Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kindzia 19:53, 05 maj 2014

Ania...jakie Ty masz cuda w ogrodzie! Serduszka na patelni da radę??? Nie mam, bo przecież nie daje rady...a cienia u mnie tyle, co kot napłakał...
Misialkowi dobrze w granacie, fajny jest.
Kalinę se kupiłam wiosną, a co...roseum mam, już z zielonego powolutku białe pomponiki się robią.
AlKa 20:21, 05 maj 2014

Super zdjęcie z wnusiem i fakt babcia wygląda jak mama A jak kolorystycznie pasujecie do otoczenia.
Jag_58 20:21, 05 maj 2014

Aniu Ty i Muminek to super duet ,ile takie maleństwo wnosi w nasze życie to tylko dziadkowie wiedząAniu ja jeszcze w innej sprawie ,nie dawała mi spokoju ta kalina Eskimo ,która u mnie pachnie a u ciebie nie .Dzisiaj byłam w szkółce ,małe zakupy ,ale przy okazji przyjrzałam się kalinom, no i okazało sie ,że moja wygląda inaczej niż Eskimo -różni się liśćmi ,moja ma błyszczące i nazywa się kalina Burkwooda ,przepraszam za pomyłkę .kupiłam ją kilka lat temu ,etykiety brak ,ale byłam przekonana ,że to Eskimo,ale pomyłka wyjaśniona .Moja pachnie odurzająco
ana_art 20:53, 05 maj 2014

Ania ile Ty tego dobra tam masz.... Jak długo rośnie u Ciebie tulipanowiec? mój posadzony w tamtym roku taki mikry na razie i jeszcze mu na dobitkę liście przymroziło. a tamaryszek... kurcze zawsze mi się podobał, w przedszkolnym ogrodzie rosły.... Irenka ma cudne.
Im więcej czytam i oglądam tym bardziej mi żal tej mojej ciasnoty....
Rench 22:55, 05 maj 2014

Dwie kruszynki Super fota !
Tamaryszka nie doceniałam zanim nie zobaczyłam u Irenki w pełnej krasie. Ratuj go jak się da
Mala_Mi 22:57, 05 maj 2014

Aneta - zawsze mówię, że ogród na chciejstwa za mały, a do roboty za duży

Jagoda - odetchnęłam z ulgą, że moja nie wybrakowana, tylko ten typ tak ma Pora szukać miejsca na inną kalinę

Alka - Kolor wyszedł mimo woli

Kindzia - i serduszka i brunnera dają radę, byle wodę miały

Malkul - hochla zależy od odmiany... jedne rosna jak głupie inne stoją mi w miejscu, ale każda żyje. Szelma musi mieć coś w genach

Pszczółka - różnią sie jednak.. to widać w czasie.. i kwitną wcześniej, Zembla dopiero ma pąki, a Mieszko kwitnie

Julka - działo sie więcej niż ustawa przewiduje

Marek, Bogdzia, Agata - każdy komplement mile widziany Ale tu dobra robota fotografa czyli mojej synowej

Marzena - ja też nie wiem

Kasiek - menu tylko do sprawdzenia na miescu.. innej opcji nie ma.. zapraszam

Kitek - urośnie szybciej niż sie wydaje

Ewa - to tak mimo woli ten ruch

Gierczusia - rozumiem brak miejsca..... u Ciebie szczególnie, bo możesz tylko skalę mikro.. a na skalniak dachowy w słoneczku i przy braku ziemi.... nic ni nie przychodzi do głowy co by dało radę ale pomyślę.. myślę cały czas

Basiu - niech ma , Watanabe to bezproblemowa roślina, a urok ma niesamowity, a jesienią przebarwia sie cudnie, może nawet nie kwitnąć dla jesieni warto ja mieć

Mala_Mi 22:58, 05 maj 2014

Reszcie macham.. i idę spać Za dużo wrażeń jak na jeden dzień
Mathildis 23:53, 05 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ewa zapach to kwestia gustu..... dla mnie on ma specyficzny zapach... i jakby to były perfumy, to kupiłabym je w ostatniej kolejności.. jakoś sie nie lubuję w tym typie zapachu

Szukając kielichowca...znalazłam moja kalinę Eskim ( z etykietą z nazwą).. posadziłam ją w 2010 roku

takie mikro kupiłam.. mniejsze od kostrzewy

a w tym 1,5 metra wzwyż i wszerz.. kalina Watanabe..... jeszcze więcej urosła... bo to ten sam rok sadzenia.. 4 lata.. i problem że za duże Liczyłam sie z tym, ale liczyłam, że tak będzie po 10 latach, a nie po 4 ...

Aniu dziękuję za zdjęcia Kielichowca i informację o wisterii.
Ty się dziwisz że one (kaliny) tak w 4 lata urosła zamiast w 10??? Przecież u Ciebie prawie wszystko to takie dorodne giganty

A zrobiłaś już może sobie listę niezawodnych tulipanów? bo chętnie bym podkradła by jesienią wiedzieć co kupić, bo na te jednoroczne tulipanki to przy takich powierzchniach troszkę szkoda mamony

dobiegłam do końca i żeby postów nie mnożyć edytuję by pochwalić babcię co jak mama wygląda...
dopowiedzieć, że na Zemble też jeszcze czekam, a tamaryszka chyba wydam - jest mały, ale nawet jak urośnie to u mnie w lesie nie będzie go widać, jest taki ażurowy i po prostu zgubi się w tej gonitwie promieni słonecznych... a może się mylę?
Madzenka 05:48, 06 maj 2014

Muminek mnie już wczoraj na fb zachwycil.
Ania przyłączam się do pytania co posadzić w skalniaku aby badzo długo kwitło?
Zeta 05:53, 06 maj 2014

Rany ile ten ogród ma hektarów ....jak Ty zmieściłaś te wszystkie rośliny na tej przestrzeni.....Kalina super wygląda ...wielka jakby jadła mięcho hihi
Ale chyba piękniejsza jesienią
U mnie kaliny zwykle nie prezentują się tak .....i dopiero pąki mają
Ale dzisiaj przymrozek u mnie więc nie wiem co będzie
Najbardziej żal buksików ...młode przyrosty klapnęły ...jak myślisz cosik z nich będzie?