Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Anita1978 19:46, 19 wrz 2014

Jak ja lubie takie subtelne piękno! Niby nic....a jednak....dziękuje za tak,przyjemne obrazki!
eliza3 19:58, 19 wrz 2014

Aniu, przyszłam podziękować za rady w sprawie zimowania werbeny.
Skorzystam, bo to ostatnio jedna z moich ulubionych roślin.
Już dawno chciałam ją zaprosić do ogrodu, ale jakoś szczęścia nie miałam... siałam , czekałam, wypatrywałam, a tu nic...
W końcu jest, kwitnie i oczy cieszy

paniprzyroda 21:10, 19 wrz 2014

Vernonia śliczna, jak zawsze coś nowego pokażesz Kosmosy wysieją się same. Siałam na rabatce, chyba nie wzeszły albo wypieliłam je z koprem, który wiosną próbował zawładnąć całym ogrodem warzywnym. Jednak znalazłam całkiem ładne siewki z poprzedniego sezonu, przesadzałam jeszcze w czerwcu i kwitną do tej pory. "Rozdarciucha" proszę poprzytulać
ana_art 22:16, 19 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kasiek - niestety baron nigdy nie kwitnie.... taka jego uroda, że jest bezkwiatowy..ale czerwień włosów rekompensuje ich brak.
moim zdaniem i dobrze, bo chyba było by za bogato
ana_art 22:29, 19 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

Mariusz, były takie rozważania.. ale niestety dziewczyny musiały wyjechać wcześniej (impreza rodzinna) i jak przeliczyłam, to szarpać sie by zajechać na godzinkę było bez sensu.. liczę, że jeszcze raz przyjadą

I tegoroczne odkrycie na jesienne rabaty vernonia crinita ... miałam kupić 3 szt.. ale z powodów finansowych i ograniczeń w tym kierunku.. kupiłam tylko 1 szt... a teraz żałuję.. piękna roślina na jesień. Alternatywa dla wysokich astrów, nie pokłada się, kolor ma bajeczny, u mnie ma ok 1,4m, ale to jej pierwszy sezon.

ojej to jakiś chaber? cudny kiedy kwitnie? i jaki ma dokładnie kolor (bo wiesz zdjęcia czasami przekłamują) bardziej niebieski czy fioletowy?
ana_art 22:30, 19 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

Waszą relacje z Kutna też oglądałam... ale nie wiem czy jakiś ślad zostawiłam, bo najczęściej na telefonie urzęduję

I moje różyczki, łodygi wyjątkowo w tym roku łyse, ale kwitną i nawet w nich łysość mnie nie razi

no widzisz odrazu inaczej gadasz
ana_art 22:34, 19 wrz 2014

Margarete napisał(a)
Ojejku, jak fajnie ogląda się te fotki znając i pamietając umiejscowienie roslin w twoim ogrodzie........cudne foty, kosmosy z trawą bosko sie komonuja - dlaczego ja nie mam kosmosów ??!!

Dlaczego moja rozplenica moudry sie nie "kitkuje"??? czekam i czekam.......inne rozplenice mają kitki a moudry nie....dostałam ja w ubiegłym roku w październiku na imieniny, wtedy była nieduża ale miała już kilka kitek............teraz urosła jest piękna, bujna, zieloniutka i........ani jednej kitki.......co robie źle?

Małgosiu to kardynalny błąd!!!! kwitną cały czas jak głupie, koniecznie musisz mieć. Liczę w przyszłym roku na dużo siewek bo rzekomo się sieją
ana_art 22:34, 19 wrz 2014

Margarete napisał(a)
Ojejku, jak fajnie ogląda się te fotki znając i pamietając umiejscowienie roslin w twoim ogrodzie........cudne foty, kosmosy z trawą bosko sie komonuja - dlaczego ja nie mam kosmosów ??!!

Dlaczego moja rozplenica moudry sie nie "kitkuje"??? czekam i czekam.......inne rozplenice mają kitki a moudry nie....dostałam ja w ubiegłym roku w październiku na imieniny, wtedy była nieduża ale miała już kilka kitek............teraz urosła jest piękna, bujna, zieloniutka i........ani jednej kitki.......co robie źle?

Małgosiu to kardynalny błąd!!!! kwitną cały czas jak głupie, koniecznie musisz mieć. Liczę w przyszłym roku na dużo siewek bo rzekomo się sieją
Mala_Mi 22:46, 19 wrz 2014

Aneta - pierwszy kosmos zasiały u mnie chyba ptaki... i zakochałam się w nich Nasze babcie wiedziały co sieją w ogródkach Nawet ptaki wiedzą Kwitną dłuuugo Vernonia crinita jest bardziej fioletowa... taki fiolet amarantowy??? Czytam, że z rozmnażaniem kiepsko.. wyszukałam szkółkę co sprzedaje, ale podają inną nazwę chociaż wygląda tak samo. Alternatywa dla łysiejących astrów nowobelgijskich. Jak na razie ani listka do dołu nie straciła.
Mariola - liczę na samosiewki kosmosów, bo zbieranie nasionek z nich dla mnie jest za trudne
Eliza - miło mi, że się na coś przydaję
Anita - całą przyjemność po mojej stronie Widziałaś na własne oczy, że nic wielkiego. Ale cieszy
marzena 22:53, 19 wrz 2014

Ania, zaglądam, podglądam, przyglądam się Twoim roślinom i rabatom czesto... piękne, okazałe i bujne jak zawsze
kosmosy też lubię, u mnie wysiały się same w tym roku, miałam je 2 lata temu i jakoś przetrwały...pamiętam z ogródka mojej babci