Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 11:19, 19 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
znowu floksiki ? ...

uwielbiam Twoje jeżówki ...

Moje jeżówki te z "moje" jeszcze w pąkach... zresztą wszystkie jeszcze w pąkach.. na jeżówki jeszcze z 10 dni... faktem jest, że jest to roślina której mam ilościowo chyba najwięcej.
Wczoraj koleżanka powiedziała, że jak sie do mnie wchodzi to ją urzeka widok wszystkich różanek które widać od wejścia.. wiec wstawiam widoczek na dzień dobry..

Na Luciferki też jeszcze nie pora, ale liście też zdobią

Mala_Mi 11:22, 19 cze 2014

Luki napisał(a)
Aniu rób miejsce dla Alfreda mo rh, który do tej pory był NN baardzo przypomina Alfredzika co troszke mnie martwi... strasznie szybko się rozrasta, a miejsca to on nie ma za dużo
No i żaden buksik nie został do cięcia

Buksików sporo do ciecia jeszcze mam.... tak ze 20 małych kuleczek.. i kilka cisów i 3 bonzaje dla ubogich...

Dla Ciebie zaczynające lilie.. jeszcze tydzień i będzie pachnąco i kolorowo..

Konstancja30 11:23, 19 cze 2014

urzeka !!! ... oj jak nie wiem co urzeka ...

kwiczę bo przed chwilą się swoimi "soliterami" różanymi zachwycałam ))))))) ... Anek jak Ty to robisz ??? ...

to retoryczne pytanie było ... przecież siem wie ... MIMO WOLI )))))))))
Konstancja30 11:26, 19 cze 2014

zapomniałabym ... lilie białostockie ruszyły !!! ... nie ma słoneczka a je w promieniach trzeba uchwycić ... są niesamowite co trochę dziwne jak na mnie bo zupełnie obok moich kolorów a kofam je bardzo ...
zrobiłam im rabatę pod grabami przy tarasie ... całuski dla Mamy ... zawsze o niej myslę jak na nie patrzę ...
Mala_Mi 11:29, 19 cze 2014

Rench napisał(a)

Ja pierdziu,jak elegancko pociachałas !!!

Koło elegancko to nawet nie stało.. a kartonik fajna sprawa, ale ma wadę... nie mieści sie przy buksikach i pomiędzy tym co obok rośnie Ale tam gdzie sie dało to wyznaczał wysokość.. zresztą u mnie wszytko krzywe.. pasują fale..

Chyba mam tę kocimietkę co Ty od FInki.. ale na wszelki wypadek jeszcze dokupiłam.. i kretyn kurier zostawił jedna paczkę, a o drugiej zapomniał. A ja druga kretynka nie pomyślałam, że jedno pudełko to mało... Teraz zaciskam kciuki, by roślinki przeżyły do piątku...... Zajebutam kretyna... Ale rośłinki pięknei opakowane, dobrze zabezpieczone, jak nie zostawi paczki w aucie, to przeżyją.. a ja k będą w aucie.. to sie ugotują..... Zła jestem na siebie, bo nie poczytałam co pisze na przesyłce. Wierzę w dobry towar od Finki i to wspaniałe zabezpieczenie... Doniczki od Finki są super zabezpieczone..

Mala_Mi 11:33, 19 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
zapomniałabym ... lilie białostockie ruszyły !!! ... nie ma słoneczka a je w promieniach trzeba uchwycić ... są niesamowite co trochę dziwne jak na mnie bo zupełnie obok moich kolorów a kofam je bardzo ...
zrobiłam im rabatę pod grabami przy tarasie ... całuski dla Mamy ... zawsze o niej myslę jak na nie patrzę ...

Sama mamę ucałujesz .. ucieszy sie bardzo, że od niej też coś ktoś ma i się podoba.. Moja mama t o taka matka Polka i siostra miłosierdzia..

A ogród to mimo woli i własnymi łapkami. Ciepło było więc nie nakładałam rękawiczek i łapki mam tragiczne.. ALe muszę robić zapiski co muszę jeszcze poprawić, bo jak juz przekwita to zapominam..

Bonice.. dać w jedne szpaler z odstępami na byliny.. do poprawki.. i pastella z końca out.. bo taki szpaler jest super..

Tuskan miał być bordowy.. a jest prawie czerwony... dlaczego?

Mala_Mi 11:35, 19 cze 2014

I takie tam...
Magnolia NIgra... cały sezon kwitnie pojedynczymi kwiatkami..

Tulipanowiec kwitnie ja kszalony.... ale kwiatki takei, że ich nie widać bo wyglądają jak liście... i po cholerę czekałam kilka lat na kwiaty.. foto brak

Ostróżki teraz królują, bo naparstnice na wykończeniu

Itea kwitnie..

Konstancja30 11:35, 19 cze 2014

nie wiem czemu czerwony ale i tak śliczny ... może jak mój Leo w każdej fazie kwitnienia ma inny odcień ...
Mala_Mi 11:37, 19 cze 2014

Pierwiosnki fineczkowe kwitną.... część to prezent od MIrki...

Nostalgia od innej strony

Świecznice zaczynają, chyba za wcześnie..

I tyle na dzisiaj.. koniec procezji .. lecę do garów.. bo mi goscie z głodu umrą.. i odetną od kompa.. MIłego dnia zaglądajacym.
Mala_Mi 11:39, 19 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)
nie wiem czemu czerwony ale i tak śliczny ... może jak mój Leo w każdej fazie kwitnienia ma inny odcień ...

Może

Zapomniałam pokazać obrazki.... na zdjeciu wygladaja słąbo, ale w realu są śliczne