Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 11:16, 13 maj 2014

Tusiala napisał(a)
Czemu mi nie kwitnie glicynia? Mam ją już czwarty rok i nic
A u Ciebie takie piękności

O glicyniach już dziewczyny odpowiedziały, wiec nie odpowiadam.. glicynie nie lubią zimna, a kwitną te odpowiednio rozmnażane..
To pnącze nie na nasz klimat... u nie padło kilka, a te cudem żyją i cudem zakwitły. Pokazałam jak ścięliśmy te co teraz kwitną.. do ziemi ... i miały iść śladem poprzedniczek.... w tym roku zimy nie było... więc kwitną... a gałęzie nie padły bo dopilnowaliśmy oprysku na szpeciele i przędziorki, które załatwiały to czego mróz nie załatwił.
Nie mam doświadczenia w glicyniach... Poziomka ma u siebie stare okazy.. i też u niej zadałam pytanie.. muszę lecieć wieczorkiem i poczytać co napisała.

Wiem jedno, krzewuszki trzeb ciąć aby kwitły.. inaczej strajkują Foto z samowyzwalacza.... by pokazać, że jest jej troszkę..

Mala_Mi 11:22, 13 maj 2014

Muszę do Gierczusi popatrzeć na Simonę.. piszę u siebie do siebie bo potem u Eli nie dogrzebię się gdzie to było..

Moja wygląda tak w całym krzewie, wszystkie gałęzie chore zostały usunięte, zostało sie niewiele Tak, że ma szerokość 1,5m, a wysokość ...hmm raczej płaskość
Wczoraj

Dziś

Mala_Mi 11:25, 13 maj 2014

Simona i Blutopia to nazwy dopasowane przez Bogdzię.. bo były nn.. miały iść do wyrzucenia, po 2 latach się na tyle poprawiły, że mogę je pokazać... nie błyszczą urodą, ale sie zbierają.. jw zasadzie pierwsza prezentacja od 5 lat po posadzeniu
I Blutopia.. cały krzew, ale ma listki od spodu takie... co to jest??

Milka 11:45, 13 maj 2014

Twoje bogactwo roślin i ich kondycja nieustannie mnie zdumiewa
Maki od ciebie różnie idą, ale jeden ma pąk, cieszę się ogromnie
Hosta da radę, obyś mnie nie klęła, to naprawdę potwór, na bazie tej starej odmiany tworzyli nowe, o podobnym pokroju, ale ciekawszej kolorystyce
....lawendy....zmieniłaś miejsce, jak radziłam i dają czad, a wisteria obłęd, ta zima im służy dostałam do sąsiadki nową odmianę, ciachnęła w Niemczech, ta to dopiero pachnie i kiście długie na pół metra, czy uda mi się ukorzenić, nie wiem
Jag_58 11:47, 13 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Simona i Blutopia to nazwy dopasowane przez Bogdzię.. bo były nn.. miały iść do wyrzucenia, po 2 latach się na tyle poprawiły, że mogę je pokazać... nie błyszczą urodą, ale sie zbierają.. jw zasadzie pierwsza prezentacja od 5 lat po posadzeniu
I Blutopia.. cały krzew, ale ma listki od spodu takie... co to jest??

Anek u mnie Blutopia wyglada inaczej ,kurcze mam tam nawet zawieszke i teraz jestem w kropce czy faktycznie mam blutopie czy cosik innego ,wstawiłam fotke u siebie jak masz chwilkę czasu to zerknij
abiko 15:45, 13 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

A u mnie dziś zakolorowiły sie keremsinki różowe.. sadzone w 2012.. takie maciupcie

ha pamiętam.. Ania z tą katalpą to jesteś super
piękne te Twoje keramsinki
Mala_Mi 22:36, 13 maj 2014

Odpowiedzi u zainteresowanych.. i lecę na szwendactwo u Was... bom stęskniona Waszych widoków..

Pierwsze borówki kamczackie.. może zielonkawe.. ale zjadłam ze smakiem

Madzenka 22:37, 13 maj 2014

U Ciebie mialo dzisiaj padać, wróć.... Lać!!! A widzę piekną pogodę i zachwycający ogród a przede wszystkim szczęsliwą ogrodniczke,
Dzisiaj w ramach relaksu po obaido-kolacji poszłam spać i nie było zadnej pracy. Nie ćwicze, w ogrodzie mi się nie chce pracowac. Myslę nad zmianamiw ogrodzie. Lubie sobie poleniuchować a miałam uciąc na okrąglo kostrzewę
Jag_58 22:46, 13 maj 2014

Anek , Bogdzia potwierdziła Twoja to Blutopia , moja prawdopodobnie Bluretia ....też na B ,na tych zawieszkach nie można jednak polegać ,bo można polec ,ale fajnie że jest ktoś BOGDZIA prawdziwy ekspert Anek ty sobie kpisz z tego parku u mnie prawda
Magda70 22:50, 13 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Bardzo łatwo, byle korzonka nie uszkodzić.. i nie przejmuj sie jak 2 dni będą przywiędnięte, sie podniosą.. Niekokoszce wysyłałam jeżówki z gołym korzeniem pocztą.. i żyją Nie wierzyłam, że tak sie da.... ale było na odpowiedzialność Niekokoszki I teraz wiem, że nie trzeba aż tak sie cackać z nimi. Młode dają radę. A naparstnice to już wogle bezproblemowe. Ja biegam i je przesadzam... widziałaś nawet jakie wielkie naparstnice przeniosłam ze szklarni.. tydzień były obwisłe.. a teraz kwitnie

Z magnolii najdłużej i najładniej kwitnie Nigra... nawet eMuś to stwierdził

Moja też jeszcze kwitnie
Ania a masz czyściec wielkokwiatowy??