Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kindzia 09:28, 17 paź 2014

Tu, w Pokrzywnej też pada od nocy...na dodatek zimno jak diabli Do Pszczyny dzisiaj już jadę, w kominku na ogień popatrzeć

Chyba źle moje Nostalgie tnę...u mnie nigdy takie ładne nie były jak Twoja. Moje drapaki są!!! Inaczej je trzeba ciąć niż inne róże wielkokwiatowe??? Twoja pachnie? Piszą, że ma pachnieć, moje nie bardzo...może moje to jakieś podrobione Nostalgie???

Pozdrawiam Aniu
Mala_Mi 11:33, 17 paź 2014

Kindzia.. Nostalgia pachnie. Ładnie pachnie. A z cięciem... to jakby Ci powiedzieć Na różach się nie znam i traktuję je wcale nie po królewsku. W związku z tym, że mam ja od wiosny 2012 roku, to i zim nie było... jak nie przemarzła to i nie cięłam. Przycinałam tylko to co przeszkadza i co było brzydkie... czyli praktycznie nie była cięta. Rośnie sobie jak chce A ja jej nie przeszkadzam.
W pierwszym roku (czerwiec) byłą niższa od kostrzewy

Rok temu już przekroczyła w czerwcu wysokość ławki

W tym moją wysokość

A teraz konkuruje z zebrinusem i ma ponad 2 metry.. ale sztywno stoi bez podpórek i się nie pokłada. Za co jestem jej wdzięczna. Najwyższy pęd słabo widoczny, ale jak trawa ..

anabuko1 12:02, 17 paź 2014

No, no ładna ta Nostalgia i nie wiedziałam,ze ona taka spora rośnie
Pszczelarnia 12:49, 17 paź 2014

Dobrze, że pada, nawodni przed zimą. Jakiś plus musi być.
Milka 13:29, 17 paź 2014

Kindzia napisał(a)
Tu, w Pokrzywnej też pada od nocy...na dodatek zimno jak diabli Do Pszczyny dzisiaj już jadę, w kominku na ogień popatrzeć

Chyba źle moje Nostalgie tnę...u mnie nigdy takie ładne nie były jak Twoja. Moje drapaki są!!! Inaczej je trzeba ciąć niż inne róże wielkokwiatowe??? Twoja pachnie? Piszą, że ma pachnieć, moje nie bardzo...może moje to jakieś podrobione Nostalgie???

Pozdrawiam Aniu

O, to dziwne, mnie się trafiły tanio, super kwitną i pachną, uważam je za bezproblemowe róże
wracam czytać..
Milka 13:31, 17 paź 2014

Aniu, nie cytuję fot, bo świeże, ale te obrazki traw i Nostalgii...odlot! wyjątkowo wielka, ja muszę poczekać, sadziłam w tym roku, nie wiem jak długo wytrzyma w pobliżu cedru, choć tnę go wysoko...same zjawiskowe foty jesienne, właściwie prawie letnie, jesień ciut tylko widoczna
Milka 13:33, 17 paź 2014

marzena napisał(a)
werbena ładnie komponuje sie z tulipanowcem
zresztą, ona chyba ze wszystkimi roślinami tworzy udane kompozycje ...

piszesz o tym, jak ją przechowywać zimą...a ja mam zamiar zrobić właśnie coś zupełnie innego...nie będę jej przetrzymywać czy wysiewać specjalnie - a i tak jestem pewna, że bedzie jej pełno...
a jak nie, to poproszę o nasiona

To ja tak samo robię nasiona zapas mam, ale myślę, że spokojnie przezimuje, zostawiam w gruncie....tylko chyba przeniosę, bo u mnie ona wszędzie zbyt inwazyjna już, zarosłą mi 2 azalie i 2 rh
Luki 19:15, 17 paź 2014

Aniu chyba tego szukałaś https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=1754
Bogdzia 20:57, 17 paź 2014

Kupiłam w tym roku dwie nostalgie , ciekawe jak bedą u mnie rosły . pewnie jak wszystkie pozostałe.Na razie ciesze sie perspektywa na najbliższy miesiąc , wiesz o czym mówię.
paniprzyroda 21:04, 17 paź 2014

Pięknie bujnęły nostalgie, na razie u mnie deszczu akurat, ale na jutro życzę sobie pogodę A Tobie również słoneczka życzę