Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

boguslawa_ma... 13:29, 09 kwi 2014

Aniu nowa rabata się szykuje ale jak wszystko zakwitnie będzie super..dopiero wtedy się widzi czy jest dobrze i czy wszystko pasujePozdrawiam
Mathildis 13:38, 09 kwi 2014

Aniu Ty chyba tylko magnolii nie przesadzasz....
Myślałam że mam dużo rodzai roślin - patrząc na Twój ogród dochodzę do wniosku, że mam trzy na krzyż. Lubię zaglądać do Ciebie, pewnikiem gdybym bliżej mieszkała, opędzać byś się ode mnie musiała

Moja sunia jak się uparła na jedną roślinę to nie było zmiłuj wyrywała ją gdziekolwiek była posadzona - po prostu jej nie pasowała, dziurę też kopała pod jedną tują ciągle w tym samym miejscu - po co nie wiem bo wcale do dziury nie właziła.
popcorn 13:59, 09 kwi 2014

Aniu, podziwiam Cię! Wiecznie z łopatą! I to na takich włościach! Masz siłę??
Też mam biedronkowe białe tulipki, ta sama odmiana, nie są złe, a może za rok cebule się wzmocnią i będą ładniejsze?
Buziam!
Urszulla 16:48, 09 kwi 2014

Tulipanki botaniczne są bardzo ładne a bordo pierwszy raz widzę, fajny kolorek

Reorganizację pooglądałam. O tych trawach pisałaś już latem że będzie zmiana i dokonana.

A propos psów, to od fachowców przekazuję informację,że psy chłodzą i ogrzewają się przez łapy a nie przez sierść i skórę.
malkul 16:52, 09 kwi 2014

Ania mam pytanko, czy ten szpinak pnący z pomidorolandii sadziłaś w szklarni czy w polu? wysoki jest?
masz jakieś fotki z szełego roku?
albo cos o tym szpinaku? kiedy to siać?
ja kupiłam jak polecałas a teraz dumam co z nim
Mala_Mi 17:01, 09 kwi 2014

monteverde napisał(a)
Aniu, że Ty masz siły na takie przeróbki, rozumiem, że czasami konieczne jak tak dalej pójdzie to Kaziu nie będzie miał co kosić, trawniczka ubywa, buziole, pozdrowienia dla Tereski

Do koszenia jest jeszcze ho, ho, ho .. i trochę Rabatki niestety mogę tylko niektóre poszerzyć, bo nowe by mi zaburzyły ład przestrzenny..

Rano pokazałam wisienkę wczorajszą, a to już dzisiejsza.. oj da czadu w tym roku.... to będzie jej najlepszy rok..
Mala_Mi 17:04, 09 kwi 2014

Bogusia - ja niestety nie umiem projektować na papierze. i sadzę i przekopuję, aż będzie tak, że uznam "niech będzie"
A to mój krajobraz zapożyczony... duża jest ta magnolia.... i sąsiadów Ale też na niaą sie gapię za każdym razem i cmokam z zachwytu.

barbara_kraj... 17:33, 09 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

(...) Tulipany są żółte i pomarańczowe.. A przed piwonie, a za tulipanami posadziłam złocienia żółtego od Basi Kraj i zawilce wielkokwiatowe od Bożenki P.
Mam czas do przyszłego roku aby sprawdzić czy tak zostanie.......

Na razie obraz nędzy i rozpaczy... musi wszytko ruszyć i zazielenieć sie.. będziemy wtedy mówić o efektach..

Aniu, złocień Clara Curtis, ten ostatnio przysłany, jest różowy! str. 930 Specjalnie fotki wstawiłam, żebyś wiedziała jak rośnie.

Jest inny, żółty - krzewiasty, ale on nie jest byliną. Z niego trzeba sadzonki pobierać i przez zimę przechować. czy ja taki kiedykolwiek Ci posyłałam? Bo nie pamiętam.
Złocień krzaczasty

Jak musi być żółte i bylina, to nachyłka okółkowego posadź tu go masz. Rozrasta się w kępę ale powoli. Są jeszcze inne nachyłki, nawet ładniejsze, można zestawić ze dwie, trzy odmiany.
Anita1978 18:26, 09 kwi 2014

Znowu rewolucja! Znowu zmiany!? Szalona kobieta!
Madziarzeszow 18:48, 09 kwi 2014

Ciągle zmiany , na plus oczywiście , ale by sił nie zabrakło do jesieni
pozdrawiam i ciągle czekam