Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madziarzeszow 07:32, 12 kwi 2014

Aniu napisz mi gdzie kamyczki u nas kupowałaś do nowej rabaty , bo poszukuję fajnych
Mala_Mi 10:03, 12 kwi 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Aniu napisz mi gdzie kamyczki u nas kupowałaś do nowej rabaty , bo poszukuję fajnych

Na Krakowskiej, jadąc w stronę Krakowa po lewej stronie.Widać z drogi. Duży wybór i z dostawą.
Braku ogrzewania nie zazdroszczę, by jedna zimę przesiedzieliśmy na budowie ... bez ogrzewania i z dziura w dachu... jeden mały olejak.... oj było zimno

Admete - miło mi że zajrzałaś, bo wiem jak trudno wygospodarować czas na latanie po wątkach.. ja Cię zaniedbuję... i mam wyrzuty sumienia, bo tworzysz ogród który będzie na pewno należał do moich ulubionych Niewiele ogrodów może poszczycić sie ogrodami z taka różnorodnością bylin A jednocześnie uporządkowanym ogrodem... i dużym ogrodem Muszę sie poprawić.. i mam nadzieję, że z dziewczynami bawicie sie świetnie

Zetka - wooow.. ale super, że jednak o nas nie zapomniałaś do końca..... chociaż rozumiem że Maks jest teraz najważniejszy Jak jesteś to i może jakieś fotki są u Ciebie....

Magda K8 - piękne sadzonki floksików dostałam Kwiatki z duszą, jak to ja mówię na prezenty

Marzena2007 napisał(a)
Aniu gdy mi kiku-shidare tak urosną na mojej wąskiej rabacie to co ja zrobię?
No to Huston mamy problem.... będziesz ciąć i już.....

Widok z okna... zaleta zimnicy to to, że cebulowe i wiśnia dłuzej kwitnie...
A to z tarasu.. i przy okazji wdać co robi mój pies..

Bo bukszpany to najlepsze miejsce do sikania.. wszytkie bukszpany.. ich zapach chyba jest atrakcyjny na pisuar... łamie mi je niemiłosiernie i żółkną...
Obsikał jedna kulkę, przysiadł dupą na drugiej, zaplątał sie.. i poszedł dalej..

I do domku można wrócić, krok chwiejny, ale idzie.. .. narzekasz na Tytusa.. twój to chociaż mały... i mego już nie wyprowadzi się na spacer, bo nie ma siły chodzić.. i te 45 kg wagi swoje tratuje

Mala_Mi 10:28, 12 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Uff... nadrobiłam. Aleś napstrykała i napisała. Mężusiowy patyk z jedną gałązką mnie rozbawił. Czyż Faceci nie są z Marsa? Znajdź logikę w takich pomysłach... choć przyznaję, uroczo ten jeden patyk wygląda

No i się wyjaśniło, jak była u mnie 2 lata temu Danusia, to kazała podobno część gałązek ukierunkować w górę, by nie wrastały w ziemie, a robiły ładną kopułkę.. potem gałązka będzie w dół... po 2 latach zalecenie wprowadzone w czyn

wiunia napisał(a)
Aniu Twój widok z okna jest fantastyczny!!! No jak w bajce ja bym ciągle przy nim siedziała a ogród jak zwykle fascynuje, jak Ty to robisz, że wszystko jest takie bujne
Czy to jest normalne, że kwitnie mi turzyca evergold? kupiłam ją zdaje się na początku marca czy koniec lutego i siedzi w donicach na tarasie czekając na towarzystwo jednorocznych no i zaczęła kwitnąć, a czytam w necie, że kwitnie w lipcu anomalia daleko idące?

Widok z okna jest miły dla oka.. to fakt..
Jedno rośnie bujnie, inne wcale nie rośnie... straty też są.. i to często znaczne..
Moja turzyca evergold i to w gruncie . i stare i nowe . kwitną też ..

Filip - to ja do Ciebie na Kanzan przyjdę popatrzeć

Bociuś - ostrokrzewy przycinam już drugi rok.. inaczej by mi prześcigały na wysokość Kiku Ja tnę, M sie denerwuje.. i tak co roku..

Ewa - bo pokazuję to ładne czyściutkie i cudowne... i ostatnio mam przymusowy bezpłatny urlop.. wiec nadganiam zaległosci z zeszłego roku.. bo rok temu nie miałam czasu na nic.. koszenie trawnika i przenosiny szklarni, front... i już na inne rzeczy nie wystarczyło czasu A zawsze są jeszcze te detale..

Mam taki piękny widok... udało się cześć linii zakopać, ale to musiało sie zostać..
I zastanawiam sie nad przekopaniem wiązu Wredei... mam go upchanego w ogrodzie, jeszcze mały, wiec powinien dzielnie przeżyć przeprowadzkę.. Ale trzeba wykopać róże, nie mam gdzie ich przesadzić.. Wiąz jest wąski i nie będzie mi zacieniał szklarni... a zasłoni trochę tego słupa.. za ileś lat oczywiście.. bo jeszcze jest mały...
Na rozwalony płotek nie patrzymy, bo to wszytko do zrobienia na nowo.. przy przenosinach szklarni się rozleciał i tak został .. i czeka rok na naprawę.. bo u mnie nie wszytko jest zrobione..
Do garażu też nie można wejść bo jeden wielki bałagan.. kamienie do oczka już wpadają i niedługo się utopią..bo brzeg nie zrobiony... ogród to robota bez końca..

Ot i takie to dylematy ogrodnika w ogrodzie który już jest, a jest nie skończony i trzeba ciągle coś poprawiać..
Porobił by coś a tu nie dość że zimno to i mży deszczem..
boguslawa_ma... 11:06, 12 kwi 2014

Oglądam poczynania twojego pieska ,normalny odruch każdego psa
Mój pies to takie doły kopał jak wyczuł nornice to róże wykopał a jemu tylko ogon było widać,nie wiadomo czy było się śmiać czy płakać.Pozdrawiam
Zeta 11:29, 12 kwi 2014

No niewiem Twoje obsikane buksiki ładniejsze niż moje nieobsikane..... idę obsikać hihihi
Juzia 11:43, 12 kwi 2014

Zeta napisał(a)
No niewiem Twoje obsikane buksiki ładniejsze niż moje nieobsikane..... idę obsikać hihihi

Chyba też muszę
Sebek 11:46, 12 kwi 2014

Nom.....teraz będzie ogólnopolska akcja sikania po bukszpanach
admete 16:56, 12 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Admete - miło mi że zajrzałaś, bo wiem jak trudno wygospodarować czas na latanie po wątkach.. ja Cię zaniedbuję... i mam wyrzuty sumienia, bo tworzysz ogród który będzie na pewno należał do moich ulubionych Niewiele ogrodów może poszczycić sie ogrodami z taka różnorodnością bylin A jednocześnie uporządkowanym ogrodem... i dużym ogrodem Muszę sie poprawić.. i mam nadzieję, że z dziewczynami bawicie sie świetnie

Aniu zaglądam z wielką przyjemnością, tylko jak piszesz ....ten brak czasu
Myślę nad jakimś systemem odwiedzin - ale chyba nie ma żadnego sprawnego hahahahaha.

Wyrzutów sumienia nie miej , tylko zaglądaj jak będziesz mieć ochotę i ździebko czasu, u mnie czytać nie trzeba tylko zdjątka oglądać - bo jak już wiesz maniaczka jestem

Co do tego co piszesz o moim powstającym ogrodzie - z tą ilością to prawda - nie umiem się zdecydować, podoba mi się praktycznie wszystko, uwielbiam do tego dopierac kompozycje, ale dopiero w praniu, wzyciu wyjdzie ile z tego przezyje, razem i w danym miejscu w ogrodzie .
Fakt mam ten plus że mam kupę miejsca i mogę szaleć, choć z moim brakiem zdecydowania i chęcią kupowania wszystkiego co mi wpadnie w oko z przymykaniem oka na trudne warunki hodowli - to nie wiem czy to takie dobre hahahaha

Jeszcze z 3 lata temu miałam zupełnie inne wyobrażenie o moim ogrodzie........ale człowiek dojrzewa uczy się podglądając inne ogrody......jak np Twój .

Znając mnie to ja za rok i w przyszłości tez będę latała i przesadzała rośliny

Spotkanko udane , choć dla mnie w połowie skrócone bo musiałam wracać bo najmłodszy coś zaczął gorączkować

A psy............no nie wiadomo właśnie czy płakać czy krzyczeć czy co , mój J dziś był z moim na ogrodzie i mam donos że stratował moje tulipany w kwadracie, boję się iść sprawdzić
leon60 18:23, 12 kwi 2014

U mnie obsikiwany jest stożek... przez kota, dobrze że tylko jeden
Mirella 18:23, 12 kwi 2014

Ale floksów i wszystkie piękne mam jednego.