Aniu Ty chyba tylko magnolii nie przesadzasz....
Myślałam że mam dużo rodzai roślin - patrząc na Twój ogród dochodzę do wniosku, że mam trzy na krzyż. Lubię zaglądać do Ciebie, pewnikiem gdybym bliżej mieszkała, opędzać byś się ode mnie musiała
Moja sunia jak się uparła na jedną roślinę to nie było zmiłuj wyrywała ją gdziekolwiek była posadzona - po prostu jej nie pasowała, dziurę też kopała pod jedną tują ciągle w tym samym miejscu - po co nie wiem bo wcale do dziury nie właziła.
Też mam biedronkowe białe tulipki, ta sama odmiana, nie są złe, a może za rok cebule się wzmocnią i będą ładniejsze?
Buziam!
Ania mam pytanko, czy ten szpinak pnący z pomidorolandii sadziłaś w szklarni czy w polu? wysoki jest?
masz jakieś fotki z szełego roku?
albo cos o tym szpinaku? kiedy to siać?
ja kupiłam jak polecałas a teraz dumam co z nim
Bogusia - ja niestety nie umiem projektować na papierze. i sadzę i przekopuję, aż będzie tak, że uznam "niech będzie"
A to mój krajobraz zapożyczony... duża jest ta magnolia.... i sąsiadów Ale też na niaą sie gapię za każdym razem i cmokam z zachwytu.
Aniu, złocień Clara Curtis, ten ostatnio przysłany, jest różowy! str. 930 Specjalnie fotki wstawiłam, żebyś wiedziała jak rośnie.
Jest inny, żółty - krzewiasty, ale on nie jest byliną. Z niego trzeba sadzonki pobierać i przez zimę przechować. czy ja taki kiedykolwiek Ci posyłałam? Bo nie pamiętam.
Złocień krzaczasty
Jak musi być żółte i bylina, to nachyłka okółkowego posadź tu go masz. Rozrasta się w kępę ale powoli. Są jeszcze inne nachyłki, nawet ładniejsze, można zestawić ze dwie, trzy odmiany.