

Ciocia Małgos - Te żółte krokusy to krokus złoty (złocisty) odmiany 'Saturnus', łac. Crocus chrysanthus "Saturnus'. Chyba też botaniczne..

Aniu - zaraz zerknę, jak mnie chłop z kompa nie wyrzuci ..

Magda - poleziemy na ogrody .. i będzie spokój Mam przymusowy urlop.. wiec trochę się naprodukuje

Aniu wiewiórka - nie bojaj się... nie biję I nie ma obowiązku bycia na bieżąco .. Ale na ulubionych wątkach lubię wiedzieć co sie dzieje i czytam wszytko

Agata - nie chciałam nic mówić .... ale tylko delikatnie uprzedzam Bo ta akacja to nie te twoje akcje.. byłe akacje...

Kasiu WB - myślami Cie ściągnęłam.. bo tak sobie myślę u kogo dano nie byłam.. a chciałabym, tylko szukać wątku mi sie nie chce Wchodzę najczęściej z powiadomień ,albo rewizyta
Anetka - ja jutro troszkę też .. tak jak Hanusia... i sobie o Was pomyślę

Kasia - ale jeszcze krokusy sie leniły.... gościa witać nie chciały ... i widziałaś mój bałagan, ale ja lajtowo...

Agnieszka - 2 dni Ci zleci na porządkach.. i zaskoczą krokusiki Bardziej czekane, bardziej cieszą ..

Agacia - ooooo kogo ja widzę..... myślałam, że już przepadłaś na amen... A z nikiem to długa historia.... ale tak jest lepiej A jak zmiany na lepiej to pożądane i wskazane

Jutro poszwendam sie u Was.... bo mój dom idzie spać... a klepanie w klawiaturę budzi wszystkich
Mala_Mi 23:01, 21 lut 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Ale dokumentacja,fajnie tak datami zapisywać dla potomnych
...pozdrawiam wiosennie

Gabrysia zdjęcia mam poukładane w folderach datami, chronologicznie

I dla tych co płaczą, że krokusy u nich nie kwitną.. to nie narzekać... np 2010 rok tak było..

Zawsze może być gorzej np tak to tragicznie
ka1sia 23:03, 21 lut 2014

Anuś, nam się Twój "bałagan" bardzo podobał, serio krokusków troszkę było , nie to, co u mnie ... zero wiosny
Madzenka 23:22, 21 lut 2014

Uwielbiam te porównania z kilku lat u ciebie. Krokusy dają czadu!

I czytałam 150 powodów do placzu