Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 06:58, 09 kwi 2014

Aniu czy to miejsce, w ktorym wypoczywa Misiek to nasloneczniona rabata? Bo mój tytus leży albo siedzi na nagrzanej słońcem kostce przed garażem lub tarasie ciekawe czy psy sobie znajdują takie miejsce z powodu ciepła czy jakiś innych fluidów, ktorych my nie wyczuwamy?
Mala_Mi 09:50, 09 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aniu czy to miejsce, w ktorym wypoczywa Misiek to nasloneczniona rabata? Bo mój tytus leży albo siedzi na nagrzanej słońcem kostce przed garażem lub tarasie ciekawe czy psy sobie znajdują takie miejsce z powodu ciepła czy jakiś innych fluidów, ktorych my nie wyczuwamy?

Marzenka... to miejsce od północnej strony... tu mój misiek ma najchłodniej... z jego futrem ucieka od słoneczka.. Mało tego kopie na tej rabacie głęboki dół, aby zakopać sie w chłodnej ziemi.. Teraz dół zasypałam ziemią z doniczek i donic i inną.... jak tylko sie ociepli, znów tam będzie kopalnia głębinowa
Jak Twoje wisienki.. moje zaczynają.. szkoda, że pogoda deszczowa

Tusiala 10:44, 09 kwi 2014

I jak walka?
O kółko ja się pytałam, dzięki Wydawało mi się, że właśnie tak trzeba ale pomyślałam, że może Ty Aniu masz na to inny patent
Mala_Mi 12:13, 09 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
I jak walka?
O kółko ja się pytałam, dzięki Wydawało mi się, że właśnie tak trzeba ale pomyślałam, że może Ty Aniu masz na to inny patent

Ten patent jest najlepszy I zawsze będzie kółko

A kocimiętki.. denerwują może czasami w ogrodzie, ale już zaczynają kwitnąc
Mala_Mi 12:16, 09 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)
u mnie już pada więc jutro fajrant a co tu powstaje? jakiś placyk na ławeczkę?

W ciągu pół godziny doszło i do mnie .. ale dobrze, bo podlewa nicienie i.. nawóz rozsiany na trawniku

Przesadzony różanecznik Elite.. nie powala na kolana, ale żyje... za rok da czadu Posadziłąm tak idiotycznie, że dziw, że nie padł......

A nowo kupiony do towarzystwa (jako zapasowy, bo myślałam , że pierwszy padnie) jeszcze w pąkach..

Lubię je bo pierwsze kwitną..
Mala_Mi 12:18, 09 kwi 2014

Rench napisał(a)

Daj im zakwitnąć,nie bądź zołza

Rozkwitły.... przynajmniej część.... i są do du..y
Te insektowe też jakieś mizerne i malutkie... jednak kupiona duża cebula.. daje duże kwiaty, a to .. drugi sort.
To kupiona mieszanka pełnych ale w normalnym sklepie... rosną w jednym miejscu 4 rok.. i jakie dorodne..

Rench 12:25, 09 kwi 2014

Moje angeliki tez miały nie za wielkie cebule,zobaczymy co z nich wyrośnie, póki co jeszcze nawet pączków nie mają.
Mala_Mi 12:40, 09 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Trawniczka przybędzie? To się eM ucieszy!
Podejrzewam jednak, że TY teren zaanektujesz

Basiu... trawniczka znów ubyło... będą piwonie
Wykopałam krokusy z trawnika, bo ta trawa potem do czerwca mnie denerwowała.. i rabata też denerwowała i jak trawy sie rozrosły to nie było już możliwości na siedzenie..

I akant wchodził na trawnik..... teraz przestawiłam ławkę i poszerzyłam rabatę.. .. i jak sie rozpogodzi to pomyślę co z tym teraz zrobić i jak to poprzesadzać Muzę akanta jakoś ruszyć, bo będzie atakował ławkę. A z drugiej strony i tak sie siedzi na niej co najwyżej do foto

Mala_Mi 12:50, 09 kwi 2014

I tu największy bałagan.... wszytko rośnie nie tak jak trzeba.. ale choinek mi szkoda.. ich sie nie da już przesadzić..
Jak lilie przekwitną, to też ta lewa część będzie rozwalona.. na razie rozwaliłam prawą część.

Pod siatką rosły pęcherznice.. wielkie na ponad 2 metry.. zagłuszały jodły.. skróciłam na pół metra i przeniosłam przed jodły.. W miejsce pęcherznic posadziłam serby.. wypierdki mamuta malutkie.. kiedyś urosną..
Mahonii mi szkoda, bo tu dobrze rośnie i ładnie kwitnie.. i pachnie.... zostaje się.. ale przed pęcherznice przesadziłam dwie hortensje Analbeki z innej części ogrodu, gdzie były zagłuszone przez inne rośliny... wyłamałam je przy przenoszeniu strasznie, ale powinny być wdzięczne, że tu dostaną trochę miejsca
Gdzie łopata posadziłam piwonie białą Shirly Temple, po prawej mam żółtą piwonię drzewiastą.. żółty z biały się nie zgryzie. Tulipany są żółte i pomarańczowe.. A przed piwonie, a za tulipanami posadziłam złocienia żółtego od Basi Kraj i zawilce wielkokwiatowe od Bożenki P.
Mam czas do przyszłego roku aby sprawdzić czy tak zostanie.......

Na razie obraz nędzy i rozpaczy... musi wszytko ruszyć i zazielenieć sie.. będziemy wtedy mówić o efektach..
monteverde 12:55, 09 kwi 2014

Aniu, że Ty masz siły na takie przeróbki, rozumiem, że czasami konieczne jak tak dalej pójdzie to Kaziu nie będzie miał co kosić, trawniczka ubywa, buziole, pozdrowienia dla Tereski